Místo obřadu v blízkosti Týniště nad Orlicí

Ahojda všichni :) Moc moc prosím o radu, kde se dá levně oddat ve Východních Čechách v okolí Týniště nad Orlicí (Hradec Králové, Rychnov nad Kněžnou, Borohrádek)? Ráda bych si zamluvila místo obřadu, ale bohužel mi tip - Mariánský kostelík v Opočně, nevyšel díky Porcinkuli, takže velké zklamání a hlava plná otázek "kde" :) Děkuji moc za informaci, snažíme se něco levnějšího :)
Odpovědět
Pokud budete vybírat místa typu zámků Opočno, Častolovice, Kostelec, Potštejn, pak to bude hodně drahé (10.000,- a výš). Poptejte se na cenu v Krňovickém skanzenu, tam je to moc krásné. Hezký je i hrad Potštejn. Nebo můžete vybrat místo mimo tradiční oddávání. Bohužel jsou civilní svatby dražší než církevní.
Odpovědět
Krňovický skanzen jsem poptávala a bohužel tam vybírají poplatek od 3.000,- do 5.000,- dle toho, zda tam bude následná hostina či nikoliv :( Do toho člověk zaplatí 1.000,- Kč na matrice (s tím jsem se už smířila, že je to všude :) a už je zase na hodně penězích :( Jsem z toho fakt smutná.. člověk si plánuje, plánuje a ve finále zjistí, že je to všechno tak drahé, že to je šílené :(
Odpovědět
a jinej kostel? nebo chcete civil? a chcete, abyste na tom místě mohli mít i hostinu? nebo hostinu ani neřešíte a hledáte jen místo na oddání?
Odpovědět
opočenský mariánský kostelík,zámek častolovice nebo zámek kostelec nad orlicí :-) to jsou takový top místa ;-)
Odpovědět
@misar91 To jo, ale je to vše za 10.000,- a více.
Odpovědět
@moncaa_m Mně se zámky nelíbí, je to vše jen o penězích a za 15 minut vypadněte. My máme výhodu, že jsme oba pokřtení a svatbu můžeme mít církevní. Taková je pro nás důležitější. Vážnější.
Odpovědět
no mariánský kostelík myslím není....měli tam svatbu známí a mluvili snad jen o 1500kč.my tam taky plánujeme obřad ale ještě jsme se přesněji neptali.jinak častolky a kostelec tam joo no :-| a je to fakt moc za 10min obřadu a půl hodince focení....
Odpovědět
my si právě vybrali termín, kdy je v opočně porcinkule, takže máme bohužel v mariánském kostelíku smůlu :( proto hledáme něco obdobného - krásné a levné :) fakt si tu lámu hlavu minutu co minutu a přemýšlím, kde takové místo najít.. :(
Odpovědět
právě, že hledáme jen místo obřadu, hostinu a vše ostatní máme jinde už zamluvené :) kostelíky jsou krásné, ale nejsme pokřtění, takže se nebráníme kostelíku, který schvaluje civilní obřad :)
Odpovědět
tak to mě napadá akorát ještě kostel Nejsvětější trojice v Rychnově. tam vás oddaj i civilně a ten kostel je dost pěknej, nepřeplácanej, nádherná akustika... ale koukám, že termín máte poslední červenec. nebála bych se veřejnýho prostranství. najít si nějakej pěknej park atp. což může bejt kromě toho poplatku 1000 kč zadarmo:) (ale záleží, komu to patří. třeba park v potštejně je údajně moc pěknej, ale za svatbu tam chtěj taky asi 6 tisíc nebo kolik...)
Odpovědět
@fijonceee To slyším poprvé, že u Svaté trojice oddají i civilně.
Odpovědět
@moncaa_m Kde máte hostinu? Co třeba u rozhledny na Vrbici? Tam je to vážně krásné!
