Hádka s budoucí tchýní!

Ahoj děvčata.O víkendu jsme jeli k budoucím tchánovcům a jen co jsme vystoupili z auta,tak na mě spustila...Nejdříve kvůli oznámení,pak výslužkám (které má upéct),vynadala mi, že jak se asi cítí mého budoucího manžela bývalá manželka....všechno bylo špatně.Na naší svatbě prý ani spát nebudou.Naší dceru si ani nepochovala a pořád do mě rýpala a provokovala.Já se chovala samozřejmě slušně,ale rázně jsem jí taky řekla,co si myslím.Pak jsme rychle odjeli!Bez rozloučení.Teď s ní odmítám komunikovat,byla bych nejraději,kdyby na naší svatbě ani nebyla a na nějaké její výslužky kašlu!Přítel mi ale říká,že mám být v klidu,že je prostě taková.Vždycky si prý někoho vybere a po tom jde.Teď jsem to prý byla já!Jindy to zas bývá přítelovo bratr či sestra,atd ....Bojujeme s ní pořád.Přítel je už několik let rozvedený (já nebyla důvod rozvodu) a ona mu to pořád nedokáže odpustit a stále má nějaký problém!Teď už to ale přehnala a já nevím,jak se mám zachovat.Nejraději bych jí poslala do háje....
Odpovědět
Profilova fotka
@leousek nooo, máš to těžký teda. asi bych tam chvíli nejezdila, za ty dva měsíce co máte do svatby se to může nějak "uležet". ale rozhodně bych se nespoléhala na to, že ona něco zařídí...
Odpovědět
@krabikova Já vůbec nevím,jak se mám chovat.Teda,kdyby to bylo jen na mě,tak jí pošlu do háje a je klid!Nechci,aby nám svatbu zrušila!Ale kvůli přítelovi a dědovi vůbec netuším,jak se mám zachovat!Ona se mi určitě neozve,je dost hrdá.A pokud se ozve,tak bude dělat,že se nic neděje a to já neumím.Pořád na to myslím.My jim odvezeme svat.oznámení a ona na mě spustí kvůli bývalé manželce přítele...Nechápu
Odpovědět
Vůbec nechápu proč do toho tahá jeho bývalku! Nevím co bych dělala, ale s mojí povahou bych tchýni ignorovala, abych na ní nemusela být zlá :-) a zařídila bych si vše sama a ať se třeba ...... A jestli tam nechce spát tak ať tam nespí. Hlavně si nenech zkazit svatbu. ;-)
Odpovědět
@ruzenal Jenže já právě nevím,jestli jí mám říct,ať na tu výslužku kašle.Takhle jsme sice pohádaný,ale asi počítá s tím,že na svatbu přijde.Když jí řeknu,ať výslužky nedělá,tak se urazí a určo nepřijde.Mě by to teda vůbec nevadilo,ale co přítel..?Jsem z toho na nervy.
Odpovědět
@leousek To je těžká, věc. Takový člověk se už těžko změní. Vždycky se někdo problémový v rodině najde. Protože je to tchýně a babička, tak bych se snažila udržovat aspoň nějaký kontakt, ale tak, abych se vyhnula nějakým jejím výlevům. Chápu, že tě ranila, taky by se mě to dotklo, jenže pohádat se s ní by asi nikam nevedlo, trpěl by tím i tvůj nastávající. Držím palce abys tu situaci nějak přestála. S těmi výslužkami ještě počkej, třeba se to nějak ještě vyvrbí. Taky by to mohl u mamkyvysondovat nenápadně přítel.
