Čas obřadu

Ahojky, chtěla bych od vás radu ohledně času obřadu. :) S přítelem se rozhodujeme mezi 11 a 12. Svatba bude v katolickém kostele bez mše. Taky nebudeme mít focení někde v přírodě apod. Fotograf bude fotit obřad, pak skupinovky a pak hostina se zábavou. Kromě tančení a hudby nebudeme mít připravenou žádné hry atd., ptz to nemám ráda. Přikláním se k té 12 hodině, ale mamka mě přemlouvá na tu 11. Chtěla bych názor, ještě nějakého človíčka, ptz si už moc nevím rády a tento týden jdeme zamlouvat termín i s hodinou :(. Děkuju :-N
Odpovědět
@hoju A co kompromis - 11:30? ;-) V tolik jsme měli obřad my a pro nás ideál :-)
Odpovědět
my měli ve 12hod. a naprosto ideální, ráno je alespoň dostatek času, nemusí se brzo vstávat, žádný stres, že se něco nestihne
Odpovědět
@bubbi Noo, zní to blbě, ale to mě ani přítele nenapadlo :D. Musím se ještě zeptat jak dlouho bude trvat ten obřad, ať nám tam dyž tak nezačnou řvát zvony, zrovna když si budeme říkat ano :D. Děkujůůů x-)
Odpovědět
@nambr No mě se ta 11 hodina absolutně nelíbí, ale znááte to maminky... myslela jsem si, že se do svatby nějak moc angažovat nebude a nebo přinejmenším bude tolerantní. No, chyba lávky. Vše musí být po jejím, ptz jedině tak je to dobře 8-( .
Odpovědět
Za mě čím později, tím lépe. My měli obřad ve 14h a bylo to super, dopoledne byl na všechno čas.
Odpovědět
Profilova fotka
moji rodice taky rikali, ze proc mame obrad ve 13.00, ze to je blby odpoledne, ze to je bezny driv i kvuli obedu... jako za me pozdejsi hodina lepsi, mas rano vic casu, vic se vyspis, mensi stresy ze nic nestihas... ja bych klidne dala ve 12.
Odpovědět
Profilova fotka
Já se vdávala 2x, vždycky jsem měla obřad ve 12h a za mě úplně ideální.... stejně než se všechno odbude, na oběd se šlo kolem půl druhé.... krásně se všechno stíhalo i rodina co jela z Brna to měla celkově na pohodu....
Odpovědět
@mawenzi Já to chtěla hlavně později, aby se mi hosti nenudili, když kromě tancování, papání a pití alkoholu, tam nebudeme mít žádný program. :D A souhlasím, že mít volné dopoledne na přípravu je úžasné. :-)
Odpovědět
Zalezi jak to mas s kadernici a kosmetickou....ja za nimi musela jet a vstavala jsem v sest a obrad byl ba 11:00.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme taky obřad na 13:00 :)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme obřad ve 12 :-)
Odpovědět
My jsme teď měli na 12:00 a bylo to úplně v pohodě, v klidu jsem vstala, šla jsem se učesat, nalíčit, převléct, pofotit se s rodiči a byl čas odjezdu ... strašně to pak utíká ;-) stihli jsme pak vše, oběd,dort, focení, zábavu i tanečky ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
My máme ve 14 a jsem za to ráda, původně byl nám nejpozdější termín nabídli ve 13. Záleží na spoustě věcí, ale pokud jdeš ke kadeřnici (to je minimálně hodina), pak tě někdo bude líčit (to je tak půl až třičtvrtě hoďky) a ještě nemáš třeba obřad přímo v místě bydliště, tak obřad v 11 znamená vstávat za svítání. Za mě čím později, tím lépe, nebudeš ve stresu, že nestihneš obřad, což je blbý zvlášť v případě, že budete mít svatbu na nějakém místě, kde se svatby točí jedna za druhou a o hodinu později už tam bude nastoupená jiná nevěsta.
Odpovědět
Ahojky, naprosto ti rozumím :-) taky jsme strašně dlouho váhali mezi 11 a 12. hodinou. Rodiče moji i přítele samozřejmě prosazovali 11 hodinu, ale my to nakonec dali na 12, a mezi důvody patří to co tu píšou holky, že taky nechci aby bylo příliš dlouhé nudné odpoledne, tak je podle mě lepší začít později :-) Jinak byli jsme na svatbě, začínala v 9 ráno a odpoledne kolem 6 hodiny už všichni byli unavení a pomalu se rozcházeli...Takže za nás - ve 12 :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě ve 12. Dopoledne vše krásně stihneš a nebudeš se muset honit. My měli obřad ve 13:00 a neměnila bych.
