Hledám texty svatebních slibů, poradíte?

Ahoj holky, nemohu nikde na netu nejít, ale hledám texty nějakých svatebních slibů (manželských slibů ) pro svatbu v zahraničí. Máme si říct něco v češtině a ráda bych něco krásného , ale nemohu najít. Poradíte?
Odpovědět
@kotatko77 Já, xxx, odevzdávám se tobě, yyy, a přijímám tě za manžela (lku). Slibuji, že ti zachovám lásku, úctu a věrnost, že tě nikdy neopustím a ponesu s tebou všechno dobré i zlé až do smrti. K tomu mi Bůh pomáhej. http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Profilova fotka
@kotatko77 víš, proč nemůžeš nic najít? Protože v Česku nemají svatební sliby tradici, kromě toho církevního, který uvedla kytaras. Pokud chcete něco jiného, doporučuju hledat v angličtině a přeložit si a nebo si vymyslet svůj obsah - pak to bude nejosobnější.
Odpovědět
Profilova fotka
@kotatko77 Taky bych byla asi pro vymyslet si něco vlastního...něco opravdu od srdce. My taktéž přemýšlíme, že si vyměníme sliby, máme svatbu venku pod altánkem a pokud do toho opravdu půjdeme, budeme si určitě vymýšlet vlastní text. ;-)
Odpovědět
Zkusím to, jen nejsem tak kreativni
Odpovědět
Profilova fotka
Pár jich je zde, ale jsou určeny pro svatbu v kostele: http://www.coena.cz/liturgika/kasuali... - do sekulárního prostředí by se musely trochu předělat :-)
Odpovědět
Jeje děkuji, existuje stránka nějaká s dalšími, nebo někde tady?
Odpovědět
Profilova fotka
@kotatko77 Ještě toto jsem našla, jsou to sliby civilní. MANŽELSKÝ SLIB A. Já, _____, beru si tebe, _____, za svou ženu/muže, abys byla matkou mých dětí, abys v mém srdci byla mi společnicí, aby ses smála se mnou v radosti, abys se mnou smutnila v zármutku, abys se mnou rostla v lásce, abychom společně jako rodina pomáhali i druhým, pokud oba naživu budeme. B. Já, _____, beru si tebe, _____, za svou ženu/muže, abychom od teď sdíleli jednu cestu, ať život je lehký nebo nelehký. Ať se máme dobře nebo nedobře, ať jsme zdrávi nebo nemocni, budu Tě milovat do konce našich dnů. C. Beru si Tě, _____, za svou ženu/muže, abych Tě mohl milovat dnes a navždy. Budu Tě milovat když budeme spolu i když nás život rozdělí, když život bude snadný i když bude těžký. Budu ctít Tvé životní cíle a sny a pomáhat Ti následovat je. Budu se snažit být vůči Tobě otevřený a upřímný. Toto Ti teď slibuji z hloubi svého srdce. D. Beru si Tě, _____, za svou ženu. Díky tobě jsem si uvědomil, že smysl života je v lásce a vzájemném porozumění. Díky tobě vím, že láska je to hlavní, za co stojí v životě bojovat. S tebou chci zažívat tu čistou upřímnost a smích. Chci vedle tebe růst, jako ty vedle mne, bez nenávisti a lži. Vím, že mohou nastat i nelehké chvíle, ale současně vím, že s tebou se budou překonávat mnohem snadněji. A vím, že společně pak naši lásku předáme našim dětem a budeme jim oporou.
Odpovědět
Děkuji mooooc
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?