Co když je výpis termínů svateb moc pozdě?

Ahoj, nejdřív co nejstručněji shrnu naší situaci a na základě toho mám dost zásadní dotaz. Měli jsme se brát 21.9.2018, jenže pár már měsíců předem jsme z vážných důvod svatbu museli rušit a přesunout na jaro 2019. Teď je samozřejmě nejvyšší čas plánovat a zamlouvat (vše už máme vymyšlené, stačí jen rezervovat), jenže - matrika, která nás má oddávat, vypíše termíny až na konci ledna 2019! ]-( Co teď? Je to naprosto perfektní místo pro naší svatbu, hledali jsme hrozně dlouho a tady to prostě musí být :-( Samozřejmě nemůžu rezervovat fotografa, místo (hlavně!!) apod. aniž bych měla termín ověřený na matrice. Ale na konci ledna už je hrozně pozdě, to nemáme šanci stihnout =-) Měl někdo svatbu takhle brzy na jaře, jak jste to řešili? Pro jistotu jsme se shodli na dvou termínech, 30.3. a 6.4., jeden z toho snad oddávat budou, ale i tak, je nám to k ničemu, když nemůžeme nic rezervovat. Nějaké tipy? Případně jak "zatlačit" na matriku, aby pak vypsala ten "náš" termín a počítali s námi? Problém je, že obřad ani není na úřadě, ale venku, jen to území spadá pod tu matriku.... Tak aby pak neřekli, že ten den sice oddávají, ale jen na úřadě... Církevní obřad nechceme, ani unitáře.
Odpovědět
Kupte bonboniéru a kytku a běžte mile poprosit paní matrikářku. Když nechcete církevní obřad, ani unitáře, jinou možnost nevidím.
Odpovědět
Profilova fotka
Aspoň možnost sňatku mimo oddací sín konzultovat můžete už teď.
Odpovědět
@hajro mi na matrice po telefonu řekli, že termíny berou od konce října, ale museli jsme v půlce října zaplatit zálohu na hostinu, tak jsme na matriku zajeli osobně a termín si zapsala. Jinak je to celkem prekérka. Za 3 měsíce se to zorganizovat v pohodě dá, jenom aby měli volno na místě hostiny, fotograf, atd. Asi bych hledala jiné místo jako plán B, kdyby to neklaplo (třeba domluvila obřad jinde a hostinu nechala tak, jak chcete)
Odpovědět
Profilova fotka
ja osobne bych zamluvila misto a fotografa ted a matriku v tom lednu. Obrad kdyztak mizete udelat jinde
Odpovědět
Ahoj, my máme misto rezervovano od července a zápis matriky až v prosinci, nijak sme to neřešili, když matrika nebude mít volno tak nás odda někdo jiný, no stress, kdybysme čekali na matriku na našem místě bysme se nebrali, už v červenci měli poslední termíny.... Zarezervujte místo a uvidíte ;) Možnosti oddání je více nežli jen matrika, na tom bych nelpela ;)
Odpovědět
My rezervovali na matrice datum rok dopředu. Matrikářka si to napsala na lístek a dala do speciální obálky co měla pro tyto případy. Samozřejmě na začátku roku jsme si zkontrolovali, že si nás přepsala do knihy na nový rok a vyplnit papíry jsme šli týden před svatbou :) Takže asi bych zašla na matriku osobně, byla milá, donesla bonboniéru a poprosila :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak už tu padlo výše, základ je zjistit, jestli vás na tom místě budou ochotni oddat, rozhodně to není samozřejmost. My třeba měli svatbu v nádherné zahradě jednoho malého hotýlku u Prahy, ale jen "jako", matrika tam totiž odmítá oddávat...
Odpovědět
my jsme si prvně zarezervovali místo, kuchaře a tak, jelikož jsem věděli od začátku jaké chceme datum a na tom jsme trvali (má pro nás význam)... pak jsem zjistila, že matrika ten den neoddává a musela jsem hledat alternativy... unitáři nedopadli... nakonec dopadl pastor z apoštolské církve, jelikož nám nevadí církevní obřad... když jsem to zkoušela s matrikou nějak řešit, že místo se rezervuje dlouho dopředu a co mají teda nevěsty dělat, tak je to nezajímalo a bylo mi řečeno, že to ví, ale není to jejich problém...
