Jaké víno zvolit na přípitek?

ahoj holky, chceme si ještě na radnici po uzavření manželství přiťuknout, ale matrikářka nám zakázala sekt nebo jakékoliv šumivé víno, aby se náhodou neponičila a znečistila obřadní síň. Můžete doporučit nějaké "stylové" víno, které by vypadalo na přípitek dobře? :-) Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Vyberte si takové, jaké máte rádi, jaké vám chutná. Na to, jak to bude vypadat, nehleďte.
Odpovědět
Teda, překvapuje mě, že vůbec můžete přistoupit na to, aby Vám někdo, komu ještě platíte za oddání, nařizoval, čím si můžete připít a čím ne:D je to snad Vaše svatba! Otevřít perlivé víno umí snad každý, jen nesmí být teplé nebo narychlo ochlazené, aby nevystříklo. Ale myslím, že větší paseku by udělalo červené než moet:D Být vámi,tak se na nějaké přikázání vykašlu. Přiťuknout si něčím jiným než perlivým vínem by snad byl i hřích.
Odpovědět
Profilova fotka
A když by se otevřelo venku a uvnitř by se nalilo jen do skleniček? Nebo se na ně vyprdnete a pripijte si až na hostině... rozlit se dá jakékoliv víno bez ohledu na sumivost a jak je psáno výše, červené víno by bylo horší než trocha sektu... máte-li nějaké oblíbené bílé, zvolte to, červeným bych je asi nedrazdila... nebo třeba prosseco? Nebo Martini? Nebo rovnou panáka?
Odpovědět
Profilova fotka
@sisakysela tak ona jim nenarizuje co maji na svatbe pit, jen jako spravce obradni sine jim rekla jaky jsou pravidla a ze tam neni dovoleno otvirat sekt, nevidim na tom nic spatneho. pokud nemaji obrat u sebe doma tak musi dodrzet pravidla a pokud se jim to nelibi tak muzou jit o dum dal. @gabrielapk pokud nemuze byt sekt tak bych zvolila neco vyjimecneho tedy vyber z bobuli nebo ledove vino. je to sice silene sladky, ale takove vyjimecne a za ty prachy to clovek bezne nepije. :-D
Odpovědět
@sisakysela nevíš, kde obřad mají a pokud se jedná například o nějaké historicky či jakkoli jinak cenné prostory, tak naopak chápu, že je nechtějí mít od každé svatby ušpiněné od šumivých nápojů. Nepředpokládám, že by měli na svatbě profesionální obsluhu, které na 100% sekt nevystříkne. Majitel nebo provozovatel prostoru má právo na podmínky jeho používání. @gabrielapk já bych volila vaše oblíbené víno a sektem bych pak připíjela až před svatební hostinou
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?