Neformální svatba?

Profilova fotka
Ahojte, s přítelem uvažujeme o svatbě, ale každý má jiné představy. Jeho představa je, že si zajdeme na úřad a hotovo, aby nebyla drahá. Já jsem zase za klasickou svatbu s rodinou a hostinu. Na maličkou svatbu na úřade jenom se svědky a rodiči bych přistoupila, dokázala bych si ji nějak předělat na romantickou svatbičku. Ale myslím, že pak by mi bylo líto, že u toho nebyla celá blízká rodina, nemohla bych pak mít ani slávnostnější šaty. A celý den by tak nějak proběhl hrozně rýchlo. Máte tady některá zkušenost s takovou svatbou, jestli vám nebylo líto, že nebyla s vámi celá rodina nebo všichni blízcí?
Odpovědět
I malá svatba může být romantická a krásné slavnostní šaty můžeš mít i tak :-) já bych se toho nebála... čím dál tím víc přemýšlím o malé svatbě (teda až budu požádána :-D ), jen s rodiči a sourozenci, nic velkého...
Odpovědět
Profilova fotka
Já se ve vztahu držím hesla, že když jednomu něco extra nevadí nebo je mu to jedno a druhý by o to moc stál, má se dát přednost tomu, komu na tom více záleží... Takže ve tvém případě, kdy si logicky (stejně jako 90% žen) přeješ "klasickou" svatbu, tedy i s hostinou, rodinou, přáteli, by měl ženich ustoupit a ten den ti "dopřát" ;-) I větší svatba se dá udělat za rozumné peníze (ostatně, i tady jich můžeš několik najít), když se třeba nedělá slavnostní oběd, ale raut někde u chalupy/na zahradě, kam se hodí i handmade výzdoba ze zavařovaček a starých záclon, kytek, které natrháš na louce atd. tak ty můžeš mít vysněnou svatbu a ženich se nemusí bát, že budete svatbu dalších 10 let splácet :-) My budeme mít cca 50 hostů, možná o facku víc a jsou to právě lidé, kteří jsou nám blízcí, víc než polovina kamarádi a pak blízká rodina. A to právě proto, že by mi bylo líto, kdyby s námi v náš den nebyli ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@monny3 Haha, a jak víš, že tomu chlapovi je to jedno? Co když opravdu nechce velkou svatbu? :-D Kdo bude komu ustupovat? Já jsem třeba na straně malé svatby.
Odpovědět
Profilova fotka
@pirek No jasně že nevím, proto jsem na začátku psala, že já se takovým pravidlem řídím, pokud druhému něco extrémně nevadí nebo je mu to jedno. A jako jediný jeho argument psala @rencik_a že chce malou svatbu "aby nebyla drahá" možná má i jiné důvody, ale to tady nepadlo ;-) A ani svatba s víc než 4 hosty přece nemusí být drahá, o to jde.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych zabojovala proti tomu úřadu, můžete mít třeba malinkou svatbu s nejbližší rodinou někde na zámku, zahradě, altánu nebo podobně-nejlépe na nějakém místě ke kterému máte osobní vztah:-) Šaty bych volila podle místa :-)
Odpovědět
Takhle podobně jsem uvažovala taky. Přítel o svatbu nestál, tak jsem byla ochotná to udělat co nejjednodužšeji, i ve čtyřech na úřadě a pak si dát oběd. Hlavně, když to bude. On zas naopak, když už tak opravdová svatba. Mně se ale nechtělo se s tím moc piplat, půl roku zařizovat a organizovat, nějak nejsem ten typ... Nakonec jsme udělali svatbu pro nás a nejbližší příbuzné, dohromady i s dětmi nás bylo 23. Pře ostatními jsme svatbu tajili, abychom se vyhnuli trapnému "nepozvání" kamarádů atd.... Svatbu jsme udělali na chalupě, na nádherném místě mezi poli, tam, kde to máme rádi, oběd v místní námi oblíbené restauraci. Dělali jsme jen to, co jsme chtěli, nic se "musí"...Nakonec mě přemluvili k odpolednímu posezení u nás na chalupě, jen jsme zajistili nějaké pití a pár studených táců a řízků z restaurace. A bylo to nádherné, myslím, že lepší to být nemohlo. Žádné šílenství se spoustou lidí, na druhou stranu, když se to začínalo rýsovat a bypadalo to, že to bude hezké, bylo by mi líto, že by u toho nikdo nebyl. Takže tohle je za mě ideál. Co se týče peněz, něco to stát bude, ale dá se na spoustě věcí ušetřit. My máme peněz dost, ale taky nám přišlo zbytečné během půl dne rozfrcat nějakou obří částku ;-) Určitě najdete nějaký společný způsob, abyste byli oba spokojení :-)
Odpovědět
Myslim, ze pokud po svatbe touzis ve formatu, jaky jsi popsala, tak ti skutecne bude lito, pokud bude hodne mala. Podle meho to neni lito jen tem, kde jsou oba stejne neformalne naladeni od pocatku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?