Odpovědět
Článek se načítá
@puhelin určitě jo. ten kostel totiž nepatří církvi ani. to vim 100%:)
Odpovědět
@fijonceee A teď ho vlastní Kolowraté? To je hrozné, že se ve vysvěceném kostele oddávají i civilní sňatky :(
Odpovědět
@puhelin odjakmrtva:) bych z toho nedělala třetí světovou..... mně mnohem víc vadí, že se spousta svateb odhrajou v kostele, přestože tam lidi sami vůbec nechoděj, max. tak jednou v roce na vánoce nebo velikonoce, vůbec vlastně tomu, čemu říkaj "moje víra" nerozuměj, ale hlavně, že jdou trapčit do kostela:) to mi přijde mnohem horší. kostel je prostě jen místo, byť svým způsobem posvátný. pokud věřm v Boha, ok, ale ještě to neznamená, že se musim brát v kostele a přijímat tam hostii, když ani nevim pořádně co to znamená:-D. záleží přece, jakej význam tomu ten pár dá. já se budu brát taky civilně, přesto to beru tak, že se vdám před Bohem a nejradši bych řekla i ten slib, kterej bych myslela vážně. ale nejsem pokřtěná a ani bych tu ceremonii podstupovat nechtěla, když mi to není vlastní. jinak si myslim, že se to stává běžně... že se dělaj svatby civilní v kostele. a když oddává farář civilně, to ti blbý nepřijde? no já nevim. je to věc těch lidí. ale jak sem řekla, ta náboženská povrchnost by mě teda drásala víc, než to, kde si řeknou ano.:)
Odpovědět
@fijonceee Nikdy jsem se s tím nesetkala. Takže to je pro mě novinka. Žádného takového faráře neznám (římskokatolického). Vím, že evangeličtí faráři, nebo unitáři, oddávají civilně. Ale takové církve jdou mimo mě. Zrovna včera jsme se o tom bavili na předmanželské přípravě. Lidi (nevěřící) nechtějí mít obřad na zámku/radnici a pokud je oddávající jinde odmítnou oddat, hledají právě evangelické faráře (nebo unitáře), kteří si za to ještě nechají pěkně zaplatit. To celé je velmi smutné.
Odpovědět
@puhelin tahkle mladá a už pohoršená křesťanka:-D a co teprv, když se odehrávaj svatby, kde je jeden pokřtěnej a druhej ne! no a taky to jde, že... neřekla bych, že by si za to brali ostatní knězi tučný peníze. a jestli jo, je to jejich věc. ani katolíci nejsou zdaleka ve všech ohledech dobrá církev. je to o lidech. hele, hlavní je se z toho nepo..:) hlavně že se s mužem máte, a že to vidíte stejně. co dělaj ostatní vám může (a mělo by bejt) jedno. hlavně to, že se někdo nechává oddat takovým farářem zpravidla není jeho záměr a vina, spíš je donucenej okolnostma. a že to evangelíci např. prováděj mi připadá spíš pokrokový, než uzavřenej přístup katolíků, kterej je pro "normální" smrtelníky do určitý míry exkluzivní, nedosažitelnej, exotickej a povýšenej:)
Odpovědět
@fijonceee Mně na tom vadí jen to, že zámek nebo radnice není dost dobrá, tak zajdem do kostela, tam to má kouzlo. Ale běda kdyby oddávající řekl jediné slovo o Bohu :D V létě jsem byla u Svaté Trojice na svatbě (církevní) a je to tak magické místo, že si nedokážu představit, jak tam místo faráře stojí civilní oddávající :)
Odpovědět
u civilního obřadu v kostele Tě oddává člověk z matriky.. nejsem nijak věřící, nejsem ani pokřtěná, proto církevní obřad nepřipadá v úvahu.. myslím si, že místo se Ti musí líbit a musí Tě nějak upoutat.. dle mého názoru nehraje roli, zda jsi či nejsi věřící.. proto si vybíráš civil nebo církev.. :) na tu vrbickou rozhlednu mrknu, děkuju :)
Odpovědět
@puhelin nemyslim si, že by se někdo nechal oddat v kostele, kdo by nepřipouštěl absolutně existenci Boha a kdo má fakt vyhraněnej vztah k církvi... naopak si myslim, že tm sou lidi, který k tomu maj blízko, byť se konfesijně nevyhraňujou a třeba nejsou pokřtěný.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?