Kdo kde sedí pri obřadu?

Ahoj holky. Mame svatbu venku v zahradě a židle si můžeme rozmístit sami. Kde kdo prosim pri obřadu sedí? Kdo sedí v první radě a kde přesne? Sedaji si pak i svědci nebo celou dobu stoji? Sedá si pak otec nevěsty a maminka ženicha věděl sebe nebo taťka k mamce a tchyně k tchanovi? Mame dvě male družičky a dva mele druzby, zůstávají stát vsichni a stoji za nevěstou nebo si pak někdo z nich sedá? Dávali jste na židle k sezení Jmenovky? Predem moc dekuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veverka55 My jsme to vůbec neřešili, v první řadě seděli rodiče, za rodiči ženicha seděli svědci a ostatní židle obsadil kdo chtěl. Já si myslím, že je to úplně jedno, jen bych si ohlídala, aby babičky a dědečci nemuseli stát :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Jak si to uděláte, takové to bude. V první řadě za nevěstou sedí její tatínek s maminkou, za ženichem jeho rodiče. Svědci obvykle stojí celou dobu za ženichem a nevěstou, nebo vedle nich (aby byli na fotkách taky vidět). Družičky a družbové obvykle taky stojí vepředu někde poblíž ženich a s nevěstou. Někdy jsou ale tak malí, že celý obřad nevydrží, a tak pak odběhnou dozadu za rodiči. Na některých místech jsem dokonce viděla, že si sedají i nevěsta se ženichem, ale to mi připadá takové nezvyklé. Jmenovky bych nedávala. Živě si dovedu představit, jak hledají, kam si mají sednout. Byl by to asi velký zmatek.
Odpovědět
Hosty si usadte, jak chcete sami. Cestnejsi hosty (rodice, prarodice) samozrejme dopredu. Jmenovky na zidle bych nedavala, ALE pokud mate treba starsi prarodice, tak tem bych klidne tu jmenovku udelala (treba moje babicka si na to strasne potrpi :-D ). Male druzicky bych urcite nenutila celou dobu stat, aby se vam nestalo, ze po 10 minutach nebudou stat ale litat vsude kolem a rusit obrad. Svedci stavaji za zenichem/nevestou (nebo trosku zboku).
Odpovědět
Do prvních řad doporučuji posadit: máma, táta, děda, babička, prababička (pokud žije). Do dalších řad pak nejlepší kamarády, poté kamarády s výhodami a nakonec obyčejné kamarády či známé. Ty co nemáte ráda (ale musí být na svatbě) bych posadila na nepohodlné židle, nebo je nechala stát. Není špatné od nich i vybrat vstupné, dost jich nakonec odejde.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
@karlap Na svatbu bych kamaráda s výhodami asi nebrala :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?