Musí mít ženich na svatbě korsáž nebo stačí vývazek?

Profilova fotka
Ahoj Holky. Musáí mít ženich korsáž nebo by stačil vývazek jako mají ostatní svatební hosté? Díky Klára.
Odpovědět
1
2
to je teda dobry jazykolam v tom nazve :-o
Odpovědět
kateline: co mu dáš to bude mít :-D Ale myslím, že by měl mít korsáž - přeci jen to není žádný řadový svatebčan, ale něco víc...když bez něho by to nebylo 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, uklepla jsem se,ale to mi nepomohlo
Odpovědět
Profilova fotka
Kateline: myslím že si ženich zaslouží vyčlenit z davu a jak jinak, když závoj ani vlečku mu nevnutíš ;-) jedině korsáží x-)
Odpovědět
Korsáž by asi měl mít, ale pokud mu chceš dát jen vývazek, tak ho musíš aspoň odlišit, udělat větší a bohatší a s pořádnou myrtou.
Odpovědět
co je korsaz? co je vyvazek? ked to davas aj na slovensky web, preklad by neuskodil...
Odpovědět
Luciferová, když ty nevíš, co to znamená, myslí, že Češi tuší ako sa to povie po slovensky... :-) Vývazek je ozdobná mašlička na klopu ši šaty svatebčanů a korsáž je malá kytička s tím samým účelem.
Odpovědět
rintintina - nemyslim;-) ale nemyslim si tiez, ze s tym ideme na cesky web
Odpovědět
Profilova fotka
zenich by mel byt urcite odliseny od ostatnich svatebcanu,... korsaz se mu dava, aby bylo znat, ze patri k neveste(korsaz byva ve stejnem duchu, jako kyticka nevesty)
Odpovědět
Ženich by měl mít korsáž...co kdyby se ti v tom davu ztratil a ty by jsi si vzala někoho jinýho... :-D starýho ,malýho,ošklivýho...hrbatýho :-D :-D jen si ho pěkně označ... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
určitě korsáž, ty budeš mít svatební šaty, tebe si snad nikdo nesplete, ale ženicha by mohli :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se přidám - rozhodně bych dala ženichovi korsáž, aby jste k sobě ladili i s kytičkou a taky, aby byl pěkně odlišenej od ostatních - vývazek můžeš dát svědkům a svatebčanům
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj, jednoznačně jsem pro korsáž. Myslím si, že vypadá moc hezky, když má ženich v klopě malou kytičku a ladí s nevěstou :-)
Odpovědět
Taky jsem pro korsaz.At se zenich taky citi jako neco extra ;-)...ale zas na druhou stranu je to jen a jen na neveste a zenichovi.Takze si to rozhodnete podle sebe....
Odpovědět
Vypadá to hezky, ladí s nevěstou, odliší se od davu... jojo, je to pravda. Ale rozhodně ji mít nemusí, záleží na vás. Dneska se všechno docela hrotí a řeší do detailů. Třeba můj tatínek měl "jen" myrtu jako všichni svatebčani, dřív se dávaly takové větší a dávaly se klidně 2 nebo 3 kousky dohromady. Myrtu měla i maminka, ikdyž měla i svatební kytici. A holky, měly byste vidět tu kytku. Co se dneska dělá, to jsou zázraky a umělecká díla. Ona měla normálně pár gerber s nějakou zelení, svázané stužkou, jako když to natrháte na zahrádce, nechci říkat koště, ale něco podobnýho. A neviděla jsem to jen na fotkách z jejich svatby, ale ze spousty dalších. Takže žádná tragédie, ať už je to tak nebo tak, hlavně nezapomeňte, o co v ten den hlavně jde ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
veverka :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
ciratko • Dnes o 20:40 Mám dotaz, neviděla jste některá vývazky, které by byly připevňovány jinak než špendlíkem? Třeba něco neobvyklého? Samotné mi bylo trochu nepříjemné, když jsem musela do šatů z hodně choloustivého materiálu zapíchnout vývazek se špendlíkem :-( Díky za každou radu
Odpovědět
Profilova fotka
ciratko • Dnes o 20:43 Omlouvám se a přesouvám do správné škatulky :-D Mám dotaz, neviděla jste některá vývazky, které by byly připevňovány jinak než špendlíkem? Třeba něco neobvyklého? Samotné mi bylo trochu nepříjemné, když jsem musela do šatů z hodně choloustivého materiálu zapíchnout vývazek se špendlíkem Díky za každou radu lucie777 • Dnes o 21:00 Tak já ti odpovím i sem.. :-D mě napadá jedině ten magnet.. :-D ciratko • Dnes o 21:08 No, já jsem spíš myslela, jestli se to "označkování" svatebčanů dá udělat i nějak jinak ;-) Páni to moc neřeší, a pokud mají sako, tak se vývazek dá zastrčit do klopy, ale ta dámská část :-D Tam si nevím rady :-p luko • Dnes o 21:09 a preco? ved dosial to vsetci pripinali