K oltáři mě nepovede tatínek. Kdo ho může zastoupit?

Protože mám tu smůlu, že v můj nejkrásnější den mě k oltáři nemůže odvést táta/je po smrti/ chtěla jsem se zeptat koho je nejlepší o tuto službu požádat.
Odpovědět
1
2
6
Ahojky, bohužel mám taky tu smůlu a požádala jsem o odvedení k oltáři svého švagra. Myslím si, že každy tuto situaci pochopí a bude souhlasit s tím koho si právě ty vybereš :-)
Odpovědět
Víš, já už mám někoho namyšleného, ale je to člověk, kterého jsem viděla 1x. Je to od mého přítele skoro strejda. Jen nevím jak v tomto případě postupovat.
Odpovědět
Tak snad toho skoro strejdu ještě do svatby uvidíš víckrát a taky ho nějak poznáš.....vždy se můžeš rozmyslet a požádat někoho jiného. Stejně je to pech......
Odpovědět
mě sice taťka neumřel,ale taky nikdy jako otec nefungoval a tak jsem toto téma docela dlouho řešila. Nechtěla jsem jít jen tak s některým mužským příbuzným, protože mi přišlo důležitý,aby to byl někdo ke komu mám citovou vazbu. To je z mých příbuzných jen dědeček,ale ten už velmi špatně chodí a měli jsem potíže ho vůbec ukecat,aby se svatby zúčastnil,protože se za to stydí. Tak jsme se rozhodli,že půjdem s partnerem rovnou spolu,hodně jsem se na to ptala, je to jedna z možností. Bohužel pak tchýně ztropila scénu,že si chce synáčka odvést sama,tak jsem šla s mojí maminkou a taky to bylo hezký ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Moc do všech těch tradic nevidím, ale napadlo mě: Co aby šla nevěsta sama, před ní družičky, které by rozhazovaly růžové lístky. Celkem romantika a nevěsta jde jak královna... :-D (Jen to chce mít ty družičky. :-( )
Odpovědět
No to by bylo pěkný a hlavní je aby to vyhovovalo Vám tak si to udělejte podle sebe :-)
Odpovědět
Původně jsem taky chtěla jít rovnou s mým miláčkem k oltáři, ale právě ta budoucí tchýně to taky nechtěla :-( Nápad od "fim" je dobrý :-D ale fakt to chce mít ty družičky - aspoň dvě
Odpovědět
Já taky chtěla jít sama,ale to zas nechtěl manžel a tak jsem ustoupila (se skřípajícíma zubama :-) ) Známá matrikářka mi říkala,že měli případ,kdy nevěstu doprovázeli dva malí chlapečci,kteří jí nesli vlečku - já mám sice dvouletýho synovečka,ale ten by to zatím nezvlád,tak to zůstalo na tu mamču. Ta známá matrikářka říkala,že možný je cokoliv,takže bych se ničeho nebála.
Odpovědět
Ahoj Kalerat, jsem ve stejné pozici, jako Ty, bohužel mě také tatínek zemřel. Podle pravidel v takovém případě by Tě měl vést buď jiný muž z příbuzenstva, nebo blízký přítel tatínka. Já to vyřeším tak, že půjdu sama na závěr. Je samozřejmě lepší, pokud by mohly jít před Tebou družičky, jak navrhuje fim, ale ty já také mít nebudu a myslím si, že to nikterak nevadí. Ještě budu však přemýšlet o variaci macika. Myslím si, že vést nevěstu k oltáři patří jen otci a jiný muž si takovou poctu nezaslouží, proto si myslím, že pokud nepůjdeš se svým nastávajícím k oltáři, což je také běžná varianta, tak buď sama nebo s maminkou.
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle téma je u nás zatím otevřené, otec nepřipadá v úvahu, po rozvodu o mě přestal jevit zájem. Nejradši bych šla s přítelem, moje mamka i on proti tomu nic nenamítají. Bohužel věřím tomu že tchýně, která o tom zatím neví, udělá také scénu, ale třeba mě překvapí. Jinak se mi celkem líbí nápad nechat se odvést maminkou.
