Hudba k nástupu a obřadu

Ahoj, plánuju hudbu k obřadu a chci se asi zeptat hlavně těch, co už to mají za sebou.. Opravdu jste měli jednu písničku pro nástup ženicha, jednu písničku pro nevěstu a jednu písničku k předávání prstýnků? Já myslím, že ženichův nástup bude trvat tak 20 sekund, stejně tak můj. Není lepší mít třeba jednu písničku na celý nástup? A hrála Vám hudba v pozadí při samotném obřadu? Nějak si to celé nedokážu bez hudby představit, ale aby to nebyla slátanina všech našich oblíbených skladeb v několika minutách :-) Dík.
Odpovědět
@lovemusicsun A máš na obřad živou hudbu,nebo kazeťák? My měli varhaníka, na nástup byla jedna skladba, při proslovu druhá, a na přípitek a gratulace třetí. Myslím že při proslovu to chce nějakou tišší hudbu,mně stačilo když muselo být absolutní ticho při skládání manželského slibu,to bylo tak nepřirozené ticho,že kdyby to bylo přes celý proslov,asi bych byla hrozně nervózní.
Odpovědět
My měli hudbu jen na můj příchod (který byl hodně dlouhý, manžel naopak nepřicházel, už byl na místě s ostatními) a na přípitek, který vše zakončil. A hudba mi vůbec nechyběla. Ale my jsme měli svatbu na louce v horách, takže tam byla "slyšet příroda" ;-) Naopak si nedovedu představit třeba hudbu k prstýnkům, když to trvá jen pár vteřin a taky že by pod proslovem něco hrálo. Ale tím neříkám, že je to špatné, jen že to prostě každý může mít jinak a všechno je správně :-) V sobotu jsem byla na svatbě kamarádce, měli živou hudbu a kromě příchodu a odchodu si vlastně vůbec nevybavuju, kdy a jakou měli hudbu :-D Pokud máte oba velmi krátký příchod, tak bych volila spíš jednu skladbu, která se bude hodit k oběma.
Odpovědět
Měli jsme houslistku, ale připravena byla i varianta pouštěné hudby (stejné, jako hrála houslistka). Na příchod ženicha - Coldplay, Viva la Vida https://www.youtube.com/watch?v=KsUAx... Příchod nevěsty - Canon in D https://www.youtube.com/watch?v=ix7UM... Během obřadu jsme hudbu neměli, protože housle jsou dost výrazné... Začala znovu hrát po polibku při podpisech. Beethoven / One Republic - secrets - tu doporučuji - má skvělou atmosféru https://www.youtube.com/watch?v=TPwg9... a na náš odchod jsme měli Bruno Mars - Marry You https://www.youtube.com/watch?v=gXNDd... S prstýnkama souhlasím, že je to dost krátká doba, aby na to hrála zvlášť hudba.... ale věc názoru :-)
Odpovědět
@verunkajsemja My máme obřad venku a reprodukovanou hudbu. Někdo ze zámku nám to bude pouštět. Koukala jsem tady na webu a všichni vymýšlí spoustu písniček na jednotlivé nástupy, tak mě to trochu znervóznělo, hlavně to plánování a časování. Asi dám jednu na nástup všech, pak nějaký mix instrumentální hudby k obřadu a 3 písničky ke gratulacím.
Odpovědět
@petulekk Tak to jste to měli moc pěkné. Jak dlouho Vám ta hudba hrála na příchod ženicha a nevěsty? Já mám strach, že bude hrát jen prvních 20 sekund písničky, což je vlastně předehra...
