Introvert a velká svatba

Zdravím, prosím o zkušenosti někoho kdo je jako já introvert a je opravdu nerad středem pozornosti a měl velkou svatbu. Budeme mít cca 70 hostů (1/3 je ženichova - má velkou rodinu). Navíc se neznáme tak dlouho a tak spoustu lidí zatím dobře neznám, dokonce některé uvidím prvně v životě. Neumím se moc seznamovat, trvá mi dlouho než se "otrkám" a začnu se s někým neznámým bavit. Nevím jestli se víc bojím obřadu nebo veselky. Na veselce bude už míň lidí, cca 50 s tím, že někdo ještě dorazí později večer. Bojím se že se mi stane nějaký trapas, případně že se zaseknu a nebudu se moct bavit. Přitom bych se moc chtěla těšit a užít si to. Budeme mít krásný obřad podle našich představ a na to že se vezmeme se moc těším. Jen ti lidi by tam nemuseli být...:) Ale o svatbě jen se svědkama neuvažujeme, to by nám přišlo zase líto... Chci poprosit o nějaké rady jak se udržet před svatbou (a během) v klidu. Případně jak jste to zvládli vy? Díky!:)
Odpovědět
Profilova fotka
bud kludna :) my sme mali 42 hosti dokopy a s polovicou som sa ani nestihla bavit napriek tomu ze som sa snazila byt s kazdym... zasekavat sa nemas dovod, ved bude oslavovat tancovat atd, vzdy je tam nieco o com sa da bavit, takze vzhuru do toho :)
Odpovědět
@smea Díky! Já doufám že na to v tom fofru zapomenu... :-) Jinak 2/3 jsou ženichovo a 1/3 hostí je moje. Ale to je fuk. Mě spíš děsí ten počet lidí co na mě budou koukat... :-S ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@yana87 :) no ja som tiez bola dost nervna.. a teda ak mam pravdu povedat pri novomanzelskom bozku som sa zmohla na cmuknutie a potom som len manzela objala a schovala sa u neho v naruci... vsetci pustili strasny smiech :-D nie som zrovna na verejne vysetrovanie mandli... a teda odporucam tuto cast si dobre nacvicit aby sa ti nestalo to co mne :-D ale tak celkovo si ten pocet ludi ani neuvedomis.. vsetko to bude take rychle ze sa budes snazit uzit si tie najlepsie momenty
Odpovědět
Nemyslím si, že budeš mít čas se zaseknout na oslavě. Budeš tam mít spoustu lidí, které už hodně znáš, tak s nimi to budeš mít v pohodě a s těmi co neznáš stačí prohodit jen pár vět, nech je ať mluví hlavně oni, ty se jen hezky na ně usmívej. :-D Stejně nebudeš mít jako nevěsta čas dlouho s někým klábosit, myslím, že se to od tebe ani nečeká. :-D
Odpovědět
Nelam si s tím hlavu - i kyby mělo opravdu dojít na nějaký ten trapásek, bude z toho nakonec jen veselá historka pro pobavení dětí a vnoučat. Mám podobnou momentku jako @smea - týkala se focení po obřadě, kdy nás s manželem fotograf šteloval a síň byla plná hostů a přihlížejících. Po třetí fotce jsem nevydržela a další fotografův pokus jsem utla suchým konstatováním, že s focením končíme...no, hosté se mohli potrhat...:-). Jinak, introvert je proti mně veselý a společenský tvor a přežila jsem - dokonce jsem si to i celkem užila...:-).
Odpovědět
@strelenka Jo no tak z focení mám taky hrůzu. To nesnáším. Jediný moje štěstí je, že nás bude fotit můj kamarád. Jinak bych to asi nedala. Já jako trochu doufám, že tam na to focení nebude moc čumilů! =-) Já bych si to právě všechno chtěla moc užít, jenomže se bojím, že jak jsem takovej nervák, tak si to sama zkazím... :-|
Odpovědět
@yana87 cumilove na foceni? To nekdo dela? My se s muzem fotili sami, svatebcane byli v restauraci a bavili se, nikdo na nas nekoukal...
