Jak zabavit hosty během focení

Focení po obřadu zabere dle fotografa hodinu -hodinu a půl a tak se chci zeptat co jste udělali s hosty kteří musí čekat :-)Napadlo mne focení před obřadem a po obřadu potom s ostatními.To ale to asi nebudeme stíhat. :-| :-| Takže tato varianta padá.
Odpovědět
Profilova fotka
@baletka1 my pro ně máme "soutěž" - vyvolali jsme naši fotku (černobíle) ta se rozstříhá na malé obdélníčky (z druhé strany napsané čísla aby se to pak zase dalo složit dohromady) no a hosté dostanou pastelky a budou vybarvovat a v podstatě nebudou vědět co... pak se to poskládá a bude z toho barevný obraz. A pak naše svědkyně si připravila nějakou hru ve stylu jak kdo zná ten pár - otázky na jednotlivé lidi nebo rodiny :-)
Odpovědět
My to mame super a vyresilo to za nas misto kde mame obrad a obed. Kdyz se budeme fotit hoste pujdou do sklipku na ochutnavku vin a budou u toho mit i male obcerstveni (syry, klobasu a chleb) Takze se muzeme v klidu fotit. :-)
Odpovědět
Já to zatím vidím tak, že v té době "šoférující" svatebčané odvezou domů auta a naši řidiči je přivezou zpátky - to je část lidí :-D a jinak budou mít k dispozici svatební noviny, knihu hostů a možná (zatím s velkým otazníkem) fotokoutek (i když předpokládám, že ho stejně využijou hosté až v pozdějších hodinách :-D ).
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme to mít taky tak jak píše @brambleberry :-) My se budeme fotit a náš řidič odveze hosty na místo rautu a pak vyzvedne řídící svatebčany, kteří si pojedou odvézt auta domů :)
Odpovědět
No my máme právě obřad 20 km od místa hostiny. A fotit se bude po obřadu 7 km od kostela v parku ,takže fakt netuším co s nimi. Budou muset čekat před kostelem než se pofotíme a vyrazíme na hostinu. Na hostinu by jsme asi měli dojet celá kolona :-Myslím že foťák to dřív jak za hodinu nedá.
Odpovědět
@baletka1 my máme: prezentace fotek, svatební noviny, svatební strom, kniha na přání...takže si myslím že se nebudou vůbec nudit:)
Odpovědět
Také jsem dost řešila tento problém. Naše focení jsme naplánovali až po obědě. Všichni hosté byli naštěstí místní a měli několik variant na výběr. Někdo šel jezdit na koních (hostina a raut byly přímo na farmě), případně mohli zůstat v sále, pro výletníky jsem připravila malý poznávací výlet okolí s mapkou a trochou historie, ale většina lidí stejně využila variantu, že se dojeli domů převléknout do něčeho pohodlnějšího, tím si i odvezli domů auta a zpět na raut je už svezli řidiči. Sice jsem se pochopitelně sešla od jednoho člověka s kritikou, ale zavděčit se všem prostě asi nejde. Myslím, že to bylo lepší, než nechat hosty na sebe dvě hodiny "čumákovat" (moc se mezi sebou neznali a bylo jich pár - měli jsme malou svatbu, takže se nedalo předpokládat, že se zabaví sami). Na svatbě o sto lidech, kteří se mezi sebou více méně znají, je to asi něco jiného. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My se budeme brát v klášteře, takže pro hosty zařídím prohlídku s průvodcem :-).
Odpovědět
Profilova fotka
my se bereme na zámku, tak jim zaplatíme prohlídku :)
Odpovědět
My byli domluveni s fotografem tak, že naše focení ve dvou uděláme až ve chvíli, kdy budou hosti najedení a zabavení... takže jsme měli obřad, pak oběd, a pak, když byli všichni dobře najedení a relaxovali, tak jsme se cca na hodinu ztratili. Přišlo mi to, že pro ně to bylo stejné jako sedět krásný den na zahrádce v hospůdce a popíjet a užívat sluníčka, neměla jsem pocit, že by museli být zabaveni a poutána jejich pozornost po celý den. Když jsme se vrátili, tak už probíhalo skupinové focení, krájení dortu a pak večerní zábava...
Odpovědět
Profilova fotka
@baletka1 Pokud se jdete fotit hned po obřadu, tak nechat stát svatebčany před kostelem je podle mě špatný nápad. Já jako svatebčan bych z toho byla poměrně otrávená. Spíš bych vymyslela to, že svatebčané mohou jet už na hostinu. Pokud je nechceš pouštět přímo do sálu, tak udělejte nějaké občerstvení venku nebo v nějakém předsálí, ať mají ale kam přijet a čeho se napít. Hodina a půl je dlouhá doba, nemůžeš je nechat stát před kostelem a dělejte si co chcete... Nebo pokud je v místě kostela nějaká možnost - hospůdka, zahrádka nebo cokoliv v blízkém okolí, tak to udělej tam. Zkus to vzít z jejich pohledu - kdyby tys jela někomu na svatbu a po obřadu novomanželé řekli, že se jdou fotit a vy tu počkejte hodinu a půl... jak bys reagovala. My máme focení až po obědě... původně jsme měli mít košt vína a prohlídku vinařství (máme vinařskou svatbu), kde se postupně po skupinách měli lidé prostřídat, bohužel ale místo, kde se celá svatba měla odehrávat nám bylo zrušeno a nové místo nám nic takového nedovoluje. A košt pro 75 lidí... to prostě nejde :D Takže nakonec máme jen svatební noviny a výstavku fotek. Bude hrát cimbálka a víno bude k dispozici ve vinných ledničkách, odkud si lidé sami mohou ochutnávat. Je tam vyhraněná část s ledničkami, barovými stolky a u toho mimojiné bude ta výstavka. Takže lidé buď mohou jen konverzovat u stolu, pročítat si svatební noviny nebo vyrazit na košt, pobavit se u našich fotek a popovídat si i tam. Atmosféru dotvoří cimálka, takže myslím, že to bude stačit. Pro děti jsou v novinách omalovánky a hry, budou mít připravené pastelky, takže i ty se zabaví. Ačkoliv je fakt, že děti se tak nějak zabaví vždycky :)
Odpovědět
Profilova fotka
Chlastem :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
jednou jsem zazila, ze se novomanzele fotili hned po obradu....napred par spolecnejch fotek (ca 20-30min) a pak jen oni dva...a my vsichni jsme tam cekali a pak se spolecne jelo na hostinu ktera byla asi 20km....peklo!!!! oni se fotili min 1,5hod...mozna i dve, uz je to dyl nepamatuju se....meli tam sice neco na snezeni nebo na popiti, ale jen jsme tam stali u auta, nedalo se tam nikde ani poradne sednout....to byla fakt hruza.....takze ja planuju spolecny foceni hned po obrade (max tech 20-30min), pak hostinu a pak teprve spolecne samotne foceni....s tim že hoste se budou moct jit projit, pit, odpocinout na pokoj, blbnout ve fotokoutku....:-)
Odpovědět
my to máme v plánu taky tak. Jenom par fotek po obradu (skupinky :D) , tak pul hodky a zbytek az po obede.
