Jak-cim natahnout delku nastupu k obradu?

Prosim o rady, nazory ..... ted po par zmenach potrebuji zmenit nastup k obradu. Mame malou dceru jako druzicku. Jde mi o to, ze pisen trva 4,5 minuty a rada bych, aby byla zazpivana cela. Ale jak udelat, aby mohla byt pisen cela a zaroven vysel nastup? Jak jakoby zaplnit cas te pisne? Abychom tam pak dve minuty nestali? Prosim nejaky napad, zkusenost. Nejak zapojit i svatebcany? Prdem dekuji! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer. Mít 4,5 minuty nástup jakkoliv aranžovaný není rozumné. Jestliže ta skladba má pro Vás velký význam, dejte si ji jako první novomanželský tanec, nebo tanec s rodiči.
Odpovědět
@djzdenek No, to uz je bohužel pozde :-( .... tohle me samozrejme nenapadlo, nedoslo mi to a ta pisnicka bude, protože je na to zajisteny zpevak. Takze to musim nejak vymyslet.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak tam pak prostě budete 2 minuty stát, nevidím v tom problém. V kostelech když je na příchod nějaká živá hudba od sboru, tak se pak taky čeká až dozpívají a až pak se se vším začne :)
Odpovědět
Tak si na tu skladbu nastupte oba dva... urcite to nejak natahnete. A pak tam nakonci muzete stat.
Odpovědět
@malinaphoto Zajistila jsem prekvapeni v podobe zpevaka, který zazpiva oblíbenou pisnicku a samozrejme nevim jak co bude trvat. Kazdopadne diky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Případně aby se zkrátilo čekání na konci, můžete nechat hrát nástup o chvilku dříve než se objevíte, aby hosté zpozorněli a utišili se. No a jakmile budete stát a čekat až píseň dohraje, tak budou mít svatebčané spoustu času obdivovat Vás, jak Vám to bude u oltáře slušet ;-)
Odpovědět
@lydieg Krasny! Dekuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ulička v naší oddací síni je krátká, jsou tam frk-mrk. Bohatě stačí jedna písnička, i největší loudové tam jsou do 2 minut. Vždycky jim radím, aby šli pomalu po dvojicích (ženich s maminkou, svědci, nevěsta s tatínkem) - když dojde první dvojice, pak teprve vyjde druhá dvojice. A když to opravdu potřebujete hodně natáhnout, mezi jednotlivými dvojicemi se může udělat malá dramatická pauza (pár vteřin, ale každá vteřina dobrá...), do průvodu zapojit ještě "zbývající rodiče" (maminku nevěsty s tatínkem ženicha), další družičky. Někdy na hudbu přichází i oddávající (buď jako první, nebo jako úplně poslední). Když si na Váš příchod svatebčané budou stoupat a pak si zase budou sedat, nepřijde jim divné, že se dlouho nic neděje, neb budou mít aktivitu. Nebo jestli vám budou přímo v oddací síni dělat špalír, tak než si posedají, též to zabere čas. A už jsem i zažila, že člověk, co pouštěl hudbu, trochu "zaspal", hudbu neztišil, i když jsem na něj signalizovala. Takže jsme tam stáli a čekali, až hudba dohraje nebo se "probudí". A nebylo to zase tak strašné. Prostě jsme se na sebe všichni usmívali a čekali. :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?