Kdo koordinuje svatební obřad? Je koordinátorka nutnost?

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, kdo koordinuje při obřadu nástup, řazení lidí, ...., posléze špalír svatebčanů?Je koordinátorka svatebního obřadu přežitek nebo nutnost?.... :-) :-D :-) :-D Děkuji za odpovědi.... :-) :-D
Odpovědět
@misulka77 Na většině svateb tohle vše dělá oddávající - řekne před obřadem co a jak popř. její výpomoc. Alespoň tuto zkušenost ze svateb mám já. :-)
Odpovědět
U nás todle zařídil kněz před i po... http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Profilova fotka
Na obřadech u nás to vše zorganizuje paní matrikářka, které v případě (zcela výjimečné) potřeby pomohu. Vždy je vše v klidu. Potřeba jsou informace dopředu, aby i ti co jsou na svatbě poprvé věděli, co je čeká :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem zažil na svatbách jenom dvakrát koordinátorky, ale pokaždé to bylo horší než lepší. Nebyly teda profi, ale pouze pověřené kamarádky nevěsty. Jedna byla učitelka a byla zvyklá rozkazovat i proti vůli svatebčanů. Místo aby rozvíjela zábavu, která spontálně nastala, tak ji přerušila a nutila svatebčany do svých nápadů. Na druhou stranu je ale dobré, když někdo svatbu neformálně řídí a nasměruje lidi do nějakého záměru. Svatebčané udělají vše, co se jim řekne, ale musí se jim to jasně podat. Když třeba chcete, aby se přemístili do vedlejšího sálu, tak se to musí zorganizovat a ne čekat, až se všichni dovtípí a přejdou sami. Při přípravě svatby vytipujte někoho, kdo to zvládne a požádejte ho o to. Klidně to mohou být i 2 až 3 lidé, ale musí jednat ve shodě. Také jsem zažil výřečné lidi, kteří vypadali že to zvádnou, ale na svatbě zklamali. Proto musíte mít v záloze náhradníka. V žádném případě by neměli svatbu moderovat ženich nebo nevěsta. Ti si mají užívat a ne se zabývat organizací.
Odpovědět
@fotograf_vilimek A na ostatních svatbách, kde nikdo nebyl, se organizace řešila jak? Neumím si moc představit, že by tam nebyl nikdo, kdo byl měl na starost celou svatbu, kdyby se něco pokazilo, říkat hostům, kdy kam mají jít apod. To je pak spíš chaos, ne? Proto přemýšlím nad Vaší první větou, že to bylo horší než lepší.
Odpovědět
Profilova fotka
mě se nabídla ženichova sestřenka že se o koordinaci postará,abych pravdu řekla tak mě tenhle detail unikl a jsem ráda že se sama nabídla a budeme konzultovat co a jak,přeci jen už za sebou svatbu má tak ví co a jak,tak zkus taky poprosit někoho z rodiny nebo kamarádku!určitě se toho někdo rád ujme a ty si vše užiješ naplno ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kija – Asi jsem se špatně vyjádřil. Nějaký neformální vůdce být MUSÍ, ale když si nevěsty vybraly kamarádku a oficiálně ji nazvaly "svatební koordinátorka", tak to dopadlo tragicky. Místo aby hladce moderovaly celou svatbu, tak se snažily dodržet svoji představu, kterou si naplánovaly. Je dobré třeba zkusit svatební hry, ale když se to nechytne, tak zkusit něco jiného a ne v tom pokračovat. Někde se velmi líbilo třeba karaoke a jinde to zase byl trapas.
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží dost také na tom, kolik máte hostů. Je dost velký rozdíl v tom usměrnit 30 nebo 100 lidí. Nástup ke svatebnímu obřadu si zpravidla organizuje paní matrikářka. Pak většinou následuje focení všech hostů a skupinky - to si zařídí fotograf. Pokud nemáte spolehlivého koordinátora, můžete třeba dopředu vytisknout hostům "program" - pojmout to nějak vtipně a předat jim ho společně s pozvánkou na svatbu. Samozřejmě nemůžete čekat, že se pak všichni budou přesouvat automaticky tam, kam mají, ale když alespoň tuší co se bude dít, vše je snažší. Často v tomto pomáhají svědci.
Odpovědět
Profilova fotka
Snažím dopředu nevěstu informovat, aby si zařídily družbu na koordinaci svatby. Jde o to že družba nebo profesionální koordinátor se od rána stará o celý chod svatby a není tak psychicky zatěžována např. nevěsta. Z vlastní zkušenosti je i pro mě tato osoba velice důležítá, na všechno se dotyčné(ho) ptám, kdo, kde sedí v autě, jaký je následný krok svatby, zda už se bude krájet dort, kdy bude první tanec. Tato osoba je úžasná i při svolávání lidí na focení, na veškeré shromažďování do aut, ke stolu(tam bývá veliký zmatek) apod. Většinou se setkávám že tuto roli má na starosti např. švagrovou, která od rána má veškerý seznam lidí, časů a míst v autě. Když na svatbě toto není tak zavládá zmatek, nevěsta vyjde z bytu/domu, všichni se jí ptají kdo s kým jede autem, kolikátý jedou v koloně, za vším a se vším chodí za nevěstou, která ma myšlenky zrovna jinde a vidím že je to pro nevěstu velice nepříjemné. Za mě tedy rozhodně ANO! :) Většinou tato osoba ví i veškeré zvyky co se plánují a jsem o všem informovaná abych na daném místě nechyběla :) Krásný den všem :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?