Odpovědět
Všechno holky napsaly, jen dodám naši zkušenost. Pošli na matriku přítele. :-D jak jsem volala já tak nic nešlo a když se tam objevil přítel tak jako po másle. Obřad mimo vypsaný den a v dole. =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@shigella Potvrzuji, na všech místech (matrika, obec) šlo najednou vše v pohodě, když to řešil přítel nebo kamarád, co nám se svatbou pomáhá.
Odpovědět
@mija_91 no právě, tady na tom úřadě taky nejsou nijak zvlášť vstřícní, argumentovala jsem úplně stejně =-) @rebe My tam měli mít tu svatbu v září, takže to už máme zjištěné, je to normální penzion v lesíku kousek od té vesnice :) Mají tam i oblouk a všechno, takže sami jsou s matrikou domluvení, že jim tam bude oddávat.. @shigella To mě nenapadlo :-D Tak zkusíme, díky :-)
Odpovědět
Díky za odpovědi. Vidím to tak, že pokud nezabere přítel, budeme hledat alternativní místa, ať se pak zbytečně nestresujeme..
Odpovědět
Článek se načítá
@hajro mohla bych, ze zvědavosti, proč ne unitáře ani žádnou jinou benevolentnější církev?
Odpovědět
@nicorodriguez nevím, jak zakladatelka, ale já bych církevního oddávajícího nechtěla, ať by se jednalo o jakkoli benevolentní církev. Nejsme ani jeden věřící, takže slibovat cokoli před Bohem, který nevěřím, že existuje je pro mě absurdní představa (i kdyby řeč oddávajícího neobsahovala ani slovo o Bohu). Přijde mi to stejně ujeté, jako kdyby věřící snoubenci měli obřad na úřadě a pak jim chybělo to, že si slíbili lásku v kostele, prostě to není ono a nemá to tu správnou váhu.
Odpovědět
Čímž se samozřejmě nechci nikoho dotknout. Pokud s tím někdo morální problém nemá, je to zcela v pořádku, já bych nemohla :-)
Odpovědět
@saidy nestavěla bych to do úrovně černá x bílá ... Je Bůh a není Bůh ... Po komunikaci s několika oddávajícími, když jsem řekla, že nejsme věřící, jsem dostala odpověď "a věříte v to, že si toho druhého berete z lásky? Věříte v pravou lásku? Tak to stačí.". Sama o sobě nemůžu říct, že jsem naprostý ateista, protože bych popřela to, že věřím v nadpřirozeno (přesto nevěřím v Boha, ale třeba v osud - což už popírá princip ateismu) ... Problém je, že lidi za tím vidí jenom toho frajera s vousem co sedí na obláčku :-). A ono to lze brát z vícero úhlu pohledu :-).
Odpovědět
@nicorodriguez my jsme právě ateisti non plus ultra, takže pro nás by to bylo nepřijatelné. :-) Ale každý se na to dívá jinak, to chápu a nikomu to neberu :-)
Odpovědět
Hele já jsem zas s ateistou, co odmítá úřední obřad. Viděli jsme hodně úředních obřadů, viděli jsme hodně církevních obřadů a ty úřední byly prostě ošklivý, někomu to k jejich vztahu vyhovuje, ale my chceme romantickej obřad, kterej bude o nás, takže i přesto, že je Filip silnej ateista, tak mi řekl, že chce církevní obřad. Tohle je prostě strašně individuální věc 😃
Odpovědět
@marie_filip je to pravda, ja sama jsem o cirkevnim obradu nikdy nepremyslela, vzdycky razim vetu, ze jakmile ja vstoupim do kostela, tak ho budou muset znovu vysvetit :-D. Svatbu v kostele mit nebudeme, ale jeden z duvodu proc jsme si vybrali cirkevniho oddavajiciho bylo i to, ze se mi a) absolutne nelibi pristup matrikarky, po par emailech jsem se rozhodla, ze tohle fakt neni clovek od ktereho chci, aby mi odklepl novy zacatek. Proslov Xkrat stejny, kazdy par dostane to same, co ten predtim, nic "osobniho" pro ne a sup sup at uz to mam za sebou a jedu domu. A za b) pristup cirkevniho oddávajícího, kdyz jsme se setkali a on se zacal zajimat, aby pripravil rec primo nam na telo, to byl paradni pocit :-).
