Jak může probíhat obřad ve 4 lidech?

Zdravím všechny :) Omlouvám se možná za hloupou otázku, ale tak za zeptání nic nedám. Plánujeme na červenec svatbu pouze o 4 lidech - my dva a dva svědci, a to na Chvalském zámku, Jelikož jsem byla jen na jedné svatbě a nikdy jsem o svatby ani moc nezajímala, nedokážu si představit, jak to může probíhat? Všichni přijedeme na místo společně jedním autem, tak nevím, jestli tam prostě všichni nakráčíme společně postavíme tak před matrikářku nebo jestli tam budu muset někde chodit na nějakou hudbu a svědek mě bude muset odvést k oltáři? Máte někdo zkušenosti s takto malou svatbou jak probíhá případně alespoň se svatbou na Chvalském zámku, jak to tam chodí - přímo obřad? :) Předem díky za jakoukoliv odpověď.
Odpovědět
Měli jsme taky malou svatbu. Nikdo mě nevedl, šli jsme prostě spolu s ženichem a za námi svědci. Došli jsme na místo za zvuku hudby pomalým krokem, hudba utichla a oddávající začal mluvit. Proběhl obřad, oddávající a matrikářka nám podali ruku a odcházeli jsme.
Odpovědět
@carvcoolka Paráda, díky za info :) To se mi docela ulevilo, že to takhle může fungovat - hned mě to děsí méně :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, máme takovou svatbu v plánu na červen. K oddávající půjdeme společně a za námi svědci, vhledem k místu obřadu - zámecké zahrady, budeme bez hudby. Po obřadu půjdeme na oběd - pár fotek v mezičase - a konec. Chceme si ten NÁŠ den užít sami, v klidu a dle nás :-) Oslava post acta s rodinou a dětmi bude o týden později.
Odpovědět
@kibetka Ja mam hlavne zkusenosti s tim, ze vsichni zmami, kteri se rozhodli setrit timto zpusobem toho pak litovali. Je to vase vec, ale je to jen jednou za zivot a odbyt to za 20 minut ve 4 lidech... to bych se na to asi vykaslala. Vsichni pak stejne po case udelali klasickou hostinu, akorat bez obradu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kibetka Proč chcete svatbu o tak málo lidech? Proč na tomto místě? Nejčastěji se u malých svateb setkávám s důvody: "Naše rodiny se navzájem neshodnou či nemají moc v lásce, tak si uděláme svatbu podle nás.. či Svatba je pro nás spíše formalita, tak nepotřebujeme z toho dělat velkou událost.." Přikládám ukázku malinkaté svatby, jak také může vypadat. Pouze domácí prostředí, místní kostel a příroda za domem. Celá svatba se = Nevěsta s ženichem, 2 kamarádky, farář a dvě malé děti + já fotograf :) www.martinvlcek.com/svatby/moutnice-p... Tip: Obecně čím jsou prostory pro svatbu monumentálnější (hrady, zámky, velké kostely..), tak "svatbě" sluší více lidí. U svateb v přírodě (louka, mýtina, studánka, chatka..), či domácí prostředí, prostory unesou (sluší jim) i podstatně méně lidí. Ale samozřejmě záleží na vás, čemu dáváte přednost :)
Odpovědět
@klimkap Také plánujeme pak oslavy s rodinami, jen ten den to bude takhle hezky ve 4 :)
Odpovědět
@netie My to takto máme ne z finančních důvodů, ale čistě proto, že to tak chceme :) Nemáme zájem trávit tím celý den, zařizovat okolo toho možné i nemožné, poslouchat "dobře míněné rady", řešit přespání lidí atd atd. Možná toho jednou litovat budeme, ale osobně mi těch 20 minut přijde dost na tuhle srandu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kibetka naprosto ti rozumím, svatba je hlavně o vás dvou a o vaší lásce, nikoliv o ostatních. My jsme se rozhodli pro tuto variantu, protože každý už máme za sebou velkou svatbu s kamarády a širokým příbuzenstvem. - není to náš styl. Nechceme řešit kdo s kým mluví, co kdo jí, co si kdo myslí jak by mělo být a pod. a zda , chceme si to užít dle svého, na místě které máme rádi. Pokud to máte jako my, jděte do toho a nenech se odradit , užijte si ten VÁŠ den podle sebe :-) Zajistili jsme si fotografa a oznámení bude ve stylu - vzali jsme se 8-) na jedné z našich svatebních fotek.
Odpovědět
@klimkap Přesně! Partner už taky jednu velkou svatbu má za sebou a byl z toho nešťastný a takhle je to podle nás a shodneme se oba :) Vdané kamarádky mi říkaly, že to docela i chápou, že podruhé už by taky udělaly všechno jinak a klidně to vzaly takhle :-D Oznámení ve stylu "Vzali jsme se" máme taky! Nechala jsem udělat krásné dřevěné vždycky pro dvojice - rodiče, prarodiče, atd. Jen tam jen VZALI JSME SE, naše jména a již společné příjmení a datum :) A kde budete mít svatbu vy? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kibetka to je hezký styl oznámení 🙂, my máme obřad 6.6. v Glorietu malé Fürstenberské zahrady PH. Jelikož bydlíme mimo Prahu, budeme ubytovaní kousek pod pražským hradem - na obřad dojdeme pěšky. Večer si zajdeme do oblíbené restaurace na večeři a druhý den domů 🙂
Odpovědět
@klimkap Nádherné místo! Krásný výběr :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?