Výběr svědkyně

Profilova fotka
Ahojky...co byste jste dělali na mém místě? Požádála jsem svoji nejlepší kamarádku která pro mě hodně znamená/la aby my šla za svědka. Řekla ano, ale vůbec se neangazuje do příprav, poprosila jsem ji jestli se mnou nepůjde vybrat šaty a řekla ze ne ze je v práci. Žádnej zájem si tu směnu vyměnit nebo si vzít volno. Chtěla jsem po ní zjistit jedni jedinou věc a i na tu vse vyprdla a už mi ani na nic neodepisuje.. lidi který znám chvilku se do toho hrnou zajímají a dělají pro mě mnohem víc věcí než ona. Čekala jsem od svědkyně trochu víc a mam docela odpor k tomu aby mi vůbec za svědka šla. Ale jak ji naznačit nebo oznámit ze už jí potoM jak se chová ji už za svědka nechci?? :'( :'( :'(
Odpovědět
No co na to říct. Nechci se nikoho dotknout, ale podobné stesky se tu v různých obměnách objevují neustále. Já si nemůžu pomoc, ale dle mého názoru nemusí být nutně člověk, který mi svědčí a který se zajímá neustále o mou svatbu jedna a tatáž osoba. Když si někoho vyberu za svědka, mám k někomu vztah a něco pro mě znamená. Netuším co musela tvoje kamarádka udělat tak strašného, že k ní cítíš dokonce odpor.Já jen vím, že můj svědek je kilometry daleko, má rodinu, nejsme v kontaktu každý den a přesto si nesmírně vážím toho, že souhlasil, aby mi šel za svědka. A já být tvou kamarádkou a vědět co tu o mě píšeš hodně bych si rozmyslela jestli bych ti vůbec za toho svědka chtěla jít.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je asi trochu věc názoru ne? A ne slibovat člověku ze se vším pomůže a pak nezvednout ani mobil a všechno ignorovat....
Odpovědět
to je tady furt dokola. Uvědom si, že svědkyni neskončil její osobní život tím, že tys dostala prstýnek, ježiši... A pokud k ní máš odpor, nevím, proč se ptáš, jak jí to naznačit, prostě jí to řekni.
Odpovědět
No ja nevim, ja asi ziju na jine planete, ale teda volno v praci bych nebrala ani kvuli zkouseni svych satu. Natozpak kvuli satum nekoho jineho :-D :-D Proste ji to narovinu rekni. Nicmene z toho, co jsi tu napsala, si myslim, ze jen hystercis. By me fakt nenapadlo, ze bych po sve svedkyni mela chtit, aby si vzala dovolenou a zarizovala svatbu se mnou.
Odpovědět
Profilova fotka
njn nekdo hysterčit musí :) když už teda ... psala sem o radu, ne o nazory hloupych husiček ;) když někdo něco slibí tak to snad dodrží ne?? a ne že pak někoho uplně odřízne.... PS: svatbu si planuji sama nevim jak dlouho to trvalo Vam, ale mě stačil jeden den na to abych vše zařídila. Chtěla jsem jen pomoct s šatama...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer. Je to vaše svatba, váš den. Kdo tam bude a nebude je zcela na vás. Nebojte se říct svůj názor a nekažte si den. Sedněte si s kamarádkou na kávu (nebo spíše na víno) a proberte to. Třeba jen došlo k nedorozumění.
Odpovědět
Pro mně byl svědek hlavně čestný host, takže kdybych po něm (byl to chlap:D) chtěla, aby byl u zkoušky šatů, přizpůsobila bych se mu já - já to po něm přeci chci ;) Celý den bude jen o mně a manželovi, tak proč neudělat něco hezkého i pro svědka, který je pro mne důležitý, aby si to taky užil, pokud by měl tedy zájem =) Svědek má jen pár povinností - svědčit, vítat hosty, uspořádat rozlučku, užívat si svatbu s vámi bez starostí a povinností =)
Odpovědět
Hlavně klid :-) pokud cítíš, že ji za svědka nechceš, tak jí to řekni. Je opravdu smutné, že ti slíbí pomoc a nedodrží to.. Taky jsem měnila svědkyni, ta první se po pár měsících rozhodla, že na svatbu nepůjde. Nejlepší kamarádka. Teď mám super svědkyni, je sice daleko, ale věřím, že jsem zvolila správně :)
Odpovědět
Myslím, že hodně i záleží odkud jsi. Někde je bráno automaticky, že svědek pomáhá s přípravami a někde je to bráno pouze jako čestná funkce a s přípravami pomáhá někdo jiný. Možná ani neví, že od ní něco takového očekáváš, tak bych doporučila to s ní probrat. Mně půjde za svědka brácha, který bydlí 200 km daleko a většinu hostů svatby z řad mých kamarádů a rodiny ženicha nezná. Proto s přípravami pomáhá dle svých možností a s praktickými věcmi se více angažují kamarádi v místě. Je to vše jen o dohodě :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?