Odpovědět
@radkaja Ono se to má totiž tak.Oni (teda přítelovo mamka a dědovi to taky zakázala) se totiž s přítelem nebavili,když se rozvedl.Řekli mu několik hnusných věcí a vyškrtli ho ze svého života.Jemu to bylo líto,ale zároveň i fuk.Byla na něj fakt hnusná.A pak jsem přišla já.Sice mě neznali,ale povídali o mě taky dost hnusného.Narodila se nám dcera a já chtěla,aby měla babičku a přítele tak nějak dostrčila k tomu,aby se s nima začal bavit.Bud.tchýně pořád měla nějaký problém,ale asi kvůli malé to v sobě držela....Já tam jezdila,třeba i na týden s malou.Byli i na křtinách,na narozeninách....a vše bylo docela d pohodě.Až do tohodle víkendu....A já jí to prostě nedokážu odpustit,nechci se s ní už bavit.Říkala tolik hnusnýho a hlavně vymyšlenýho.A malou si ani nepochovala....Neumím takové chování popsat.Ale ani odpustit!Když přijde na svatbu,tak se s ní bavit stejně nechci,Hrozně mě ranila.Někomu to možná přijde,že jsem rozmazlená,ale nejsem.Ale když někomu jedete dát svat.oznámení a dostanete takovou sprchu,tak to je děs.
Odpovědět
@leousek Nejsi rozmazlená. Úplně tě chápu, že tě to hodně ranilo. Ono jí asi konečně došlo, že se berete a není jí to po chuti. Proto tak vyjela. No uvidíte jak to dopadne. Pozvaní na svatbu jsou, dále už bych tedy s ní nic neřešila a tedy jí ani nekontaktovala. Buď přijde na svatbu nebo ne.
Odpovědět
@radkaja Ale co ty vejslužky?Já nemám v plánu jí vůbec kontaktovat,ale nevím,jak to bude s těma výslužkama....
Odpovědět
Profilova fotka
Naštěstí takovou tchýni nemám, ale kdysi jsem měla u bývalého přítele... Asi bych s ní nějakou dobu prostě nekomunikovala a hlavně bych si od ní nenechala péct ty výslužky. Člověk, který nedůvěřuje tomu vztahu, by neměl na svatbě vůbec pomáhat. Navíc takoví lidi člověku furt předhazují, jak hrozně moc pomáhali atd... To už je lepší si to nechat udělat od cukrářky.
Odpovědět
@huwik Jenže to jí budu muset říct,ať to nepeče...a hrozí,že na svatbu nepřijde!A teď babo raď :-)
Odpovědět
@leousek Musim souhlasit. Taky bych od ni nechtela nic. A co pritel na to?
Odpovědět
@ruzenal Když jsme se dohadovali,tak raději odešel.Pak mi řekl,že tam nechtěl být,protože by tam udělal hrozný humbuk!A já jsem prý chtěla babičku,tak jí mám (s ironií) :-).Říkal,že je na hlavu.Že si vždycky někoho vybere a jde po něm...Jednou je to jeho sestra,jednou bratr.Každého pomlouvá.A teď jsem prý přišla na řadu já.
Odpovědět
Článek se načítá
@leousek Ty výslužky musí být ? Nechala bych to tak , buď budou nebo ne. Už to v dnešní době není taková povinnost jako kdysi.
Odpovědět
@radkaja My nemáme výslužky pro každého,ale pro kapelu,fotografa,obsluhu...atd.Přijde mi to jako slušnost a na tom si trvám.Asi řeknu přítelovi,ať jí zavolá a poptá se....Jinak nevím.Mrzí mě,že děda plánoval,jak tam s malou přijedeme,protože je už hezky a bude moct jít s malou na hřiště!Já tam ale nepojedu...
Odpovědět
@leousek :-( Nedalo mi nepřečíst si povídání o tchyni...A je mi líto celá vaše situace. Nechápu, že musí někteří lidi být notoričtí prudiči. Co poradit netuším, ale přeji vám, ať se situace vyjasní a hlavně ať vám nikdo nenarušuje přípravy a poté průběh svatby...A snad na odlehčení jedno polské přísloví, volně přeloženo..."Od rodiny dvě hodiny a na fotku se postavit tak, aby šla rozstřihnout na dvě půlky"...
Odpovědět
@leousek Tak pokud nejsou na svatbě výslužky pro hosty, tak ani ti ostatní nic nedostanou, je to na svatbách běžná věc. Dejte jim třeba flašku, obsluze dýško, knězi příspěvek na farnost. My to taky tak budeme mít, výslužky neděláme.
