Barva obleku ženicha

Profilova fotka
Ahoj, můj dotaz je prostý, je nutné aby ženich měl nějaký standardní oblek? nebo je to jedno? můj přítel si před rokem koupil krásný tmavě šedý oblek který mu parádně sedne a k němu fialovou košili v té samé barvě sladěnou i kravatu, moc mu to v něm sluší a chce si ten samý komplet vzít i na svatbu... je to ok? mě je to upřímně jedno, vím že většina si bere bílou košili a kravatu, ale v dnešní době i nevěsty už nemají mustrově jen bílé šaty, tak si říkám, proč ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě, je to pouze o Vaší domluvě..pokud Vám to oběma vyhovuje, proč ne ;-) ?
Odpovědět
Jo, proč ne, určitě nemusí mít "standardní oblek" ať už je to cokoli, nemusí mít ani nový. Co se týká košile, tak je opravdu vhodnější bílá nebo v bílých odstínech. Bílá barva na košili značí slavnostní událost. U šatů nevěsty to tak není, tam není bílá nějakým pravidlem, bílá je spíše ze zvyku, pozůstatek z dob, kdy měla být nevěsta pannou a bílá značila nevinnost.
Odpovědět
Profilova fotka
@pokyska ahoj, muj zenich bude mit smetanove/svetle hnedou kombinaci. Je zrzavej a cernou nesnasi, ze k nemu pry nepasuje :) me to je uprimne fuk, hlavne ze tam dorazi a rekne to "ano" :D
Odpovědět
Profilova fotka
Snoubenec má oblek tmavě modrý, s bílou košilí, tmavě hnědé boty, já šaty ivory s šedostříbrnými detaily - takže za mě ne konvencím ;)
Odpovědět
Černá barva je slavnostnější. Určitě by bylo vhodnější zvolit bílou košili (nebo smetanovou - dle barvy nevěsty šatů) a k tomu bílou (smetanovou vázanku), případně vázanku v barvě svatby, což je teď velký trend, ale dle etikety to také není správně. Ale pokud se vám líbí fialová košile sladěná s vázankou, proč ne? Je to vaše svatba. ;-) Společenská etiketa uvádí, že ženich by měl být oblečen do černého obleku. Ženich by se měl ladit k nevěstě a jejím doplňkům (ne k barvě svatby). Takže pokud má nevěsta bílé šaty se stříbrným prošitím, ženich by měl mít bílou košili a vázanku, případně vestičku, v bílo-stříbrné nebo bílé barvě. ;-)
Odpovědět
tady tyhle "sety" na chlapy mi prijdou strasne asexualni a tak pet let vysle z mody 8-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?