Mám zůstat po svatbě se vším nebo pár vrstev svléct?

Zdravím, vedle problémů s mým synátorem tu mám i menší otázku... Mám po obřadu vysléct nějakou vrstvu? Nedělá mi problém zůstat tak jak budu při svatbě (zhruba 22:00 začíná hostina, je to vevnitř), ale jen tak, abych působil "uvolněněji". Při obřadu budu celý v bílém... bílé sako, vesta, kalhoty, košile a kravata. Něco podobného použiju asi i pro synátora (stejně oblečen, jen jiné barvy), pokud bude chtít. Ještě jednou zdůrazňuji, že mi nedělá problém být asi 4 hodiny stažený v obleku :)
Odpovědět
Myslím, že odložit později sako je společensky přijatelné, zvlášť, když budeš mít i vestu. Ještě dodám, že podle pravidel etikety je nutné se nejdřív otázat přítomných dam, jestli nebudou nic namítat ;-)
Odpovědět
Určitě se můžeš svléct. Ale nesouhlasím s @lemona. Vestička se bez saka prostě nenosí. Pokud sundáš sako, musíš i vestu. Jediná výjimka je, když je vesta i na zádech ze stejného materiálu, pak je přijatelné ji mít bez saka, ale taky se mi to moc nelíbí. Myslím, že kvalitní košile + kravata jsou pro hostinu postačující. Jinak samozřejmě sako by mělo být při sezení rozepnuté.
Odpovědět
Košile a kravata postačí,v čem se budeš cítit dobře to si nech.Je to Váš den,tak přece se nebudeš kvůli etiketě pařit v několika vrstvách.
Odpovědět
souhlas s kacenkaca. a ačkoli to předpokládám, zmiňuji zásadně košili s dlouhým rukávem. myslím že v pozdějších hodinách je bez problémů přípustné i sundat kravatu a vyhnout rukávy od košile:)
Odpovědět
Dobrý den. Přesně, jak píše @kacenkakaca, vestičku bez saka určitě ne, pokud něco sundat, tak sako i vestu a zůstat jen v košili s kravatou. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?