Kostel Nejsvětější trojice Rychnov nad Kněžnou - civilní svatba

Ahoj, v některých diskuzích jsem se dočetla, že v kostele Nejsvětější trojice v Rychnově lze udělat obřad i civilně. Máte někdo zkušenosti? na internetu jsem žádné info nenašla.. :-( Budu moc ráda za nějaké informace.
Odpovědět
Ano, civilní obřad tam bohužel lze udělat.
Odpovědět
@puhelin Proč bohužel? =-)
Odpovědět
byla jsem se tam dnes podívat a je to nádhera :-)
Odpovědět
Také mě zajímá:) kolik stojí obřad a kde se dá zařídit:)
Odpovědět
@zdenka90 Kostel je ve vlastnictví soukromé osoby, takže ve vysvěceném kostele může řečnit i civilní oddávající. A to si myslím, že je velká škoda.
Odpovědět
@kskaja Matrika poradí víc.
Odpovědět
Kostel spravuje pani kastelanka - vice na strankach rychnovskeho zamku... obrad nas letos stal 4000,-. S pani kastelankou je takova tezsi domluva... ale stoji to za to... Meli jsme tam civilni obrad a ty prostory jsou obrovske a krasne... muzu doporucit... pred nama ani po nas tam nikdo nebyl, takze jsme meli spoustu casu okolo a nikdo nas nevyhanel :)
Odpovědět
Už jsem v kontaktu s paní kastelánkou, prozatím neví zda budou příští rok moci oddávat, mají zažádáno o nějaký grant na opravy, takže se možná bude opravovat. Napsala přímo toto: Na příští rok se prozatím nechci zavazovat k žádným termínům. Na jaře letošního roku jsme podali žádost do projektu v jehož rámci bychom chtěli celý areál zámku a kostela opravit po vnější stavební stránce a řádově v týdnech očekáváme rozhodnutí. Pokud bude náš projekt akceptován, tak je to velká příležitost dát ji do pořádku, ale bude to znamenat omezení jejího provozu v letech 2017 – 2020.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?