Co když nám nedají vybrané datum?

Profilova fotka
Ahoj holky, máme vybrané datum i místo. Ještě máme hromadu času, ale jsem celkem nervózní. Dnes jsem volala na matriku, aby jsem věděla kdy si máme jít zamluvit vybrané datum a paní mi sdělila, že půl roku před svatbou. To mě trochu zarazilo, protože jak tady vidím, některé nevěsty už zamlouvají rok předem. Co když budeme mít s restaurací všechno zamluvené, vyřízené jídlo, pití, zaplacenou zálohu a když zavolám na matriku tak mi např. řeknou, že datum je již plné nebo že mají dovolenou a ten víkend zrovna neoddávají jak se to tady mnohým již stalo. Mám mít obavy nebo zbytečně plaším? :-o :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tak kdyby bylo nejhůř, tak může oddávat i nějaký kazatel z liberálnější církve. Třeba od unitářů. Nebo přemístit místo obřadu.
Odpovědět
Profilova fotka
Bohužel je fakt, že obavy jsou na místě. :-( Matriky mají svůj vlastní režim, se kterým nejde hnout, a místa, kde se dělají hostiny atd mají taky svůj režim. Takže záleží na konkrétních místech a na konkrétních matrikách, jak se to podaří propojit.
Odpovědět
Profilova fotka
Jaké máte vybrané datum? Letos nebo až příští rok? Určitě bych řekla, že čím dřív, tím líp. Ovšem termíny na příští rok se schvalují ke konci roku. Předpokládám tedy že termíny pro příští rok ještě nejsou známy.
Odpovědět
My jsme si vybrali datum... volali na matriku koncem.listopadu a bylo nam sdeleno, ze od zacatku cervna do září pro nas maji dva terminy zbivajici... strasne nas to zarazilo. .. tak nam je pani vyjmenovala ja hned volala pritelovi... volala zpatky ji.. hned termin zamluvila a v pondeli jsme hned radeji jeli zaplatit poplatek. Mazec jako :-D pani rikala, ze sama to necekala, ze je to letos nejake abnormální :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Nic neplatit predem a vse zkoordinovat v ten pravy cas. Pak jeste popremyslet, jestli vam vic zalezi na mistu obradu nebo na mistu hostiny a domlouvat napred to dulezitejsi.
Odpovědět
Profilova fotka
Já měla stejné obavy. Nechtěla jsem nic domlouvat dokud nebudeme mít datum a čas potvrzený matrikou. Zálohy by mi už nikdo nevrátil, takže první zařizování bylo právě na matrice a to hned jak to bylo možné. Doporučuji i Tobě to tak provést. Spadne ti tím velký kámen ze srdce a budeš moct v klidu plánovat
Odpovědět
Profilova fotka
Zamluvit termín jde jen půl roku dopředu? To se mi nezdá.. Zamlouvala jsem na matrice termín osm měsíců dopředu (tj. v lednu 2015 na září 2015) právě z důvodu, abych mohla v klidu dál vše organizovat.. A paní na matrice s tím problém neměla..
Odpovědět
Já si s paní matrikářkou dopisovala e-mailem a ona mi ten termín zamluvila asi tak rok a půl před svatbou, a to jsem se jen ptala, kdy se mám ozvat, že mi na tom datu i hodině dost záleží :-) Byla fantastická. :-) Tak to zkus taky tak.
Odpovědět
My jsme s tím taky měli problém, konkrétně na matrice brno-stred, řekli nám ze termín pro oddavajiciho si můžeme za mluvit nejdřív pět měsíců před svatbou. Ještě jsme chtěli obřad mimo úřad, a pro tyto obřady je vyčleněn jen jeden od dávající. Takže jsme si místo pro obřad i pro hostinu za mluvili driv, ale ne závazne, neměli jsme zaplacené žádné zálohy, kdyby to nevyšlo. Doporučuji v takovém případě mít bud známého na matrice, nebo si to zařídit pres agenturu, která ti termín na matrice zařídí. U nás to bylo tak, ze v pondělí od osmi se dalo objednávat termíny na náš měsíc a v 8:20 byl zamluveny cely měsíc. My to měli pres známost, ale jinak tam prý hned nastoupila ráno paní z agentury a zabrala naprostou většinu termínů.
Odpovědět
My řešíme totéž, svatba je v září, většina věcí zamluvena, zaplacené zálohy atd. Volala jsem na matriku Brno-střed, termíny lze zamlouvat od dubna, takže 1.4. tam budeme stepovat už od rána, aby nám někdo termín a čas nevyfouknul (třeba agentura)-taky chceme obřad mimo obřadní síň. Pokud se nezadaří, tak prostě přesuneme obřad jinam, církevní sňatek je až poslední možnost. Ještě zvažuji, že se možná obrátím na nějakou agenturu, která by nám ten termín mohla zařídit, je to prostě postavené na hlavu! Takhle to prostě v Brně funguje a nic se s tím nedá dělat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?