Ženich nechce "ladit" s nevěstou

Ahoj holky, musím si trochu postěžovat, protože jsem už celkem nešťastná. Máme měsíc a kousek do svatby a ženich se se mnou odmítá sladit v barvě oblečení. Sám nic moc neřeší, skoro vše zařizuji já, jako by se ho to ani netýkalo. A když už se vyjádří, tak akorát kritizuje. Nechtěla jsem tradiční svatbu a ani to nějak neprožívám, ale nějaké společné sladění v oblečení jsem očekávala. Mám jednoduché šaty s krajkou, champagne barvy a starorůžové doplňky (klobouk ala Kate, stuhu v pase, jemná růžová bude i v kytici). Přítel nechce ale o růžové ani slyšet, že to v žádném případě nedopustí, aby vypadal jak buz.... Nenutila jsem ho do růžové košile, ale chtěla jsem, aby měl aspoň košili v barvě šatů, tedy krémovou - champagne, ale chce čistě bílou... Je to možná blbost, ale nechci, abychom vedle sebe stáli jako kdybychom k sobě ani nepatřili.. :( Upínám se alespoň k tomu, že korsáž pro ženicha bude ladit s mojí kyticí. To však ještě chudák neví, že tam bude růžová.. Snad mě s tím nepošle do háje... No nic.. Musela jsem to ze sebe dostat, tak pište co vy, třeba zjistím, že v tom nejsem sama.. Přeju všem klidné přípravy. :-)
Odpovědět
1
2
Že nechce růžovou docela chápu, do té bych ho určitě nenutila nechce, je to i jeho svatba. A k té champagne košili - to vážně pozná rozdíl mezi champagne a bílou?
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že nastala už chyba na začátku, když jsi vše vzala do ruky ty a neprobírala to (pokud ano tak asi ne dostatečně) dohromady s ním. Svatba je o Vás dvou, ne o ladících šatech s košilí, nicméně pokud fakt nechce, tak bych se z toho tak nehroutila... zkuste si ještě rozumně promluvit...
Odpovědět
Na růžové bych pro něj netrvala, hodně chlapů to má s buz... (jak píšeš :-D ) spojeno, tak chápu, že si tak ve svatební den nechce připadat. Ale s tou košilí bych to ještě zkusila, ale spíš pro to, aby tvoje šaty vedle jeho zářivě bílé košile nevypadaly jakože zažloutle... Korsáž ladící s tvojí kytkou, ale bez růžové, udělat nějak nejde? :-)
Odpovědět
@kajulinek No a to jsem taky chtěla napsat, že můj asi vůbec nemá ani ponětí, že existuje barva champagne, takže když by dostal champagne košili, ani ho nenapadne, že je na ní něco jinak :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já to s přítelem probírala a probiram pořád, ale on to stejnak nechává na mě, tak jsem ho zaukolovala určitými věcmi, aby také něco dělal :D ...tak růžovou bych mu nenutila, můj o růžové také slyšet nechtěl, chtěl modrou, tak jsem udělala kompromis a máme tmavě modrou a sem tam do ní přidám růžovou pro obveselení :) to prošlo :D, jinak ze zkušenosti chlap nerozezná bílou a krémovou ;) :D odzkoušeno na spoustě chlapů v okolí :D
Odpovědět
@nika5555 No, tohle asi chtělo řešit před pořízením šatů, co by se líbilo ženichovi. I když chápu, že to může být těžké, oni chlapi mají na všechno dost času, takže než on stačí popřemýšlet o barvách, které si ona vymyslela, tak ona je má nakoupené a zařízené :) Každopádně růžovou bych mu nenutila, ale pokusila bych se ho přemluvit na tu krémovou košili. Nejlépe zajít někam do obchodu nebo půjčovny, aby si ji vyzkoušel a viděl. No a pokud to i přesto nepůjde, tak se asi budete muset smířit s tím, že nebudete sladění. Případně ještě na poslední chvíli změnit šaty...
