Jak to probíhá?

Profilova fotka
Ahoj chtěla bych se zeptat jak obřad přibližně probíhá .. Svatbu máme teď o víkendu a doufám že vyjde počasí a budem to mít venku. Chtěla bych aby nejdřív nastoupili svatebčané potom šel ženich a nakonec nevěsta. Kdy asi nastupují svědkové? U nevěsty to je jasny ale měla by hrát i nějaká hudba na nástup svatebčanů a ženicha?
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to bylo tak, že nejdřív nastoupili a posedali si svatebčané. Pak měl nástup ženich s maminkou a hned za nimi šli svědci, kteří se pak rozestoupili do stran když jsem šla já s tatínkem.
Odpovědět
To může být různé. U bratra, který měl svatbu na radnici, rozdala pokyny paní matrikářka a nevím, jestli by bylo možné to domluvit i jinak, ale první šel ženich s maminkou, potom svědci, kterí v podstatě přivedli zbytek svatebčanů a nakonec nevěsta s tatínkem. My jsme měli obřad venku a vše jsme si "režírovali" sami. Svatebčané už seděli na lavičkách a postávali kolem, když začla hrát hudba. Jak slyšeli první tóny, tak se všichni postavili, přišel ženich s maminkou, potom šli "zbývající" rodiče (moje maminka a ženichův tatínek), potom svědci a nakonec já s tatínkem. V obou případech hrála hudba už od začátku, tj. na příchod ženicha.
Odpovědět
U nás to korigovali oddávající, . Paní matrikářka si nás seřadila, nejdřív ženich s maminkou, pak moje maminka s doprovodem (tatínek ženicha nedorazil), pak svědci, družičky a nakonec já s tátou. Všichni ostatní stáli podél cesty.Jinak hudbu jsme měli cca 30min, takže na ženichovu šli všichni až po svědky. Moje družička už šla na mojí píseň a tím pádem, já mohla vyjít v tom nejlepším. Pak už byla hudba jako podkres k proslovu,. dále k přípitku,a gratulacím. Paní Matrikářky to měli opravdu dobře promyšlené, takže vše klaplo jak mělo.
Odpovědět
Profilova fotka
@klaruska8 Matrikářka vyjde ven a poradí vám co a jak. To je běžné.
Odpovědět
pokud můžu doporučit jednu věc, myslím, že je určitě lepší, když hosté při příchodu ženicha s maminkou a ostatních už sedí na svých místech. Existuje ještě varianta, že dělají špalír až do příchodu nevěsty, ale potom je hrozný zmatek, jak si všichni sedají, pokud není stejný počet židlí jako hostů, tak to i dlouho trvá, protože se všichni zdráhají si místo k sezení zabrat pro sebe...zbytečně to potom podle mě narušuje obřad.
Odpovědět
Profilova fotka
@klaruska8 Záleží kolik budete mít svatebčanů. U nás to bylo tak že šli nejdřív hosté, ty se usadili a pak jsme šli my. Nějak jsme to předem neřešili, řekla nám to takhle matrikářka těsně před obřadem. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff souhlas!
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to řídila matrikářka. Uvedla všechny do oddací síně, my (já, ženich, jeho mamka, můj táta a svědci) jsme mezitím vyřídili formality (předání OP, ustřižení krajů...), pak začla muzika - nástup ženicha s maminkou, poté co došli ke stolku jsem vyrazila já s tátou, za mnou pak svědci. Nu a za nějakých 20 minut bylo vyřízeno. :-) Pak přípitek, svatebčani vytvořili venku špalír prošli jsme bublinama a pak už jen společné focení a všeobecné veselí
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?