Druhý neoficiální obřad - co říkat při "oddávání"

Profilova fotka
Ahoj, chci se zeptat jestli někdo z vás měl druhý neoficiální obřad. Budeme mít svatbu jen s rodiči a babičkami a za týden bude párty pro ostatní (širší rodina a přátele). Chtěla bych udělat ještě jeden obřad naoko, jelikož všichni říkali jak je mrzí, že mě neuvidí v šatech atd. Tak bych ráda udělala ještě jeden obřad pro ně, ale přijde mi divné, znova skládat svatební slib. Nemá někdo nápad co by oddávají mohl říkat, když už budeme týden manželé? Vím je to celkem oříšek, ale času je dost, tak snad najdu inspiraci. Děkuji všem :)
Odpovědět
Já bych druhý obřad nedělala - vždyť by přece všichni beztak věděli, že je jen naoko. Byla jsem jednou na svatební párty (snoubenci se předtím vzali jen s rodinou doma na zahradě). V půlce večera se na obrovském plátně udělalo promítání svatebních fotek a bylo to moc hezké :-)
Odpovědět
A není lepší to udělat všechno najednou? Nechápu smysl toho, proč dělat jakoby dva obřady? Chápu, že když se dva berou někde v zahraničí, že pak chtějí oslavu i s přáteli a celou rodinou, ale toto nechápu. Nekritizuju tě, jenom mě zajímá jaký je důvod ;-). Budete mít předtím jen civilní obřad, kde se říká, pouze "ano"? Pokud jo, tak bych si zkusila napsat nějaký slib, ve kterém třeba zazní něco víc, než u během oficiálního obřadu... zkrátka nějakou vaši řeč, originální, a nenechávala bych to na oddávajícím (to bude mimochodem kdo?), který je v tuto chvíli jaksi už trošku přebytečný :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem taky chtěla jen promítnout video a fotky, ale nevím, jestli mi to fotograf nebo kameraman do týdne udělají.
Odpovědět
Profilova fotka
@margrethe5656 jsme ze středních čech a svatbu budeme mít v Krumlově. Rodinu máme velikou (když se sejdeme všichni tak asi 50 lidí :( ), tak si vůbec nedovedu představit kde bysme je všechny ubytovali a hlavně mě děsí ty peníze. Takhle nás bude 10 a předběžný odhad máme asi 40000Kč je to možná divné, ale já si svatbu v Krumlově vždycky přála a myslím si, že by měla svatba být hlavně pro nás :)
Odpovědět
aha, tak to jo :-) ale tak stejně mi to příjde takové zvláštní, když chceš svatbu pro vás, tak je přece pro vás, a nemusím dělat "divadlo" pro druhé :-) prostě to s nimi oslav, ukaž fotky (nějaké snad už mít budeš) a je to :-)
Odpovědět
Já bych dva obřady nedělala.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucie1308 domluvte se s fotografem, jestli to stihne. Ale já jsem to zatím vždy do týdne stihla. Záleží kolik dělá úprav, kolik fotek se upraví a hlavně na milosti pošty, která posílá dvd s fotkama. Ono totiž i kdyby fotograf stihl vše do týdne upravit, je pro něj nerozumné posílat fotky dejme tomu přes úschovnu, když nemá práci zaplacenou. A pro Vás naopak není bezpečné platit fotografovi na svatbě, protože ještě Vám nedodal fotky (najdou se i chytráci, co si nechají zaplatit na svatbě a fotky nepošlou :-| ) ale myslím, že stihnout se to dá :-).
Odpovědět
a budete mit obrad s urednikem nebo cirkevni? I to byva duvod proc nekteri lide delaji svatbu na dvakrat. Nebo pri jednom obradu podepsat oficialni papiry a pri druhem si rict slib?
Odpovědět
Profilova fotka
@our_wedding budeme mít klasický na zámku
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
@margrethe5656 Já třeba nad tímhle uvažuju taky. Ono 1) ne každé místo má dostatečnou kapacitu, aby se tam vešlo třeba 100 lidí, takže sezvete na obřad jen nejužší rodinu a přátele. 2) Rodiny mívají své černé ovce, které se nesnesou s jinými členy rodiny nebo přáteli. Takže je lepší udělat oficiální obřad pro rodinu a pak neoficiální pro spousty přátel. Tak to aspoň máme v plánu my :).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?