Na obřadu jenom snubák nebo i zásnubák?

Profilova fotka
Ženy, měli jste nebo budete mít při obřadu na prsteníčku i zásnubák? Já ho na jiný prst nenavléknu a chtěla bych si ho po svatbě nechat zvětšit na druhou ruku. Teď ale nevím, jestli si ho mám nechat na ruce, až mi bude skoromanžel navlékat snubák nebo ho mám nechat doma, anebo si ho mám zvětšit rovnou a mít ho na druhé ruce. Poraďte jak se to dělá nebo jak jste to vymysleli vy... Díky!
Odpovědět
Profilova fotka
Tak na obřad by měl být prsteníček volný pro snubák :-) Já jsem si na obřad dala zásnubní na druhou ruku a od té doby ho tam mám pořád ;-)
Odpovědět
Já budu mít i zásnubní i snubní a měnit to nebudu ani po svatbě :-)
Odpovědět
Nemusi byt prstenicek volny pro snubak. Pokud mate dva jedniduche prstynky,ktere se k sobe bodi,tak muzete snubak navleknout nad zasnubak. Ja to tak planuju mit.
Odpovědět
Asi ho přendám na pravou v den svatby, ale pak je chci nosit u sebe na levé ruce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si ho přendala na druhou ruku, abych mela volný prst pro snubak :-) Po svatbě nosim jen snubak, jelikož zásnubní je s kamínkem a v práci jsem ho nemohla ,ted ale zacinam mateřskou ,takže ho konečně vyndam a budu zase nosit na právě ruce, protože sedmi ke snubaku nehodí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určite si ho necham. Po svadbe budem nosiť oba.
Odpovědět
Nemyslím si, že je na to nějaké pravidlo. U nás v rodině se ale nosí oba na jednom prstu, a tak to mám i já. Na obřad jsem si ho ale nevzala, manžel mi navlékl snubní prstýnek na volný prst a druhý den už jsem k němu přidala i zásnubní. Oba se však sobě hodí.
Odpovědět
Profilova fotka
Zásnubní jsem přendala na pravou ruku už teď, protože ho nosím na prostředníčku. Potřebuju se včas zbavit toho "vyleštěného" a vytlačeného kroužku na kůži, který po něm zůstal, aby to pak na fotkách nevypadalo blbě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Asi je to trošku nezvyklé, ale já mám v plánu nechat zásnubní i přes obřad tam kde je :-) Snubní chci nosit nad ním, tak se nad něj prostě při obřadu navlékne a tak už to zůstane :-) Podle toho jsem vybírala - i velikost a ať k sobě pasují.....
Odpovědět
Já myslím, že člověk před svatbou bude řešit větší věci a ne takové kraviny...ona to svatba bude stejna, pokud ten prstýnek mít budeš nebo nebudeš.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám zásnubní na pravé ruce, je výrazný a budu ho zvlášt nosit i potom... ale určitě bych si zásnubní vzala tak jako tak :)
Odpovědět
Měla jsem oba dva a stále je oba dva nosím na stejném prstu.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Pravidlo na to není, je na vás, jestli chcete nosit oba na jednom prstu (a počítejte s tím, že ve vzájemně budou mnohem rychleji opotřebovávat) nebo jestli přesunete zásnubní na druhou ruku. Pro focení i nasazování prstenu manželem je spíš jednodušší mít ruku volnou.
Odpovědět
Ahojky máme rok a dva dny po svatbě a musím říct,že jsem zkoušela nosit oba na jednom prstě,ale protože jsme chtěli širší snubáky,aby byly na prstu vidět tak nosím zásnubní na pravém prsteníčku a takto jsem ho měla na svatbě :-) myslím si ,že je lepší na ten obřad mít volný prst :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zasnubni prsten se nechava na tom samem prstu. Nosis prstynky oba na jednom prstu. Proc by si ho mela predavat na druhou ruku? To jsem nikdy neslysela.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě přijde, že když jsou oba na jednom prstu, tak bohužel ani jeden nevynikne :-( Jde o to, zda se chcete držet nějakého pravidla, etického kodexu, nebo jak se vám to bude líbit a hodit. Ať tak či tak, na svatbu bych si buď zásnubní prsten sundala nebo ho už přendala na druhou ruku, ať je na fotkách vidět hlavně snubní prsten.
Odpovědět
Zásnubní jsem po svatbě vyhodila - již neměl význam, nosím jen snubní na palci
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?