Odpovědět
@kikwita Ty jsi moc hodná,děkuju!!!Já jí fakt nerozumím.Jako jediná jsem tam jezdila na týden (zbytek rodiny jen na otočku),pomáhala jí tam...měla jsem dojem,že si rozumíme.Sice se pořád zastávala bývalé manželky a dělala z ní hroznou chudinku,ale taky na ní pěkně nasazovala...Jednou tak,pak tak.Já jí řekla svůj názor a taky jsem jí řekla,ať o mém budoucí muži mluví přede mnou jen hezky.Že já ho miluji a nezajímá mě,co bylo kdysi...Fakt jsem měla dojem,že jí to je jasné.Ale teď na mě spustila,že s oznámením mám rozdávat i výslužky,že se mám vcítit do role té bývalé manželky a nemám jí pomlouvat (přitom začala o ní mluvit ona),najednou,že platíme malé alimenty a že se máme podílet i na výchově (přitom ta bývalá nechtěla přítelovi syna ani "půjčovat)...a samé takovéhle kraviny.Jsme z toho fakt zoufalá.
Odpovědět
@radkaja Já bych je třeba i oželila,i když velmi nerada,ale jak jí to říct?Urazí se!Nejdřív jsem je chtěla,teď nechci...bude jí jasné proč.
Odpovědět
@leousek Jestli nechceš vířit vodu, tak to nech tak. Jak píšou holky, buď výslužky budou a nebo ne a buď přijde a nebo ne. Jestli to tak nechceš nechat být, tak si nejdřív promluv s přítelem, ať se ještě zbytečně nehádáte vy. Tchýně má sama nějaký problém, ale s tím jí Ty nepomůžeš, ať si najde odbornou pomoc :-) Jinak Ti povím, že některé tchýně to je mazec!!! Jsem ráda, že u nás nic podobného řešit nemusíme.
Odpovědět
@ruzenal Já vyšla vždycky s každou "tchýní" a měli mě moc rádi...A i já je.I s touhle jsem si říkala,že to bude v klidu a najednou tohle!Já jí vůbec nerozumím.Je divná.
Odpovědět
@leousek To je fakt divné to její chování, podle toho co píšeš...:-( Někteří lidi jsou fakt nejhnusnější na ty, kteří se k nim chovají hezky...A jak píše ruzenal, tak je očividně problém na její straně. Ještě navíc, když jsi s ostatníma tchýněma problém nikdy neměla..A taky chápu, že si nechceš dělat zlou krev zrovna s tchýní. Myslím, že by se tě měl zastat přítel, ale jestli mají vztahy všelijaké, tak je to asi stejně zbytečné. Nechápu, že tak najednou brání jeho bývalou... Úplně si dovedu představit, jak ti je. Ale člověk nic nezmůže :-( Přeji hodně sil a pevné nervy!
Odpovědět
@kikwita Děkuju....Mě to fakt mrzí!Je zlá...ale jí to asi přijde normální.Čekala jsem,že se omluví a ono nic.
Odpovědět
ja bych na ní kašlala a pokud trváš na výslužkách pro kapelu atd,tak bych si je zařídila jinde... když něco zbude no a,pozveš po svatbě na návštěvu pár kamarádů a máš to snědené ;-)
Odpovědět
@leousek v nekterych lidech je proste zloba :( Hlavne pevne nervy a co nejmin si nechat zasahovat do zivota. Mate detatko, tak aby nevidelo smutnou maminku ;-)
Odpovědět
V první řadě, by mě zajímalo jak se k tomu staví přítel. Z vašich řádků jsem pochopila, že má o ní svoje nevlídné mínění, takže když nebude na svatbě, tak ho to asi ani moc trápit nebude (viz ty si chtěla babičku) V tom případě bych jí absolutně ignorovala ve svém životě. Než se takhle trápit a být nešťastná kdykoli otevře pusu. Kdyby přítel s ní ,,držel,, jako syn, tak bych se samozřejmě na to ohlížela i když bych si o ní myslela něco o pr...li. (Já taky svojí ,,příjemnou,, budoucí tchýni v podstatě trpím jenom proto, že synáček na ní hold nedá dopustit, před ním je samej med, přede mnou se promění ve Furii, pokud on u toho není) Co se týká výslužek a jiného zařizování na svatbu, tak