Česko-anglická svatba na Jižní Morave - jak na to?

Profilova fotka
Ahoj holky, mate tu nekdo zkusenosti s cesko-anglickou svatbou na Jizni Morave? Planujeme svabu s pritelem (Anglican) v okoli Palavy tak se snazim pozjistovat jak na to... Da se obrad udelat v anglictine? Nebo cesky a mit interpreta? Musi ten co nas oddava byt z regionu nebo by mohl nekdo nas prijet oddat napriklad z Brna? Dekuji za kazdou radu!!! Zuzka (PS: omlouvam se za chybejici diakritiku ale pisi z anglicke klavesnice :) )
Odpovědět
Profilova fotka
V Mikulově na Zámečku běžně oddávají cizince.. je dobré to probrat s oddávajícím. Myslím že obřad může být v angličtině (česko angličtí aktéři) ale hy hlavní formality musejí být vyřčeny i v češtině.. jestli se pletu ať mě případně někdo opraví. Mezinárodních svateb jsem už pár zažil ale vždy jsem byl tak zabraný do focení novomanželů, že jsi teď jazykem nejsem jist :)
Odpovědět
@zuzaovi U zahraniční svatby je to tak, že pokud rozumí snoubenec česky a je schopen česky potvrdit slib, tak podepíše na matrice příslušné prohlášení. Pokud tomu tak není, tak je nutné mít soudního překladatele. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji za odpoved, pomalu to davame do kupy :)
Odpovědět
Profilova fotka
@martinvlcek mohl byste mi prosim poslat cenovou nabidku Vasich balicku za svatebni fotografovani? Fotografa take budeme shanet a Vase prace se nam moc libi :)
Odpovědět
Ahoj, mam podobnou situaci, budu se v létě vdávat s novozelandanem v cesku, a jak bylo receno, je potreba soudniho prekladatele, pokud cesky nerozumi a na regionu nezalezi.
Odpovědět
Profilova fotka
@mcleod cetla jsem tu prispevky v jinych diskuzich a pry soudni byt nemusi. Jen pry se musi pred obradem podepsat cestne prohlaseni… ale nevim, na matriku jsem jeste nevolala. My jeste shanime misto :) Tady je jinak diskuze https://www.beremese.cz/forum/dokumen...
Odpovědět
@zuzaovi Ahoj, jak píšeš - přímo soudní tlumočník to být nemusí. :-) Pokud je jiná osoba schopná tlumočit, tak musí na matrice podepsat formulář (viz info na stránce ministerstva): https://www.mvcr.cz/clanek/uzavreni-m...
Odpovědět
@zuzaovi Sháníte teprve místo na letošní svatbu nebo až na příští rok? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzaovi Těší mě váš zájem :) Poslal jsem vám sz.
Odpovědět
Profilova fotka
@mcleod Az na pristi rok v cervnu, teprve jsme se na Novy Rok zasnoubili :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?