Odpovědět
@hanih o barvě šatů samozřejmě věděl, ale nic neřekl a já nemyslela, že to bude nějaký problém. Růžovou mu samozřejmě nenutím a nechci to po něm.
Odpovědět
Sama v tom určitě nejsi. Můj chlap se vůbec do příprav nezapojuje, vybírali jsme spolu akorát prsteny. Ze začátku mě to trošku mrzelo, dokud se nezasnoubili naši kamarádi (mají svatbu týden po nás) a tam chce snoubenec o všem vědět a taky kritizuje, hlavně stylem "ty chceš potahy na židle, není to zbytečné?" Od té doby jsem vděčná za svého ignoranta a dělám si vše po svém, ale stejně je potřeba brát ohledy na ženicha, aby se cítil na svatbě příjemně i on. Ten můj měl na začátku jedinou podmínku, že nechce růžovou. V dnešní době se už dost chlapů růžové nebojí a je mnoho růžových svateb, ale pořád tu jsou takový jako ti naši, že by s ní přišli o svoji mužnost :-D Já učinila ten kompromis, že jsem upustila od růžové (původně jsem chtěla růžové pivoňky), ale jestli ty už jsi ji použila, tak by bylo dobré ji třeba ještě s něčím skombinovat aby to nebylo příliš "žužu" a pak by mu nemělo dělat problém ji mít pouze v korsáži. Barva svatby se vlastně na ženichovi vůbec nemusí objevit. Takže kdybys měla kytici třeba růžovo-krémovou, tak může mít korsáž jenom krémovou. Co se týká košile, chlapy si to většinou neumí vůbec představit. Taky mám šaty champagne a když jsem řekla tomu mému, že má mít champagne košili, tak myslel, že je to právě růžová :-D Měl z toho strach, že právě nevěděl, jak to vypadá. Až když jsme v Bandi vybírali oblek a vyzkoušel si to i s košilí a vším ostatním, tak sám uznal, že mu to fakt sekne. Určitě ho vem do nějakého takového obchodu, aby mu i personál vysvětlil, že k tvým šatům je v podstatě nutné, aby měl stejnou košili, jinak by mohly tvé šaty působit vedle jeho zářivě bílé košile vybledle. A stejně tak bych mu dala i champagne kravatu. Musíš být trpělivá :-)
Odpovědět
Ahoj budouci nevěsty... nečetla jsem ostatní příspěvky, ale musim zareagovat. přece zenich neni vas modni doplněk, opravdu nemusí ladit s ubrusem ani s vyzdobou, je to samostatna jednotka co bude vycnivat podobne jako vy:) svatba by mela působit celkove prijemne a kompaktne a urcite jo nemel by mit cervenou kosili modrou kravatu a vy zelené šaty ale s temi kombinacemi bych to neprehanela.
Odpovědět
S tou růžovou mu rozumím a jsem si jistá, kdybych chtěla něco takového po mém manželovi, že by mě taky hnal :) Já měla champagne šaty a manžel zářivě bílou košili. A myslím, že jsme k sobě ladili i tak :) Každopádně co champagne kravata místo růžové? Nebo jakou by chtěl mít? Na svatbu se toho zas tak moc nehodí, s černou snad nepůjde :)
Odpovědět
@challidona Tady nikdo nic nepsal, o ladění ženicha s ubrusem .. ale naprosto souhlasím s tím, že když bude mít bílou košili a ty champagne šaty, tvoje šaty budou vypadat zažloutle a nehezky. Já mám šaty jen lehce krémové (white off) a automaticky ženich dostal nařízeno lehce ivory košili. V salónu měli velký výběr ivory odstínů, takže jsem vzala pár druhů, poodešla a přiložila k mým šatům a ladí to na 110% :)... pak ji vyzkoušel a bylo to. Ani by ho nenapadlo, že to bílá není :) Určitě ho vem do salónu, před ním přilož bílou košili k champagne šatům a sám uzná, ž to je do očí bijící :)
Odpovědět
Profilova fotka
@challidona Souhlasím. Ono na zdejším webu je ladění hnáno často do extrému.... @nika5555 S tou košilí ...snažila bych se mu vysvětlit, že to je "jiný odstín bílé". Šampaň je pro chlapi jako když se řekne šeříková nebo lososová...ono to pro ně zní blbě a často si pod tím nic nepředstaví, neboť je všeobecně známo, že chlap rozlišuje 16 barev stejně jako základní nastavení Windows :-D Takže mu ukázat, že to nebude "buznovské", třeba nějaké zdejší fotky, kde pánové champagne košili měli (většinou to ani není poznat, že to není bílá). Růžovou bych mu ale rozhodně nenutila.