Odpovědět
@kacenkakaca U klasického focení po obřadu, tak jak je to dnes obvyklé, asi ne...ale my měli právě z důvodů averze k focení a pózování fotografa jen na obřad - a těsně po obřadu chtěl udělat několik portrétových snímků - což bylo ještě v době , kdy byla svatební síň plná....a pak jsme měli momentky od kamarádů během celého dne, ale to už bylo v pohodě @yana87
Odpovědět
@kacenkakaca No když my máme obřad v areálu na zámečku a pak se bude na hostinu přejíždět auty jinam. Tak já právě nevím jak to bude. Jestli ti lidi po gratulaci vypadnou a pojedou už tam (což by bylo super) nebo zůstanou. V tom asi zaměstnám svědky, aby po skupinovém focení všechny vypakovali směrem na hostinu a my se pak budeme fotit v klidu jen my dva 8-) Já už jsem kvůli tomu otvírala fórum o tom, jestli je ok zakázat na svatbě fotit ostatním lidem (aby fotil jen fotograf), ale to mi u nastávajícího neprojde. Takže už se psychicky připravuju jak se budu nacházet na šílených momentkách na sociálních sítích. V tomhle jsem perfekcionista a chtěla bych pustit ven jen ty hezké fotky od profíka no... :-( Ale s tím asi nic neudělám.
Odpovědět
@yana87 Ale to víš, že jo - prostě všem kamarádům před svatbou řekneš (napíšeš), že si nepřejete aby Vaše fotky vystavovali na soc. sítích...tj celkem běžná praxe, kamarádka to tak taky udělala, měli 100 hostů a všichni to repsktovali. Jinak - já si třeba připadám daleko líp na těch amatérských fotkách než na těch profi - tam je vidět to sevření a tréma..
Odpovědět
@strelenka No jo, ale co kamarádi snoubence? On jim to říkat nechce... Já už to nějak neřeším, ale trošku se pořád obávám, že by mě spousta foťáků a mobilů v rukou hostů mohla rozhodit. No ale nevím jak to vysvětlit partnerovi, když on tohle absolutně nechápe :-|
Odpovědět
@yana87 Aha, tak to, se přiznám, mě nenapadlo - vycházela jsem z toho, že se nejdřív domluvíte spolu....
Odpovědět
Článek se načítá
@yana87 Můj kamarád to s focením udělal tak, že na oznámení připsali, že hosty prosí, aby si svatbu s nimi užili a nerozptylovali se focením, že potom fotky dostanou. Ale jen mě tak při čtení napadlo...spíš než na strach z trapasů a čumilů bych se zkusila spíš zaměřit na to, proč máš takový strach, že budeš vypadat blbě, že na tebe budou lidi koukat...Zkusila bych trochu zapracovat na tom, jaký vztah k sobě samé máš. Bude to tvůj den, určitě budeš krásná, píšeš, že obřad bude krásný. Budou tam vaši přátelé a příbuzní proto, aby s vámi prožili něco krásného a určitě ne proto, aby číhali na to, jak budeš vypadat hloupě a jestli uděláš nějakou chybu :-) Myslím, že zapracovat na sebevědomí se ti bude hodit i v jakékoliv jiné situaci :-) Snad mou radu nepochopíš zle, přišlo by mi jen škoda si takovými pochybnostmi o sobě kazit tak krásnou událost! Přeju krásnou a uvolněnou svatbu! :-)
Odpovědět
@verap33 Určitě to sebevědomím je, i když já nesnášela být středem pozornosti odjakžia. Už ve škole mi bylo špatně když jsem měla jít ke zkoušení před tabuli... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak proč děláte tak velkou svatbu, když "by tam ti lidi ani nemuseli být"? =-) Myslím, že to, kolik je na svatbě lidí, bude to poslední na co budeš myslet, nevím, co si pod pojmem svatba představuješ, ale tvým hlavním úkolem nebude bavit hosty, ani na to nebudeš mít čas ;-) Jak jsme to udělali my? Udělali jsme si svatbu takovou na jakou jsme se cítili, s lidmi, které máme rádi, se kterými se známe x-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?