Nechci se vdávat v kostele!!!

Ahoj holky, mám trošku problém a nevím jak ho vyřešit. Moc mě zají váš názor a doufám, že mě něco napadne. Babička s dědou jsou silně věřící, já jsem pokřtěná, byla jsem na svatém přijímání, ale tím to skončilo. Zjistila jsem, že "víra v křesťanského boha" není pro mě. Já věřím, ale nechodím do kostela, nemodlím se a ani nechci aby mi někdo cizí odpouštěl hříchy. Tudíž jsme se se snoubencem rozhodli, že proběhne civilní sňatek. Nicméně moje babi a děda to velmi těžce nesou, babička pláče....proč zrovna oni...... Upřímně nevím, co dělat. Moc mě to od nich mrzí, ale nebudu se vdát v kostele jen kvůli nim, když je mi to opravdu hodně proti srsti. Moc prosím o vaše názory. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Je to tvůj den a když nechceš tak to nedělej. S babičkou si zkus ještě promluvit, že fakt nechces že to pro tebe nic neznamená a že se třeba chcete brat venku nebo nevim :) jako určitě jí to bude mrzet, ale nevím no aby to tak prožívala hlavně aby jsi ty byla šťastná a bylo by fajn kdybys jí řekla že bys byla moc ráda, kdyby ten den strávila s vámi a radovala se z toho že jsi šťastná :) Jo a promin že tykám :D ted jsem si to uvědomila
Odpovědět
Tady asi není co poradit, pokud opravdu církevní sňatek nepřekousneš, tak bohužel to bude muset babička nějak zvládnout. Já jako věřící, bych tě do církevního sňatku přes tvoji absolutní nechuť netlačila, bylo by to nesprávné. Trochu vysvětlení- hříchy odpouští Bůh, kněz je jen jeho prostředník, zkrze něho Bohu hříchy předkládáš, takže na vlastnostech a osobě kněze nezálaží.
Odpovědět
Nechtěla jsem se zase tolik rozepisovat, tak jsem to jen shrnula :-), přesně to jsem se jí snažila vysvětlit. Nechci vykročit do nového života s tím, že slibuji něco, co nechci dodržet. Přijde mi to jako nehorázná lež........
Odpovědět
Je to vás den, udělejte si ho podle sebe. Jestli je pro vás spíše civilní sňatek, nenuťte se do církevního kvůli nikomu. Babi s dědou to budou muset překousnout, pokud ne, je to bohužel jejich volba, pokud uprednostni víru před tebou. Já bych třeba obřad v kostele neprekousla, mám vůči tomu opravdu hodně výhrad, takže ani pro sebehezci prostor by mě k tomu nikdo nedonutil. Pokud by s tím měl někdo z rodiny problém, je to problém jeho, ne můj. Projev nedostatku respektu a tolerance vůči mému životu.
Odpovědět
Měla jsem to stejně...oba s manželem jsme pokřtění, oba máme přijímání a manžel dokonce nějakou dobu ministroval...ovšem všechno to bylo pouze kvůli tomu, že nás do toho tlačili naše rodiny...takže jsme se rozhodli pro civilní obřad...u nás to naštěstí všichni respektovali, když jsme jim vysvětlili, že si nemyslíme, že by církevní sňatek byl správný, pokud oba opravdu nevěříme....naše děti pokřtít necháme a bude jen na nich, jakou cestou se rozhodnou jít :-)
Odpovědět
@hazenkarka tak jej povedz, že je to tvoj hriech a nie jej. Ja si napríklad myslím, že človek žiadneho prostredníka k tomu, aby oľutoval svoje hriechy nepotrebuje. Predpokladám, že Boh nemá len svojich vyvolencov, ktorých počúva, takže v tom nevidím význam. Naša svadba bude civilná a ak s tým má niekto z rodiny problém, tak by mal prehodnotiť svoju vieru, pretože ako všetci vieme, tak podľa Biblie sa nemá súdiť, však? ;-)
Odpovědět
Svatbu si udělejte dle sebe :). Ale napadá mě co třeba mít obřad v kapli (kde muže být svatba civilní i církevní) :-)
Odpovědět
Shodou okolností, protože jsme museli posunout termín, to v kapli bude......budeme se brát na zámku ve Slavkově a ten den se oddává pouze v kapli....už to mi přijde nefér, ale znovu termín už posunovat nebudu, takže se s tím musím vnitřně poprat.....moc vám všem děkuju holky. Už si nepřijdu tak špatná 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nejsi vůbec špatná u nás v rodině se něco takového taky řeší, ale vdává se se setřenka a děda prohlásil něco podobného. Jako z nás taky radost mít nebudou, protože nechceme s přítelem církevní svatbu. To víme už teď. Já jsem pokřtěná a byla jsem i u svatého příjímání prvního, přítel ne. Hlavně se do ničeho nenechejte tlačit a mně to teda vůbec nepřijde nefér. Berete se vy a ne oni. Tenhle postoj je od nich poněkud sobecký. ale věřím, že se s tím "smíří" :) Pokud tomu člověk nevěří, tak by se opravdu neměl brát v kostele. Jak může slibovat něco v co vlastně nevěří?