Odpovědět
Dost se mi líbí ten nápad jít sama, toto mě vůbec nenapadlo. Bylo by to moc hezké. /nejlhezčí by to bylo samozřejmě s tatínkem/. Družičku bych měla zatím jednu v té době jí budou 3 roky. Ještě bych mohla mít jednu ale té bude rok a půl a tak by to nezvládla. Moje sestra /vdávala se dřív/ si právě vzala tatkovýho přítele. Jenomže ted je z toho strašně zklamaná, protože čekala, že jejich vztah bude mnohem lepší. On ted o ní nejeví žádný zájem a proto si ho já nevezmu-
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, také řeším tenhle problém, s přítelem jít nechci, tak nějak cítím, že bych mu měla být slavnostně přivedena a předána, i když už spolu samozřejmě dlouho žijem, ale nějak si to nedovedu představit, prostě pořád vidím, jak tam na mně čeká a já se pomalu přibližuji :-D Požádala jsem o tuto službu matky přítele, i když jsem předem věděla, že nejspíš nevyhoví, ale co když, třeba by mně překvapil. Další varianta je strýc od budoucího manžela, něco podobného jako Kalerat, na svatbu je pozván, ale s touto žádostí jsem za ním ještě nepřišla, a když to tady tak pročítám, tak se mi nejvíc zamlouvá varianta, že mě k oltáři přivede mamka. Z naší rodiny je v podstatě jediná, kdo mi zůstal, a kdo tam se mnou bude, tak proč ne. Ostatní ať si o tom myslí co chtějí. 8-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ahojky......nápad jít s mamčou je taky super, ale ani to mě nevyjde :-( taky se bude dívat zhora. Beru to tak jak to je a půjdu se svým super švagrem :-)
Odpovědět
Ahojky, taky bohužel už nenám tatínka (zemřel). Obě moje sestry, když se vdávali tak se nechávali odvést někým z příbuzenstva ženicha. Já jsem tohle moc nechtěla, protože to vnímám jako zástup za tátu a to nechci, takže jsem poprosila mamku s tím, že kdyby to odmítla půjdu s ženichem - ale souhlasila, takže půjdu s mamkou, ale tak trochu řeším jiné dilema - chtěla jsem jít ještě v den svatby na hřbitov, ale není to z časových důvodů možné a tak tam pojedu až den po svatbě a budu tam nechávat svatební kytku - řešili jste tohle nějak vy???
Odpovědět
Mě povede k oltáči nevlastní otec se kterým mám ale krásný vztah jelikož on byl ten pravý ,,táta" když mě celý život vychovával. Jde vlastně o ten pocit který každá máte. Můj vlastí táta je pro mě jako cizí chlápek, kterýho prostě znám ale není to ten pravý aby mě vedl. Takže u mě to bylo jasné hned od začátku :-D Ale samozřejmě musíte každá sama vědet s kým jít chcete a ským né. Pokud nikdo taková není je asi opravdu lepší jít sama!!!!! :-)
Odpovědět
Právě z časových důvodu jdeme na hřbitov taky až další den. Svatební kytku tam nebudu dávat, ale dám tam spoustu jiných, které dostanu.... :-) snad nějaké dostanu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
To je pěkný s tou kytkou na hřbitov...
Odpovědět
Jakjsem už shora psala řeším stejný problém,protože tatínek před 2,5 roky zemřel. Dosud jsem myslela, že půjdu sama, začíná se mi však víc a víc líbit myšlenka, že bych mohla jít s mamkou, avšak jelikož máme církevní sňatek, budu to muset ještě probrat s naším Otcem. Máte již některá zkušenost s tím, že jste šly s maminkou ? Můžete mi zaslat fotku na email cabotine@seznam.cz, nebo interní poštou, abych viděla, jak to působí? Pokud jde o svatební kytici, nejsem si moc jistá tím, zda se na hrob dává kytice nevěsty, někde jsem slyšela, že se na hrob dává přidělat jiná, podobná a ta se tam odnese. Co vy na to ?
Odpovědět
Profilova fotka
No, je fakt, že když byste nechali udělat jinou, tak by Ti zůstala svatební na památku - nevím, jak vy, ale já si ji budu chtít nechat usušit... Jinak nemám zkušenosti ze svateb, kdy nevěstu nevede otec, ale myslím si, že maminka by měla být v pohodě - co Ti na to vůbec řekla? Asi byla ráda, ne??
Odpovědět
Ahojky, jsem také jedna z nevěst bez tatínka ;-( (tak jako sop,cabotine....). Přemýšlela jsem o tom takto: měl by to být další mužský z příbuzenstva. Bratr, kdyby ještě nebyl ženatý a bydlel s námi, ale je a má svou rodinu, tak ne. Taťkův bratr - kdyby mi byl za kmotra, uvažovala bych o něm. Měla jsem kmotru. Takže tím jediným kdo mě k oltáři může odvést je děda, tatínek taťky. Nejstarší v rodě a má na to plné právo. Tak asi u mě :-)
Odpovědět
tak to máš super pavlindo....držím palečky dědovi :-) To bude krásný a dojemný...fakt má na to největší právo...odvést si svou vnučku.
