Je divné, když vede k oltáři nevěstu maminka?

Naši jsou rozvedeni a k otci nemám moc dobrý vztah, na svatbě přesto bude. Poprosila jsem, ale maminku aby mě vedla k oltáři. Ta se bojí,že to bude vypadat nevhodně, když i otec bude na svatbě.
Odpovědět
Nemyslím, že by to vypadalo nevhodně, prostě sis vybrala toho, kdo ti je blíž, a tak to má být. :-) Takže směle do toho. :)
Odpovědět
Opravdu nevhodné to není. V hodně případech to tak je, že nevěstu vede maminka a je to pěkné. Stává se to v případech když otec zemře nebo se rodiče rozvedou........... Když si přeješ, aby tě vedla maminka k oltáři, znamená to, že spolu máte moc pěkný vztah a že to pro tebe moc znamená a to je dobře. Za mě jednoznačně ať tě vede maminka. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že je to na tobě. Já tátu nemám a povede mě maminka. Ae když nemáte s otcem dobré vztahy, tak proč ne s maminkou.
Odpovědět
Profilova fotka
Být ním, asi mě to mrzí - ale to bude ta mužská ješitnost. V každém případě jsem zastánce toho, že člověk by se neměl při plánování na všechny ohlížet, jen aby nedošlo k nějakému faux pas, ale spíš by se měl opravdu řídit tím, co si přeje.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den. Vůbec to není divné, k oltáři vás může vést bratr, děda a proč ne i maminka. Bude určitě potěšena, že jste jí dala důvěru. Je to na Vás, je to Váš šťastný den, tak si ho užívejte a na zvyky nehleďte :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Asi si myslím,že otci by to mohlo být líto,ale také záleží,jaký vztah má on k tobě. Měl by tě vést někdo k tobě nejbližší a když je to maminka,je to krásné. Mě také povede mamina,taťku už nemám.
Odpovědět
Profilova fotka
copak jsi neviděla muzikál Mama mia??? Na svatbě měla tři otce a vedla ji maminka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ani já si nemyslím, že by to bylo něco divného. Jen by bylo dobré to říct otci, aby s tím pak nepočítal. Já třeba byla na svatbě kolegyni, které umřel tatínek a vedl ji k oltáří budoucí tchán a to jsme si všichni říkali, že proč si nevzala maminku, když s ní má dobrý vztah. A ona to udělal jen proto,aby to nebylo divné, že ji vede žena. Ale nám připadalo spíš to její řešení zvláštní.
Odpovědět
Určitě, ať tě vede ten, koho si ty sama vybereš..
Odpovědět
ať tě vede k oltáři ten, kdo je ti nejbližší a koho chceš ty. Na ostatní se neohlížej.
Odpovědět
Profilova fotka
Kašli na to, jak na to budou koukat ostatní, stejně se všem ve všem nezavděčíš. Já budu mít taky na svatbě tátu (z donucení ze strany mojí mamky), ale jelikož taky nemáme nejlepší vztahy, tak jsem požádala, aby mě vedl můj mladší bráška. Nemít jeho, tak řeknu určitě mamince. ;-) Tátu to sice mrzelo, když se to dozvěděl, ale dobře mu tak; měl se líp chovat, když jsme byli malí... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
I mě povede maminka :)
Odpovědět
Článek se načítá
Mě též vede mamča... dle mého tě má tě vést pro tebe ten nejdůležitější člověk, jelikož tě předává do rukou tvého budoucího muže.
Odpovědět
Profilova fotka
Tátu mám, ale nikdy s námi vlastně pořádně nežil. I když byl na svatbě (spíš jen proto, že je kameraman), tak mě k oltáři vedl dědeček. Jsem za to moc ráda, dalšího léta se už bohužel nedožil :( Je to Váš den a proto by to mělo být jen a jen na Vás, kdo Vás povede k oltáři :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mě povede mamka, společně s bráchou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vůbec to není nevhodné! Mě také měla vést maminka. To bohužel již nejde, takže mě povede babička :-)
Odpovědět
Souhlasím, nevidím v tom žádný problém :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Já mám s mamkou pěkný vztah, otec na svatbě nebude... Bude divné, kdybych šla k oltáři sama?
Odpovědět
Záleží komu to přijde divné.. Pokud tobě nebo mamince, tak bych do toho nešla. A zjišťovnáním, jestli by to náhodou nebylo divné někomu jinému bych se nezaobírala.
Odpovědět
Se svým otcem se už hodně let nestýkám, tak jsem se rozhodla, že půjdu k oltáři se svojí dvouletou dcerou. Co na to říkáte? Nebo to musí být dospělá osoba?
Odpovědět
Vést má muž. Může to být klidně brácha, ale žena ani dítě by to být nemělo. Potom ať jde raději nevěsta sama. Manžela taky vedla sestra.
Odpovědět
Ja tatínka nemám, tak volim mezi brachou-je v letech jako by byl muj otec a maminkou..ale ji by to tusim potesilo moc...
Odpovědět
Profilova fotka
Mám to tak nějak stejně, i když můj táta na svatbě ani nebude. Podle mě je to dobrý nápad, já sama jsem se rozhodla že půjdu sama ;-)
Odpovědět
Dobrý mrav praví, že vést má ženicha i nevěstu k oltáři člověk, který je sám v manželském svazku. Uvádí tak svobodné lidi do kruhu lidí sezdaných, což by měla tedy učit osoba, která v kruhu sezdaných již je. Není důležité zda nevěstu povede muž či žena a není tedy zcela vhodné, aby maminku vedlo její dítě. Pokud není ve vašem okolí nikdo sezdaný, kdo by vás vedl k oltáři je vhodnější aby nevěsta kráčela sama.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Ahoj, mě taky povede k oltáři máma. Ani jsem nad tím nemusela přemýšlet a divné mi to vůbec nepřijde, naopak:) Myslím si, že i kdyby mě měl k oltáři vést slon, tak je to moje věc...ne?
Odpovědět
Nemáte někdo fotku nebo video jak jde ženich s nevěstou k oltáři? Prosím. Chceme jít spolu a chtěla bych vidět fotku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?