Odpovědět
Myslím, že jste si odpověděla sama... ("nebudu se vdát v kostele jen kvůli nim, když je mi to opravdu hodně proti srsti"). Takže Vám jen držím palce a pevné nervy. Já být v takové situaci, tak po pár takových vyděračských akcích zruším kontakt. Ale já jsem tvrdá a nesnáším ultimáta.
Odpovědět
A co kompromis - svatbu s knězem, ale někde v přírodě? A domluvit se na proslovu a tak. Vím, že to tak někteří dělali a moc si to pochvalovali a babička s dědečkem by mohli být spokojeni.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mě napadá udělat kompromis, mít církevní obřad třeba v zámecké zahradě nebo něco podobného? Je to Váš den a záleží na Vás,jak si to uděláte,nikdo nemá právo vám do toho mluvit,pak z toho budete nešťastní a budete si říkat,že jste to měli udělat podle svého a nenechat se do něčeho vtlačit,ale taky myslím,že sis odpověděla sama,že se nebudeš vdávat v kostele jen kvůli nim. Já bych si do toho rozhodně mluvit nenechala. My třeba měli církevní obřad v zámecké zahradě,s farářem čs.církve husitské,hodně věcí se dalo domluvit a bylo to osobní a moc hezké :-) tak o tom třeba popřemýšlej
Odpovědět
Článek se načítá
@weka @stastnanevesta Pokud je nekdo proti cirkevnimu snatku z nejakeho vnitrniho presvedceni, tento 'kompromis' neni zrovna stastne reseni. I kdyz je to jinde, ne v kostele, porad je to cirkevni snatek a jde o slib pred Bohem....coz si mnoho nevest ani neuvedomuje a chteji to z nejakeho uplne jineho duvodu, nez kvuli sve vire....bych to udelala presne naopak, pokud bych chtela vyjit trochu vstric - civilni snatek v nejake kapli.
Odpovědět
@jancip souhlasím s úvodem. Ale ani druhé navržené řešení zřejmě není kompromis akceptovatelný prarodiči, pro ně zjevně problém to, že to nebude slib před bohem Pro mě je to celé nepředstavitelné, že yb mi někdo něco takového někdo určoval. Přijde mi skoro trapné, že jsme se s maminkami "dohadovaly" na výslužkách, hostech, rautu... :-D
Odpovědět
@jancip přesně si to vystihla, s místem v kostele nebo kapli se smířím, ale ne slibem před bohem, byla by to prostě LEŽ to já nesnesu, takže se s tím budu muset vypořádat,m ale mají mě moc rádi, tak to třeba časem pochopí. Ještě jdnou všem moc děkuji za příspěvky :-).
Odpovědět
@stastnanevesta Za sebe musím říct, že tohle je nesmysl. Není problémem prostor kostela, ale slib před bohem, ve kterého člověk nevěří. To není žádný kompromis...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?