Odpovědět
@nicorodriguez přesně ten samý pocit z toho máme, pokaždé když jsme na nějakém úředním obřadě tak to je šup šup, dneska musím oddat ještě dalších pět párů, kterým budu říkat úplně to samé a to co už vlastně říkám deset let. My chceme prostě aby ten obřad byl osobní, aby oddavajici věděl něco o našem vztahu a zaměřil se na něj a ne nějaké univerzální řeči, co sice platej vždycky, ale u srdíčka se tě nedotknou 😃 taky nebudem mít svatbu v kostele, chcem nejlépe v parku (jak vyjde počasí) a oddavajiciho z církve bratrské
Odpovědět
Profilova fotka
@hajro Ahoj, my to měli podobně: svatbu jsme chtěli na jaře 2019, a řekli nám oddávající že mám zavolat v lednu, a navíc že jsou volby a neví co bude a řeší volby. Neváhala jsem a zavolala tehdy aktuální starostce a ta mi řekla, ať zavolám v listopadu a že něco vymyslíme, ať si domluvím termín na místě kde to chceme a s ní to pak po volbách potvrdím. Zjistila jsem si, jak dopadli na začátku 11/2018 volby a zavolala starostce a připoměla, zapsala si náš termín a včera jsme byli sepsat papíry na matrice, ale opakovali mě, že termíny oddání zamlouvají až v lednu. Uff jsem ráda že to máme dřív a můžu řešit na ten den ostatní věci
Odpovědět
Díky za odpovědi. Abych ukojila zvědavost některých tady ( :-D ), tak já jsem věřící, přítel ne. Přijde mi jako blbost mít církevní obřad, když pro něj to je španělská vesnice, civilním nic nezkazíme. Pro mě je manželství tak jako tak "posvátný" (fakt nevím, jak to vyjádřit :-D) svazek, ať se uzavře jakkoli. Důvodů je víc, ale tenhle jeden z těch větších :-) No a nakonec termíny vypsali dříve, ale ani jeden z těch mých dvou (hlavně že oddávají v úterý, ale neoddávají dvě soboty za sebou :-D)..To mě vede k otázce - máte někdo zkušenost s přidáním termínu? Oddávají 23.3., jenže mně ten den končí MS a opravdu se tím ve svatební den nechci zabývat...Beru HA, která není dost silná na to, abych celý měsíc MS vynechala.... Takže jsme měli 30.3. a 6.4., ale ani jeden z těch dnů tam není. Mám se připravit na to že nebudou ochotní termín přidat, nebo máte kladné zkušenosti?
Odpovědět
@hajro pokud jde o MS, tak existují i prášky, co vám to nějak oddálí, ale nevím, jestli to můžou brát i ženy, co berou HA... já jsem to řešila před dovolenou, HA ale už léta neberu... nicméně se mi to příčilo, jelikož je to chemická srajda, takže jsem to vyřešila kalíškem a ten teda doporučuju, je to paráda... chce to, ale trochu cviku... co se týče přidávání termínu já mám bohužel negativní zkušenost... nikdo se se mnou nechtěla bavit, takže nás oddává pastor z apoštolské církve, který byl jediný ochotný v náš termín (který prostě měnit nechceme), nás oddat...
Odpovědět
Profilova fotka
Prosím tě, do března si pomocí HA posuneš MS třeba o 14 dní, když už ji stejně bereš, nemusíš celý měsíc vynechávat, vždy si jen třeba o 4 dny prodloužíš cyklus. Kvůli tomu posouvat svatbu, to mi přijde dost zbytečné.
Odpovědět
drabik: Mám nízkohormonální, prý to s ní jde hůř, dělat takovéhle změny..
Odpovědět
Profilova fotka
@hajro dnes uz jsou vsechny nizkohormonalni. A jdete to bez problemu, Bid ber v kude a nebo si to postupne zkracuj treba o den ( mas zacit s novym platek v nedeli, vem si prvni prasek jiz v sobotu). A je to😊 tak to udelej kolikrat bude treba😊
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?