Odpovědět
Děkuji moc všem za rady :). Snad to půjde na tu 12, ptz mě teď zase všichni straší, že tak pozdě v kostele už nebudu moct mít obřad...
Odpovědět
@hoju My to máme na 12h, líbí se mi to víc a prostě to tak bude:-)
Odpovědět
@hoju Tak my měli obřad v deset ráno :) Ne že bychom chtěli, ale ač jsme rezervovali datum půl roku před svatbou, v požadovaném období už nebylo moc na výběr... Nakonec jsme za to byli rádi - brzké vstávání jsem neřešila, protože jsem díky nervozitě stejně skoro nespala, měli jsme spoustu času na focení mezi obřadem a obědem a mohli jsme si užít celý den s našimi svatebčany. Jak tu někdo píše, že se hosté začnou nudit - naši nezačali, program jsme žádný neměli, zábava byla volná, ale pařilo se do tří ráno :) Takže já se přikláním k dřívější hodině, ovšem každý jsme jiný, takže doporučuju zvážit všechna pro a proti a udělat si to podle svého. Pokud vám víc vyhovuje dvanáctá hodina, dejte dvanáctou, mamince to nějak vysvětlete nebo jí to jen oznamte až bude zamluveno a hotovo :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hoju nenech se vystrašit, moje kamarádka se v kostele vdávala ve dvě odpoledne :-D měli ten hodně dlouhý církevní obřad, asi 3 hodiny, i když bylo venku strašlivě horko tak jsme tam mrzli :-) ale byla to nádhera, hodně osobní a důkladný obřad my jsme čas obřadu měnili z jedenácté dopoledne na první odpoledne, aby se všechno hezky stihlo a aby pak nebylo daleko do večerní zábavy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme 11:30. dřív bych to nedělala, byl by to moc velkej fofr... :-)
Odpovědět
tak za me je idealka 10-11hod dopoledne.. nam co chodi deti po obede spat - jasna volba ;-) jeste ze tisic lidi - tisic chuti! 8-)
Odpovědět
@hoju Taky záleží jestli budete dělat snídani u nevěsty...My máme obřad v 11.30,v 9 ráno bude snídaně,pak se budou zdobit auta,a v 11 odjezd na obřad. A na hostině pak budem něco po 13.hodině,tak si myslím že to je ideální svatba v 11.30.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, určitě bych se rozhodl i dle těchto kritérií: Dostupnost místa restaurace od samotného obřadu a ohledu na počet svatebních hostů. Nějakou dobu bude trvat než všem jídlo donesou atd. Aby polovina hostů nejedla ve 12 h. a druhá v půl 2 :-) Také bude nějakou dobu trvat než se z obřadu na hostinu dopravíte. Volil bych obřad na 11 h. :-) Přeji úspěšné plánování svatby, Martin pátek, autor svatebního diáře.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě třeba vizážistka říkala, že pokud bude líčit mě a pak třeba mamču a svědkyni tak obřad ve 12 :)
Odpovědět
@hoju Já se taky přikláním k pozdější hodině. My to máme ve 14 hodin a stejně vstávám v 8, což mě osobně přijde brzy. Navíc pokud nemáš nějaký program, tak bych řekla, že už v 16 hodin budeš dost utahaná ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli obřad v 11 hodin a to jsem měnila taky z 12, ale jsem zato moc ráda, protože i tak ten den utekl jako voda :-) Hlavně jsme byli u kostela jako první a nemuseli se tam tlačit s jinou svatbou a jejich auty. Do toho hned nějaká sranda u kostela u kamarádů, než se tam udělala společná fotka, pak odjezd 3 km do parku na skupinkové focení, tam jsme měli i pohoštění, aby hosté neměli hlad a než jsme se vyfotili a dojeli na místo hostiny bylo půl třetí. Teď si vem zametání střepů než všem donesou hlavní jídlo - pak odpolední focení a bum 18 hodina a už jsme měli první tanec. Naštěstí tu hodinku co jsme byli fuč hosté ani nepostřehli, ale nedovedu si představit mít obřad až ve 14. Ta 12 je taková ideální, ale na focení doporučuji najít stinné místo ať nemáte mračící se fotky :-) Takže pokud nemáte místo focení a hostiny daleko od kostela, tak ta 12 je akorát :-) My měli 30 minutové přejezdy
Odpovědět
Profilova fotka
my měli obřad ve 13h a myslím,že to bylo tak akorát. Doma nechápali, proč není v 11, že to je běžný... takže pokud tě na 11 pouze láme maminka, tak si to udělej klidně až ve 12, budeš mít ráno aspoň o hodinku dýl :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?