jsem striktně rozhodla (po zkušenostech s jeho rodiči), že si vše zařídíme sami a pomoc z jejich strany odmítám (ne že by jí někdo nabídl), právě proto, aby nedošlo k tomu, k čemu došlo u Vás a podobným nepříjemnostem. Bohužel už je to tak, jak to je, tak si hold zařiďte výslužky jinde, pokud na nich trváte, když dorazí tchýně na svatbu i s výslužkami, tak jich hold bude více. Ony se neztratí, vždycky se najde někdo ( v práci, vzdálení příbuzní), komu se udají. Ale nebudete v této záležitosti na ní závislá. A pokud Vás mrzí, že by jí to mohlo rozčílit nebo naštvat, tak ať, ona Vám dělá přece úplně to samé. Přesto všechno přeji pevné nervy, čistou hlavu a ať se vše vydaří :-)
Odpovědět
Holky,moc Vám děkuju!Přítel je proti ní,vždycky byl proti ní.Jak se rozvedl,tak ho zavrhla a přála mu,aby chcípl na ulici...Nestalo se tak!Pak se s náma začla bavit pro to,že já jsem chtěla babičku pro naší dceru...nooo a takhle to dopadlo.Já s ní od té doby nemluvila,přítel taky ne.Bojím se,že napeče,přijede nasr.aná (omlouvám se za ten výraz,ale jiný mě nenapadl v její souvislosti),hodí nám to tam a bude se celý den tvářit uraženě!A já se budu muset usmívat a trpět jí.
Odpovědět
@kikwita Dcerka nepocítí,že jsem nešťastná.Přes den normálně fungujPřítel pracuje v cizině,takže doma moc není a já mám čas myslet na takové kraviny!Já čekala,že se alespoň omluví,když už nic jiného!NIkdy jsem jí nic neudělala,nikdy jsem proti ní nic neřekla.Brala jsem jí jako maminku mého manžela a taky se k ní tak chovala!Ale tohle...?Bezdůvodně na mě takhle vyjet?Vynadat mi za něco,za co nemůžu a vymýšlet si všelijaké kraviny..?Vůbec to nechápu.
Odpovědět
@leousek mnoo, babo raď. Ale upřímně - nechat si zkasit svatbu od jedný bláznivý ženský - tak za to ti to fakt nestojí. Asi bych za ní v klidu zašla, promluvila s ní, domluvila se co a jak a hned budeš vědět. Zachovej se jako ta rozumná a dospělá Ty a budeš mít čisté svědomí a hlavně budeš vědět na čem jsi. Možná, když si sednete a vyříkáte si to z oka do oka bez přítomnosti kohokoli jiného tak se situace vyjasní. Bylo by asi dobré naznačit jí proč je taková a že pokud to tak bude pokračovat, že s ní prostě přerušíte kontakt, i když už neuvidí svoji vnučku...Je to razantní, ale lepší než čekat co a jak.
Odpovědět
A proč nebo kvůli komu byste se na ní měla usmívat a trpět jí, tomu moc nerozumím. Pokud ani partner jak říkáte o to nestojí, tak jí tam netrpte a rozhodně se neusmívejte a vůbec bych jí asi řekla ať nechodí. To děťátko to z vás vycítí, z toho napětí mezi vámi a hodně se to na něm odrazí. To je asi lepší, aby raději žádnou babičku nemělo, než aby žilo jako mezi mlýnskými kameny, ale je to můj názor a spousta lidí s ním nemusí souhlasit. Až moc se tím trápíte a nikomu tím nepomůžete k lepšímu. Buďte trošku ,,ženská,, a dupněte si, ve zdravé míře to není nikdy na škodu. Je to Váš den a nenechte si ho nikým zkazit, protože pak už to nevrátíte.
Odpovědět
@leousek určitě se na ní usmívat nemusíš. Suše jí poděkuj za hozené výslužky a spiše jí na svatbě tak jako přehlížej - ignoruj. Budeš tam mít i jiné lidi, se kterými ti bude dobře, tak třeba se ti podaří si jí nevšímat jak se zrovna tváří. Mysłím si, že se tam v tom rozpoložení v jakém je , moc dlouho nezdrží a raději pojede domů. Odvoz jí zajisti ať máš klid. :-D :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?