Falešný oddávající

Dobrý den přeji, mám dotaz, zda jste někdo měl "falešnou svatbu a oddávajícího". U nás ve městě neoddávají v neděli a tak se vezeme den předtím na radnici, jen svědci, džíny, tenisky. Svatbu budeme brát až tu nedělní, ale nevíme, kdo nám to tam odříká a jakoby nás oddá. Řešila jste to nějaká? Svatebčani nebudou vědět, že svatba byla den předtím. Děkuji za odpovědi
Odpovědět
Dobrý den, letos také plánujeme. Matrika neoddává pro změnu v sobotu , takže jsme se rozhodli také pro tuto variantu. ,,Oddá ,, nás najatý herec v sobotu a v pátek jen se svědky v rychlosti podepíšeme papír. Sehnala jsem i desky pro oddávající aby to bylo co nejvíc věrohodné. Máme jen dodat řeč , chtěla bych aby byla když už si ji můžu navrhnout co nejvíc o nás. Ale zatím marně hledám nějaké příklady abych se měla od čeho odpíchnout.
Odpovědět
My tuto variantu zvažujeme pro případ, kdyby byl nakonec nějaký problém s matrikou. Vybrali bychom si pak některého z přátel (kdo umí dobře mluvit) a “oddal” by nás on. Určitě žádný najatý herec ani cizí člověk. Hostům bychom to po obřadu prozradili, ale nejdříve bychom je nechali v tom, že nás ten konkrétní kamarád může oddat 🙂
Odpovědět
Obě varianty jsou fajn. Taky jsem přemýšlela nad hercem nebo nějakým kamarádem. Ještě mě napadlo, že bych poprosila starostu z matriky, kde se necháme oddat, tak uvidíme. Jsem ráda, že to neřeším sama 😄. Včera jsem myslela, že umřu, když mi paní z matriky řekla, že neděle nepřipadá v úvahu. A během dvou dnů mě odmítlo 6 duchovních, co oddávají i nevěřící. Ale teď si říkám, že napohodu, je to jen papír, opravdová svatba bude i tak v neděli.
Odpovědět
Přeji ať to dobře dopadne 🙂. My už také kontaktovali různé faráře ,ale jako na potvoru všichni jsou pryč nebo by mohli v půl páté a my chceme využít areál od rána. A paní starostka bohužel také nemá čas. Herce jsme zvolili aby to bylo pro nás víc skutečné, kamarád by nám víc připomínal že je to jen jako a rodina by ho znala. Jen doufám že na úřadě v ten pátek to půjde rychle a nebudou to protahovat proslovy, chci jen podepsat jako formalitu a užít si to až v tu sobotu.
Odpovědět
Děkuji, vám přeji to stejné - šťastné už navěky 🙂 . Taky bych raději herce nebo toho starostu. Nechci jim zkazit ten dojem, že je to opravdové. Přesně tohle jsem řekla starostovi, že se vlastně jen podepíšeme 😄. Jen se zeptá, zda jsme se rozhodli dobrovolně a je to, doufám. Max 30min, snad.
Odpovědět
Přiznám se, že by mi asi na mé svatbě ten přívlastek "falešná" vadil. Ale je to každého věc, samozřejmě a pohnutky, které vás k tomu vedou, jsou evidentní. Jen bych asi zvážila to odhalení, že je oddávající falešný. Maminky, babičky a další svatebčany by to mohlo mrzet, mohli by se cítit podvedeni a mohlo by jim to zkazit celou svatbu. Držím palce, ať se vše vydaří.
Odpovědět
@tamaraad Svatba je primárně pro ty dva. Pokud jsou tedy v pohodě s tím, že si to “úřední” ano řeknou v jiný den, než to oslaví, je to jen a pouze jejich věc. Babičkám ani maminkám do toho nic není. Chápu, že tohle každý pár vnímá jinak, ale já vidím zásadní rozdíl mezi tím, kdy dojde k určité právní skutečnosti, a tím, kdy “doopravdy” slibuji lásku na celý život. Byť je fajn mít to v jeden okamžik, tak rozhodně nejde ani o jednom z těcho úkonů říct, že je falešný nebo že je pak svatba méně opravdová.
Odpovědět
@tamaraad To je jasné, proto nechci, aby to někdo věděl. Každopádně pro nás bude ta opravdová v neděli, tak jako tak. I výročí bude 21. a ne 20. prostě 20. jen podepíšeme papír. Všechno kolem, od příprav, šaty, "obřad", oběd, párty bude 21. No, jsem prostě debil a myslela jsem si, že je neděle normální na obřad, pozvánky rozeslané a hle, neděle neexistuje, dle městské vyhlášky bla bla 😄..
Odpovědět
@240191 Co zkusit agenturu, která přímo symbolické svatební obřady dělá? 🙂 Umí udělat obřad na míru a cenově to myslím vychází stejně jako obřad církevní.