spendlikmi....a nikto problem nemal ;-) luko • Dnes o 21:10 a ak by mala niektora slecna naozaj nejaku extra chulostivu latku tak sa nic nestane ak ten vyvazok mat nebude ;-) niekde ich napr. pripinaju len muzskej casti svadobcanov ciratko • Dnes o 21:11 No, asi jsem trochu frfňa :-D , ale mně se to moc nelíbí :-( luko • Dnes o 21:12 hmm...tak ich nedavaj a basta :-D luko • Dnes o 21:12 ja by som to prezila keby som na svadbe nemala nic pripnute 8-) ciratko • Dnes o 21:16 Já jen myslela, jestli se to třeba v cizině nedělá nějak jinak :-D Je tu dost nevěst, co si braly cizince, tak třeba něco přihodí :-D luko • Dnes o 21:17 no to som tiez zvedava ;-) lucie777 • Dnes o 21:19 že by si třeba dali mašle na ruce nebo nějakou poznávací šerpu nebo klobouček na hlavu.. :-D Ciratko, rozumím ti, co myslíš, ale neporadím.. :-) Jedině, že by ses na ty myrty vykašlala, jak říká Luko.. ciratko • Dnes o 21:20 Jinak já bych to taky přežila, kdyby si to někdo nechtěl připnout :-D :-D lucie777 • Dnes o 21:21 Tak vidíš, ale jestli čekáš takový hosty, tak bych je nedávala vůbec.. :-) denisska • Dnes o 21:34 a nebo ty mašle:-) ciratko • Dnes o 21:40 Mašle mě taky napadly :-D , akorát se bojím, aby to nevypadalo, jak v tanečních na věnečku :-D :-D :-D zabitulka • Dnes o 22:20 a co jim pripnout nejaky maly ozdobny kolicek mysto maslicky? ..jen napad:-) ciratko • Dnes o 22:38 No, kolíčky nejsou špatný nápad. ;-) Na ty by se dalo něco nalepit. Klidně udělat klasiku a alternativní kolíčky. haklina • Dnes o 23:02 v květinářství koupit mini kolíčky s beruškami :-D :-D :-D :-D
Odpovědět
no me spendliky znicily i normalni sako takze to nenici jen choulostivy matrose ale vsechny matrose :) jinak ty kolicky dobrej napad ale to bude drahy jak bestia ne?
Odpovědět
Janocka, To je trošku jiný téma ;-) Tak jestli můžeš, tak to zase odemkni ;-) Vývazek a korsáž je docela rozdíl :-D Korsáž má jen ženich a vývazek všichni svatebčané :-p
Odpovědět
no v nazvu je vyvazek taky tak to tu muze nechat :-D
Odpovědět
my sme mali ako pierka, teda "vyvazek" =-) pre muzske pokolenie motylika pripnuteho so stipcom na chlopni saka a damy mali motylika priviazaneho stuzkou na ruke, kuk moj pripravny album, tam je foto ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky si myslím,že ženich je přece jen nejdůležiější s nevěstou a ta má taky kytku,takže korsáž bych dala určo ;-) přece jen zaslouží vyčlenění z davu,o nich ten den je ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ciratko - kedze nazov temy je "Vývazek/korsáž", tak si myslim, ze vyvazok sa moze riesit aj v tejto teme; nie?
Odpovědět
aj my sme mali stipce... s kvietkami :-)
Odpovědět
Profilova fotka
uuuch! ted jsem zjistila, ze jsem v puvodnim tematu udelala hrubku jak Brno! samozrejme ma byt misto, ne mysto. jinak s kolickama jsem inspirovala sama sebe a myslim, ze o tolik draz to nevyjde, kdyz se koupi takove ty minikolicky, ty stoji cca 2kc za kus, ne? a svatebcani budou mit i pamatku. a pak se mi hrozne libi adulieny napad na vyvazky! fakt nadhera!!! jakze jsou pridelane ti motylci pro pany? a na kolik te takovy jeden vyvazek vysel?
Odpovědět
Janocka, souhlas. Asi nějaké vývazky udělám a kdo bude chtít, tak si je připne a kdo ne, tak nemusí ;-) Ale jsem ráda, že se rodí i jiné nápady :-)
Odpovědět
zabitulka, my sme to robili tak, ze sme kupili v rovnakej farbe tie stipce a z dekoracneho materialu sme povyrezavali motylikov. k stipcu neboli nijak pripnuti, proste sestra kazdemu pripla motylika stipcom o chlopnu saka a drzalo! (stipec bol s kvietkom - tulipanom) na ruku dievcat, zien, sme motylika pripravili tak, ze koralkou - perlickou sme to prisili k stuzke ;-) a stuzku priviazali na zapastie ruky ;-) hotovo! :-) napad sa pacil a kazdy mal spomienku ;-)
Odpovědět
baby chcem sa opytat - na ktoru stranu sa pripevnuje vyvezok??? to ma len tak napadlo, do svadby casu dost ale nechcem potom stresovat ze vlastne na ktoru stranu to ma ist...myslim ze na lavu alebo sa mylim???
Odpovědět
Profilova fotka
Na levou, k srdci! :-) Ale ty ty vývazky stejně připevňovat nebudeš a určitě se najde nějaký blb, který to dá na druhou stranu.. :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?