Odpovědět
Profilova fotka
@baletka1 tohle je otázka kterou ted taky řeším. mám to naplánované tak, že po obřadu bude společné focení se svatebčany, pak se pojede společně na oběd a až po obědě necháme naše focení. Lidi budou najezení a doufám že se nějak zabaví, dostanou svatební noviny a ještě vymyslíme nějakou zábavu kdyby náhodou, zatím konkrétně vymyšleno nic nemáme, ale něco by to chtělo.
Odpovědět
U nás si dali kafe, zákusek, poklábosili a měli jsme svatební noviny..myslím, že to vyšlo akorát. Holky nebojte se, kdo se chce zabavit, tak se zabaví ;)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás bohužel focení až po obědě nepřichází v úvahu, hostinu máme asi půl hodiny cesty od zámku, kde bude obřad :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Dětí máme od svatebčanů, že by se vidlema daly přehazovat. Svatba je v zámku, který je umístěn v zoo. Takže plán zněl jasně. Po obřadu společné focení, my pak rovnou mizíme na párové focení, svatebčané mají do oběda čas projít si zoo a unavit děti.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že vůbec nevadí, když se pár jde fotit hned po obřadu. Ale jde o to, "zabavit" ty hosty. Neříkám, že člověk jim musí vymýšlet tisíce aktivit, ale základní věc je podle mě to, aby hosté měli možnost se někde posadit a odpočnout si. Případně se něčeho napít. Situace jak psala @laka_lacenda je to nejhorší, co se může stát, dle mého názoru. Ano, ten den má být podle nás dvou a podle toho jak to chceme, na druhou stranu vždy se na věc koukámi očima protistrany... jak by se mi to líbilo, být tím hostem. A jelikož jsem sama už taky na pár svatbách při focení novomanželů "trčela", tak vím, že to příjemné není a je dobré to v rámci možností nějak vyřešit.
Odpovědět
Jeste dodam,ze po obrade budeme fotit jen skupinky,pak se pojede na obed a my sami se budeme fotit az po obede...hladove svatebcany bych si neriskla :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@krobinka Ahojky, můžu se zeptat, jakou cimbálku máte a na kolik vás vyjde? Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nicky215 Cimbálová muzika Mládí z Čejče a cena je 6.500 i s dopravou.
Odpovědět
@krobinka děkuji :-) a jak dlouho vám budou hrát?
Odpovědět
Profilova fotka
@nicky215 4 hodinky...na oběd a po něm..možná ještě donluvime hofinku navíc. Musíme to ještě promyslet.
Odpovědět
No my to máme vymyšlené, že po obřadu uděláme několik společných fotek i s lidmi, kteří dorazí na obřad, ale na hostinu zvaní nejsou, ak se přemístíme na místo hostiny, dáme si oběd, úvodní tanec a pak hned rozkrojíme dort a budou se objednávat kávy. Jelikož s nastávajícím nepijeme kávu, tak v té době utečeme s fotografem udělat naše fotečky ve dvou a pak za námi dojdou svatebčené...
Odpovědět
@krobinka tak to je super cena :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít obřad přímo v místě zábavy u přehrady. Takže nejprve obřad, pak rozbíjení talířku a hlavně plánujeme nějaké ofi zahájení. Aby nemuseli hosté čekat venku, tak společně vstoupíme do sálu, dáme přípitek a vytratím se s ženichem k přehradě na focení. Moje kamarádka a svědci mezitím zavedou na 1 hod. - 1,5 hod.hosty na bowling, kde bude malé pohoštění,nealko, alko, promíchají rodiny do dvou teamů, o každém z hostů řeknou svědci kratičkou větu ( např. tohle je Tomáš, spolužák od nevěsty ze základní školy) takže předpokládáme, že se po hodině budou trošku lépe znát a snad se nudit nebudou. Starší osoby (rodiče), budou dělat nehrající kapitány u domácí slivovičky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My máme obřad a oběd na stejném místě. A zvolili jsme první po obřadu jen focení celé svatby a pár skupinek, pak jdeme na oběd všichni a my se pak po obědě na hodinku či dvě ztratíme. Myslím, že je to lepší, svatebčané nemusí na nás čekat, nejsou hladní a my se můžeme fotit jak dlouho chceme.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?