Odpovědět
@dkl Pokud nevyjde starosta, tak to asi zkusíme. Já osobně jen nechci, aby to byl nějaký kamarád, kterého zná rodina, nechci je připravit o ten pocit pravosti. Jak psala slečna Radka, je to den snoubenců, ale nedokážu si představit babičku nebo tátu, kdyby věděl, že mě vede k "falešnému" oddávajícímu. A bojím se, že by to nebrali dost vážně nebo seriózně, kdyby věděli, že vlastně už svoji jsme. Časem vtipná historka, to určitě. Dokonce se těším, až to budu vyprávět 😄.
Odpovědět
My to tak mame - vytvorila jsem si nejaky 'oddaci dokument' a odda nas nekdo symbolicky. Ucastnici nevi 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@240191 Kamarádi to měli, a že to byla "falešná svatba" jsem se dozvěděla až po několika letech, protože jsem oddávajícího kamaráda neznala a celé jim to věřila. Bylo to hezké, osobní a za mě dobrá varianta, když to v daný den kvůli něčemu nejde.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Oddával nás kamarád, který normálně oddávvá, jen v jiném městě. My to ale přiznali, moje rodina to věděla předem, ostatním to řekl právě oddávající při obřadu. Nebyla to pro nás falešná svatba, byla to právě ta pravá, jen jsme potřebovali mít papír už o půl roku dřív kvůli životu v zahraničí. Na oznámení jsme měli místo pozvání na svatbu Přijďte s námi oslavit naši svatbu, při obřadu jsme si vyměnili vlastní sliby, což na úřadu nešlo, a celé jsme to mohli mít přesně podle svých představ. Kromě jediné tetičky, která to řešila, to všichni naprosto chápali a nikdo neměl sebemenší problém.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Také to tak plánujeme udělat ale je neuvěřitelný problém někoho sehnat . Můžete mi prosím doporučit kdo by nás ,,falešně" ale věrohodné oddal? Ústecký kraj. Spěchá svatbu máme za měsíc pro všechny jako oficiální . Děkuji moc za info na koho se mám obrátit
Odpovědět
@drahe_kameny My jsme teda ještě nehledali a svatbu máme v srpnu 😄. Každopádně jsem uvažovala o herci, pozeptat se v okolí v divadlech. Každopádně přítel je docela proti a že prý někoho sežene, no 😄. Ještě jsem uvažovala zeptat se někoho na městě, starosta či místostarosta, znají to, ví co a jak a dáte jim litr do kapsy a třeba by byl ochotný. Známa to měla a oddal je kamarád, ale u nich to všichni věděli, protože to bylo pro ni překvapení k narozeninám ( nevěděla o svatbě ). Nebo pokud znáte nějakou svatební koordinátorku, zeptat se jí, protože co zjišťuji, tak je to běžné. A nebo jsem četla, že se na to i přímo specializují. Každopádně dejte mi taky vědět 🙂. A přeji Vám krásnou svatbu a žádné komplikace. P.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud, milé nevěsty, chcete uspořádat fejkovou svatbu, volte určitě někoho, kdo se bude vydávat za jakéhokoli duchovního. Oddávající úředník má při obřadu řetěz se státním znakem a ten jsem nikde z plastu ke koupi neviděl. Jeho absence by některým určitě přišla divná. Každopádně přeji hezkou svatbu, ať už pravou nebo falešnou. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme to tak měli. Vybrali jsme si krásné místo, ale mimo působnost jakéhokoliv oficiálního člověka na oddávání. A přejíždět se nám nechtělo. Takže jsme se vzali ve čtvrtek na magistrátu jen se svědky a v sobotu byla naše oficiální svatba. Oddával nás jeden a ten samý člověk, ale jen proto, že je to náš dobrý známý a zároveň v té době byl primátorem města. Takže to vypadalo i pro naše svatebčany naštěstí věrohodně. A kdo se v tom šťoural, toho jsme odbyli slovy - ono to šlo takhle zařídit. Doteď to ví jen pár lidí, že to bylo jinak. I na prstýnky jsme si nechali dát datum té sobotní svatby a i to datum slavíme jako oficiální výročí.
Odpovědět
Nás nakonec oddá matrikářka a místo starosta z jiného města, protože matrikářka je kamarádka svědkyně, takže asi budou mít vše potřebné, i když to bude naoko. Místostarostovi dáme litrana a kamarádce koupíme nějaký vínko ( nechce peníze ). Každopádně, starosta města, kde se den předtím vezmem na tajňáka povídá mé rodině ( která to neví ), jak se prý těší na svatbu v sobotu a oni, že to máme až v neděli, že jsme asi omylem nezrušili termín. No řeknu Vám, že se mi zapotil zadek, když mi volala ségra, že starosta říkal 😄. Není nějaký úřední tajemství? No nic, nakonec to ví ségra a zbytku se řeklo, že to byl plán A a zapomněli jsme ho zrušit.
Odpovědět
@240191 Já se stejně nemůžu zbavit pocitu, jestli to není zbytečně složité…
Odpovědět
U nás to nakonec také dopadlo jinak, podařilo se sehnat pana faráře . Takže bude jeden oficiální obřad a ještě máme super novou zkušenost. Nevěřila bych že předmanželské sezení bude zábavné a budeme se na něj těšit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?