Odpovědět
Článek se načítá
taky bych ho "necpala" do toho, v čem se necítí. Záleží i na barvě obleku. Ne ke každému odstínu vypadá krémová košile dobře. Jestli se cítí dobře v bílé, tak bych ho jen zkusila přesvědčit pro champagne kravatu, jak píše petamatej. A o korsáži s růžovou kytičkou bych mu taky raději řekla hned. Je to sice květina, která by mu nemusela tolik vadit, ale kdyby ano, tak bych mu tam raději nechala navázat květinu v krémovém odstínu. Ať se ti pak nešprajcne v den D :-)
Odpovědět
Svého muže bych do jakékoliv odnože růžové také nedonutila a ani ho nenutila. A co třeba, kdyby měl bílou košili, champagne kravatu a třeba bílo nebo champagne-starorůžový kapesníček v klopě? Nebo bez té růžové úplně a jen tu champagne kravatu a kapesník? V jaké barvě bude mít korsáž? Určitě v barvě tvé kytky, ne? Takže taky trošku té růžové. Tak bych víc růžových doplňků ani nedávala. Vlk se nažere a koza zůstane celá, hm? On chce bílou košili, tak jí bude mít a kompromis bude champagne kravata a kapesník. Můj muž jde taky tak - bílá košile, champagne kravata a černý oblek - máme slunečnicovou svatbu a korsáž bude mít ze slunečnic, tak taky nechtěl žlutou kravatu, ať tam té žluté není moc. Bude to vypadat nějak takhle.
Odpovědět
já jsem šak nikde neřekla, že ho budu cpát do růžové.. Korsáž s ním samozřejmě prokonzultuju, a když ji nebude chtít růžovou, tak nebude.. Jde mi primárně o tu košili, abych vedle něj nebyla jak vyblitá sepraná.. :-D
Odpovědět
@leeena222 souhlasím.. že pokud je nějaká barva.. vypadá to na ženichovi hrozně kýčovitě (např. žlutá košile/kravata) Je daleko přirozenější ta čistě bílá/ krémová.. a do případné barvy jen doladit korsáž.