Odpovědět
no, dojemné - mám obavu, abych to ustála a všichni kolem.... Nechci bulet v den svatby ;-( :-(
Odpovědět
:-) taky bych to chtěla vydržet a nebulet, ale obávám se, že to bude hooooodně těžké :-S
Odpovědět
Pro Cabotine: přidám fotku s maminkou do svého svatebního alba,ale bohužel to nemůžu udělat hned,protože neumím tu fotku zmenšit :-( Musím počkat na manžílka až se vrátí z práce. :-) Nebylo to sice v kostele,ale vypadalo to hezky,aspoň myslím. Sice když jsem viděla partnera s jeho mamkou,tak mě trochu mrzelo,že nejdu s ním, ale rozhodla jsem se,že budu velkorysá (inspirovala mě sop) a přidám tam i fotku manželovy mamky,jak si vede svého mazlíčka k oltáři-ať si užije svých pět minut slávy,když už si to vybrečela :-)
Odpovědět
Ahoj taky nemám tatínka. Včera jsme byli u faráře na poučení a můj nastávajíví se ptal jak se to řeší s doprovodem k oltáři. Z církevního hlediska to není dáno, záleží to na nás, můžem jít klidně spolu, ale pokud je to doprovod někým blízkým měl by to být muž. A co se kytky týče, v květinářství říkaly, že by se měla dát svatební, ale protože se do toho nikomu moc nechce dělá se druhá, třeba menší nebo podobná. Na hřbitov bych chtěla jít před nebo po obřadě, máme hřbitov hned u kostela, takže by to neměl být problém, záleží na tom jak budem stíhat. Přeji hodně síly, protože to nebudem mít lehké.
Odpovědět
Pro Cabotine: Tak jsem fotku s maminkou nahrála http://www.beremese.cz/album/view.php... Ale asi ti to moc nepomůže,když to má být do kostela chlap :-(
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, maciku moc vám to s mamkou sluší, asi jsem se rozhodla, když hold nemáme v rodině žádné mužské, tak to musíme zvládnout sami. A jelikož mi před několika dny umřela babička, kterou jsem na svatbě chtěla hrozně moc, tak jí daruji svoji svatební kytku, kdo jiný než ona by ji měl dostat, na co mi bude doma usušená. Vím že to dělá spousta nevěst, ale mně stačí zážitky a fotky. A manžel! alespoň dokud se mnou vydrží :-D
Odpovědět
Ahoj Maciku, moc Ti děkuji, za vložení fotky a hlavně za skvělý nápad. Doufám jen, že se se svým farářem nějakak dohodnu. Přeji Ti hodně štěstí a lásky....!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Kočky, tenhle problém jsem taky řešila, protože mi umřel tatínek před 10 lety...svatba bude v kostele a tak jsem musela zvolit vylučovací metodu...dědeček to (asi) nebude, protože už hůř chodí a taky nevím, jestli by to ustál psychicky, protože je hrozná cíťa, zvlášť, když jde o mě, a tak by mě spíš rozbrečel...další je brácha, jenže ten se oženil a má svou rodinu, což mi tak nevadí jako to, že nemá ke kostelu žádnej vztah (což já taky nejsem žádnej panbíčkář), ale vím, proč to chci v kostele a brácha by mě rozesmál....chtěla jsem strejdu, jenže ten je časövě nespolehlivej....a tak jsem si vybrala matčinýho přítele, kterýho znám dlouho a udělal vždycky pro mě všechno, i když jsem ho o to ani nežádala....nejradši bych měla taťku, ale ten se na nás bude dívat zeshora... :-)
Odpovědět
Pro Cabotine a Picolu-dík holky,jsem ráda,že jsem mohla aspoň trochu pomoct. Já byla v době svatby docela naštvaná na tchyni,že si vynutila,že půjde se synáčkem a tím pádem jsem s ním nemohla jít já. Ale dostala mě Sop,když napsala, že už nemá ani maminku. Když teď vidím,jak z toho moje mamča byla nakonec nadšená a jak se tím všude chlubí,tak jsem moc ráda,že to takhle dopadlo... Všem přeju hodně štěstíčka v manželství a nádhernou svatbu :-)
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?