Netradiční svatební obřad. Je to možné?

Profilova fotka
Docela by mě zajímalo, jestli je možné mít trochu jiný obřad než ten klasický. Teď nemyslím místo obřadu, ale obřad jako takový. Nedávno jsem viděla svatební obřad na satelitu a tamjim oddávající svazoval ruce místo prstínků, provázkem,dělal uzle a při tom odřikával nádherný proslov o poutu atd. Bohužel si to doslovně nepamatuju.-( Bylo to ,ale celé takové uvolněné. No, moc pěkné!
Odpovědět
Profilova fotka
Nooo, rekla bych, ze v kostele by se to domluvit dalo - upravit si obrad dle vlastni predstavy. Ale na uradech jsem vice skepticka. Hodne stesti.
Odpovědět
Myslim, ze pokud neni oddavajici tvuj kamarad, tak ti to nikdo neudela, lidi jsou liiiniiii :)
Odpovědět
Profilova fotka
mozne to urcite je, pokud si sezenes nekoho, kdo bude ochoten obrad udelat dle tvych predstav. vim i o pripadu, kdy se na urade jen podepsali-jakoze skorem cestou z prace a pak meli svuj vlastni obrad. Oddaval je kamarad. A meli to tak, jak jim se to libilo a melo to pro ne hodnotu. Myslim, ze pokud si budes nejaky netradicni obrad prat, jiste si to tak zaridis. Ale snadne to asi nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky děkuju, našla jsem kontakt na jednoho pastora,který oddává i nevěřící a dělá obřady podle představ nevěsty a ženicha.-)
Odpovědět
vím že když se mi vdávala příbuzná(byla těhotná) tak si vyřídili zkrácení obřadu takže i když měli svatbu v kostele a oddával je faríř tak obřad trval sotva 15 minut.myslím že pokud narazíš na dobrého a tvárného oddávajícího tak by to mělo jít.držim palečky ;-)
Odpovědět
my taky (doufam) nebudeme mit nudnou klasiku ... chceme se vzit na nasi dovci v Cechach nekde ve skalach, nikdo o tom nevi, tak to asi bude pro vsechny velke prekvapko :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Dělají to unitáři
Odpovědět
Profilova fotka
@kaci1 My jsme měli svatbu v noci, trochu je a našich www stránkách :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jde také si odbýt klasický obřad třeba na úřadě a poté udělat "neoficiální" obřad kdykoliv, kdekoliv a přesně podle vašich představ. I takové umíme zrealizovat ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?