Odpovědět
Profilova fotka
tak my mame barvu svatby mint a zenich nechce mintove doplnky. Jednak jich je malo a tezko se da napriklad vybrat hezky a kvalitni mintovy motylek. Proste si da co se mu libi a ja ho v tom podporuji. Taky bude mit bilou kosili a ja ivory saty a myslim, ze je to naprosto v poradku
Odpovědět
@nika5555 Přesně. Ukaž mi třeba ty obrázky, co jsem ti tady posílala, myslím, že champagne kravata, kapesníček a příp. vesta by mu snad nemusela vadit, hm? :) Držím palce :)
Odpovědět
@norvinka A co sehnat třeba jen manžetové knoflíčky v mint barvě? :) nenásilné a přesto hezké ;)
Odpovědět
Já bych ho do růžové určitě nenutila. Co zkusit fialovou? Co nejsvětlejší snese, ale klidně i tmavší, když to jinak nepůjde. Ať se cítí dobře i on, ne? ;-) Já mám laděno do světle fialové, lila...Ale určitě muže nebudu ani do téhle barvy nutit a pořídím spíš trochu tmavší fialovou. Nebránila bych se ani nějaké kombinaci s šedou. (teď mi to úplně připomnělo, jak se před lety ženil brácha...táta mlátil bílou košilí o zem a nadával, že mu máma schválně nevyprala žlutou, že on bílou nesnáší a že nikam nejde :-D Tak ať vás to taky nepotká ;-) )
Odpovědět
@leeena222 jasně.. je to vše o domluvě. Já se z toho rozhodně nehroutím.. jen mě spíš mrzí jeho přístup, že odmítá o čemkoli diskutovat nebo přemýšlet a hned vše co navrhnu odsoudí. Já ho do ničeho nenutím a nepřikazuji. Včera jsme se kvůli tomu trochu chytli a už jsem mu řekla, ať si jde, v čem chce :-D
Odpovědět
@verap33 já ho do růžové nenutím...
Odpovědět
@nika5555 :D to je taky boj toto... Můj muž se zase angažuje do veškerého plánování..s nadsázkou mu říkám, že on se na tu svatbu snad těší stokrát víc než já, furt něco řeší, plánuje a chce vše furt probírat. Do svatebního diáře píše snad častěji než já :D
Odpovědět
Jen na okraj. Champagne saty vedle bile barvy nevypadaji zaprane nebo zasedle ci zazloutle. Champagne a bila muzou stat klidne vedle sebe a doplnovat se a ladit spolu. To, ze by champagne vypadala vedle bile zaprane je nesmysl. Zaprane nebo zasle vypadaji saty, ktere zaprane a zasle jsou. Ja sama mela champagne saty. Navrhovala bych treba bilou kosili, champagne doplnky a ruzovou jen v kvetince do klopy a to jen velmi decentne. Je skoda, ze jsi neresila saty i s zenichem, mohli jste vybrat pro nej prijatelnou barvu.
Odpovědět
@nika5555 Jo, pardon, až pak jsem dočetla předchozí komentáře... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, naprosto chápu. Moje barva svatby měla být taky růžová, a manžel byl zásadně proti, doteď mě to trošku mrzí, že jsem si ji neobhájila, když by měl jen trošku růžové v klopě toť vše. Tak jsem měla fialovou, ale kdybych se mohla vdávat znovu, tak si ji vybojuju. Držím palce ať to v poklidu vyřešíte :-))
Odpovědět
Ukažte mi ty fotky co přidala @leeena222 - takovou kravatu/kapesníček by možná snesl, ne? Ale přijde mi, že už je z principu negativně naladěn a odmítá jakýkoliv váš podnět, to je pak těžké... :-| ono je fakt dobré o tom mluvit od začátku, ať se právě nestane, že chlap je z něčeho co se týče svatby znechucen. (Ale pro odlehčení, já jsem se ptala přítele, v jaké barvě by se mu líbila svatba a on: "Šedá??!" ) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@sadamka90 A já si naivně myslela, že na barvě (jako na všem ostatním) by se měli snoubenci shodnout (nebo když už, tak jeden vybere a druhý neprotestuje)? A zrovna v případě růžové docela soucítím, není jednoduché s ní naložit citlivě, nepřeslazeně a opravdu vkusně.
Odpovědět
Profilova fotka
@shigella Mému nastávajícímu se nejvíce líbí hnědá :-) Tak proč ne, můžeme to mít trochu rustic. Jinak barvu svatby jsme si zatím nezvolili, a nevím, jestli vůbec volit budeme.
Odpovědět
@poinsettia jo, my máme svatbu v Dole, takže tu šedou trefil docela dobře. :-D my taky asi žádnou barvu volit nebudeme, moc nejsem na žádné ty dekorace - spíš se mi to nelíbí když je to všechno urputně sladěné...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?