Hraje hudba během nasazování prstýnků a polibku?

Profilova fotka
Snažím se naplánovat náš obřad a hudbu na něj a tímhle si nejsem jistá. Není to trochu krátké na to, aby při tom zněla další skladba? Díky za tipy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To záleží na každé matrice, nám řekli, abychom si vybrali jednu skladbu na nástup (i když jsme nastupovali klasicky - první ženich s maminkou, za ním svědci a teprve po nějaké chvíli já s taťkou) a pak tři až čtyři skladby na podkres, nepouštěly se zvlášť na prstýnky, zvlášť na polibek atd. a bylo to tak akorát.
Odpovědět
Na té naší matrice hudba podbarvuje celý obřad v délce cca půl hodiny. Můžu si buď dodat vlastní hudbu na CD, nebo využít jejich klavíristku. Já si budu vybírat vlastní písničky, takže můžu zhruba ovlivnit, která písnička mi bude hrát na cestu k oltáři, ale zbytek bude spíš tak nějak jak to vyjde :-)
Odpovědět
u nás hrát bude. Paní na matrice nám poslala kdy a jaká hudba hraje. Tak jsme si i na prstýnky vybírali hudbu. Jen refrén.
Odpovědět
Nasazení prstýnků samo o sobě dlouho opravdu nezabere, ale po prstýncích je ještě první novomanželský polibek a podepisování protokolu :-) Takže minimálně kolem dvou minut to zabere :-)
Odpovědět
Profilova fotka
kamosce na svatbe pri prstynkach a podepisovani zpivali Ja ti prstynek dam ze Zlatovlasky a bylo to siiiilene dojemne :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
@barbora_b ahoj, ještě jsem se nesetkala s tím, že by se v této částti obřadu nehrálo :-) Při předávání prstýnků a prvním polibku se vždy hraje, většinou to délkou vychází přesně na čas jedné pomalé skladby.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nám prý hudbu uplně vypnou při manželském slibu, že prý to nejde jinak... Tak jsem z toho trochu smutná, ale je fakt, že to naše ANO bude alespoň pěkně slyšet. Pustí ji hned potom na výměnu prstýnků. Na druhou stranu jsem ráda, že jinak nám ty skladby bude pouštět provozní hradu přesně tak, jak chceme, takže nemusíme řešit délku písničky...on je sám ztlumí a pak pustí další :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme si nechali zahrát na prstýnky a polibek od Louise Armstronga What a wonderful world a bylo to nádherný. Hrané na varhany a zpívala úžasná zpěvačka, kterou mají nasmlouvanou od úřadu. Má naprosto dokonalej hlas. Když si to pustím na videu, tak mě pořád mrazí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Lidi říkali, že hrála :-) Já si to vůbec nepamatuju, byla jsem tělem i dusí jinde a video nemáme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Když se bratranec ženil, tak měli "já ti prstýnek dám" :-) dost tématické:D
Odpovědět
Profilova fotka
@snaziciseveronika @kaleczka Tu jsem taky chtěla, ze Zlatovlásky...ale přítel je nevím proč proti :-( tak kdybych tam alespoň propašovala ten půlminutovej úryvek hlavní melodie přímo na výměnu prstýnků a zbytek obřadu (podpisy svědků, gratulace) ať klidně hraje něco jiného...achjo, bude to ještě boj. Ještě jsem uvažoval o Už nejsem volná (Petra Janů)...ale asi budeme mít spíš zahraniční písničky a tak trochu klavírovky...a vůbec, ještě je času dost a za tu dobu to ještě desetkrát asi změníme. Jo a líbí se mi navždy od Tomáše Kluse, přítel ho má taky moc rád...jen nevím, zda by to starší příbuzenstvo pochopilo
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na snoubencích. A na mnoha místech bohužel také na jejich pravidlech. Leckde mají přesný "harmonogram" na hraní písniček a neustoupí v něm, ať chcete nebo ne. Na většině místech už jsou ale dnes ochotni přizpůsobit se Vašim přáním. Tradice v této věci nic konkrétního neříká, jde opravdu o to, jak se Vám to líbí a jak Vám to vyhovuje. Většinou písnička začíná hrát právě od výměny prstýnků, případně může začít hrát až po polibku. x-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My jsme si všechny písničky mohli vymyslet sami,donesli to na cd a pak nám to pak kastelán pouštěl tak jak jsme chtěli..takže nám hrála i při samotném obřadu jako podkres kytarovka od Kylie Minogue (The one), pak oddávající měl port, takže byl krásně slyšet:-) A na prstýnky a polibek sme měli naši zásnubní :-) A měli jsme i písničky před obřadem,aby lidi věděli že se něco už bude dít, asi 5 jich bylo a pak na gratulace další...bylo to super, že s náma mohla být i naše oblíbená hudba :-))
Odpovědět
Profilova fotka
Nám začala hudba hrát až po slibu, výměně prstýnků a prvním polibku. To bylo poprvé, co zazněly housle a varhany společně a musím přiznat, měla jsem na krajíčku :-) pak až na podpisy a naše dlouhé 40 minutové gratulace.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?