Odpovědět
@lovemusicsun Coldplay zahrála celé, Canon popravdě nevím - nějak jsem ho nevnímala, ale určitě do té doby, než jsme se všichni seřadili a přišel oddávající.... a Secrets si myslím, že byly taky celé a Marry You při odchodu, dokud jsme tam byli...:-)
Odpovědět
Já myslím, že hudba u obřadu je moc důležitá...obřad je podle mě nejhezčí a nejslavnostnější část celého svatebního dne a hudba mu určitě dodává atmosféru, vyvolává emoce. Záleží taky na tom, jaký obřad kdo má, zda civilní nebo církevní (ty bývají delší a tak se tam člověk může s hudbou docela vyřádit).... Je např. moc hezké, když nějaká melodie hraje už při příchodu a usazování hostů k obřadu, ženich pak určitě může mít svoji melodii, i když jeho nástup trvá krátce (je jednoduché domluvit s člověkem, který vám bude hudbu pouštět nebo hrát, aby ji zahrál do ztracena, až bude ženich na místě, takže nemusí hrát celé své trvání ). Aby hrála hudba u proslovu moc dobré není, vzájemně se ruší... U výměny prstýnků a polibku je hudba přímo nutná (je to moc dojemný a krásný okamžik) a tato melodie pak může pokračovat ještě při podepisování novomanželů a svědků. Na několika svatbách, co jsem viděla, tyto dva akty nebyly prokládány slovem oddávajícího. Lze to i předem domluvit. A pak je moc pěkné mít připraveny alespoň dvě - tři melodie, které pak podbarvují gratulace hostů.
Odpovědět
My to máme na nádvoří zámku, myslím, že tam ani nástup hostů nebude, prostě se všichni seřadí, až svědek zakřičí "teď". Dám pak hudbu na nástup ženicha a svědků a pak si nechám pustit svatební pochod až půjdu já. Domluvím se s oddávajícím jak to vidí u prstýnků a podpisů, asi by se mi celkem líbilo, kdyby tam něco hrálo. S gratulacema počítám. @pebbles Moc děkuji, Tvůj příspěvek mi hodně pomohl.
Odpovědět
@lovemusicsun Není vůbec zač. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme jednu (a celkem krátkou) písničku na nástup, ale když jsem kytaristovi naopak řekla svou obavu, abychom to stihli, že musíme oba vyškrábat schody :-D tak řekl že to je v pohodě, že to kdyžtak natáhne :-) to je výhoda živé hudby, dá se domluvit co a jak :-) jinak potom oddávající chtěl při obřadu ticho, aby nemusel přeřvávat hudbu a pár tónů nám tedy kytarista brnkne jen k těm prstýnkům, potom až na odchod a gratulace
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, já bych se chtěla zeptat na radu - mám opět dilema :). Z matriky mám domluveného pána, který by hrál na elektronické klávesy. Musel by se naučit dvě naše písničky a nějak mi přijde, že není úplně spolehlivý, navíc nevím, jestli ty elektronické klávesy jsou ono. :( Nebo prostě save variantu - noťas nebo nějaké CD. Taky se to může pokazit - chrčet, vypadnout... Ale přijde mi to větší jistota. Obřad bude venku na zahradě... Děkuji za rady ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@lovemusicsun Jo a jinak já myslím, že 2 písničky stačí - jedna na příchod, druhá tak nějak potichoučku k obřadu a prstýnkům. Bylo by fajn, kdyby písničky hezky navazovaly, protože by tím pádem bylo jedno, kdy začne druhá a nebyl by znát přechod...
Odpovědět
Článek se načítá
Záleží, jak si je nastaví, pokud má ty klávesy kvalitní a nastaví si tam nějaké echo, "varhany" apod, tak to může znít dobře, dnešní klávesy mají spoustu možností a typů zvuků, který tam jde nastavit.
Odpovědět
My jsme si s nastávajícím rozhodli udělat srandu z hostů a pro příchod nevěsty jsme si zvolili Imperial March ze Star Wars tak se už nemůžeme dočkat na reakci hostů :D Za dva týdny poreferuju ... :)
Odpovědět
Já jsem tu hudbu vůbec nevnímala a ve výsledku mi to bylo úplně šuma fuk ;-) bylo to pár desítek sekund.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?