Kdy začíná hrát hudba při obřadu?

Chtěla jsem se zeptat, hudba začne hrát už když vchází ženich nebo až když vchází nevěsta? Já jsem přesvědčená, že až když vchází nevěsta, ale nejsem si jistá. Aby na to naše úvodní melodie vůbec stačila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nám bylo řečeno, že si máme vybrat na obřad 4 písně. První na příchod hostů a ženicha, druhou na příchod nevěsty, třetí na novomanželský polibek a předání prstýnků a poslední na gratulace :-) Všechny písně máme dlouhé cca 5 minut.
Odpovědět
Hudba hraje hned od začátku,je přece nesmysl aby ženich a hosté šli potichu... my máme 3 skladby,na příchod, na proslov,a na přípitek až do odchodu z kostela.
Odpovědět
No já když si vybavuju svatby, tak mi přijde, že bylo ticho, všichni jsme se posadili, ženich čekal vepředu a že takovej ten klasickej svatební pochod se vždycky rozezněl až když kráčela nevěsta, ale asi teda už při příchodu ženicha.... ale to mi přijde zase docela krátkej...
Odpovědět
Profilova fotka
Každá matrika si to dělá po svém, případně se obřad upraví podle přání snoubenců. U nás je to tak, že hudba hraje už na příchod ženicha.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám řekli že si máme připravit 9 písní. 1. usedání hostů 2. příchod ženicha 3. příchod nevěsty pak teda může hrát i při obřadu, ale my chceme ticho. Stejně tam musím být občas ticho, což je povinné ze zákona nám řekla paní. Takže pak až se políbíme se ro rozezní a pak začnou gratulace atd. atd. Na gratulace jsem dala raději 5 písní, i když to jsem asi přehnala, ale raději více, kdyby někdo zdržoval :-D No a pak máme na projití špalířem svatební pochod
Odpovědět
Profilova fotka
nejlepší je se domluvit přímo s matrikářkou. Nám hrála akorát písnička na příchod ženicha a hostů a písnička na příchod nevěsty (my teda použili jednu, protože sme to tak chtěli) a paní matrikářka nám říkala, že kvůli špatné akustice při proslovu teda žádná muzika a až půjdeme podepsat papíry a na gratulace, tak by už zase něco hrát mohlo. Takže napřed zjistit, jaké máte v místě svatby možnosti a pak dávat dohromady písničky.
Odpovědět
@peczka Tolik? To bude něco najít 9 písniček,co se k sobě hodí a líbí se oběma...se doma porveme :D Ještě se zeptám, jak mají být skladby dlouhé?
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbeni no paní nám řekla, že tolik, tak jsem to raději dodržela :-D Třeba ženich má písen dlouhou 4 minuty, ale stejně z toho zahraje max. 1 minuta. Já mám pochod myslím nějak 2.40, ale taky to určitě nestihne zahrát celé. A na gratulace jsem se snažila co nejdelší, kdyby se fakt někteří loudali, at mi to vyjde. A ženich do hudby nezasahoval, takže jsem měla klííd naštěstí, jinak bychom se nedomluvili nikdy :-D
Odpovědět
A hudbu si namixujete sami nebo nekoho poverite aby napr z jedne pisne nechal zaznit jen par minut?
Odpovědět
Profilova fotka
@peczka A to by mě tedy zajímalo, kde je v zákoně zakotveno to ticho při obřadu. :D My hrajeme po celou dobu obřadu, jen na proslov máme podmínku, aby to byla hudba beze slov, a pouštíme ji potichu. Ono není moc příjemné ani pro oddávajícího ani pro matrikářku překřikovat hudbu a někdy i hlučící svatebčany. @noblessa Záleží na každém úřadu, jak to má. U nás je to tak, že hudbu pouští někdo, kdo zná strukturu obřadu a "narážky" (takže matrikářka, někdo další z úřadu, nebo slečna ze zámku).
Odpovědět
Profilova fotka
@l_a_u říkala to provozní v restauraci, takt o mám od ní. Jinak jsem to nevyhledávala, jestli to tak fakt je. My si nechali ticho. @noblessa jinak já si to vypálila na CD napsala seznam jak to jde za sebou a segra to pouštěla a přepínala.
Odpovědět
Holky, necháváte hrát hudbu na nástup nevěsty celou, nebo jen necháte nějakou výseč? Já mám A thousand years piano/cello verzi, která má přes 4 a půl minuty, přijde mi dlouhé ji nechat hrát celou... a co nástup ženicha, také výseč nebo celou?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
takze po dnesni generalce v kostela jsou tri varianty :-) plne cirkevni obrad se msi a pouze liturgickymi pisnemi, dale cirkevni obrad se msi ci beze mse s liturgickymi pisnemi jen pochod nevesty je jiny a treti varianta tu mame my, je mse s liturgickymi pisnemi a svatba na nase vybrane pisne. poradi pisni : 1-prichod svatebcanu a zenicha, 2- prichod nevesty, nasleduje klasicka mse se zpevy a zalmy, po msi svatebni obrad : 3- predani prstenu a polibek, 4-gratulace, podpisy, 5- odchod z kostela. lze samozrejme udelat drobne zmeny, ale mnoho fararu je docela prisnych a moc nechteji zmeny, my mame stesti a mame moderniho mladeho farare :-) a take je potreba sikovny varhanik. nase pisne: Pochod trubaduru, Karel Gott- Lasko ma, Lord of the Ring best song, Haleluja, Ave Maria, Karel Gott - Kdaz muz se zenou snida, Eurovision song na odchod :-) na gratulace a podpisy jsou potreba alespon dve pisne, my mame tri....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?