Máte vzorový jídelníček? Chci zhubnout

Ahojte holky, vidím, že většina nevěst má před svatbou motivaci a začíná hubnout. Nemáte některá vzorový jídelníček, podle kterého se dají uvařit "normální" jídla, ne nějaké šílené potraviny, které nejdou sehnat? Při moji výšce 168cm a skoro metráku váhy, by se každá rada hodila. Už týden se snažím šlapat na rotopedu, ať si tělo zvyká, že se něco děje :)
Odpovědět
Ahojky, já si dost vařím podle kuchařky Domácí krabičková dieta od Aleny Doležalové, jídlo je z dostupných a cenově normálních surovin a hlavně je pestré ;-).
Odpovědět
Podle mě jsou všechny univerzální jídelníčky k prdu. Chce to pravidelnou, zdravou a hlavně dostatečnou stravu, trochu pohybu. S tvou váhou bych doporučila nechat si zjistit bazální metabolismus (bodystat, inbody) a nestravovat se nikdy pod něj, spíše se držet násobku cca 1,2 a při sportu ještě více. Tímto způsobem to půjde pomalu, ale mělo by to být trvalé a hlavně bez hladu a přehnaného odpírání. Jsem příznivcem spíš této cesty než různých diet a detoxů, které akorát zpomalí metabolismus a dá se po nich očekávat akorát jojo.
Odpovědět
Profilova fotka
@nevesta172: Taky si myslím, , že univerzální jídelníček neexistuje. Ale pár obecných rad ano, pokud nemáš přidružená onemocnění, která by toto nedovolovaly. Hodně pít = 300ml /1kg tělesné hmotnosti a den, pravidelně jíst v menších porcích 5-6x denně, v případě hladu se dojídat zeleninou, a pohyb, ale zase se musíš řídit svojí kondicí, tuky se spalují při určité tepové frekvenci (je na to vzorec), takže když budeš cvičit víc, než na kolik je tvoje tělo připravené, tuky spalovat stejně nebudeš. :)
Odpovědět
Děkuji za rady, asi zajdu na nějaké vyšetření. Je zbytečné tělo huntovat ještě více. Detox taky neschvaluji ve velké míře, stejně se potom člověk jednou dojí a je zpátky, kde byl. Dneska jdu na nákup, tak nakoupím jogurty (brr) a budu se je učit jíst :) Nevíte o nějaké šikovné poradkyni v okolí Ostravy?
Odpovědět
Profilova fotka
@nevesta172: Doporučovala bych spíše nutričního terapeuta, než výživovou poradkyni. :) Nutriční terapeut studuje 3 roky, výživový poradce má několikaměsíční kurz :) Najdeš je v nutričních ambulancích při nemocnicích např. Vítkovice. Dokonce je tam i možnost proplacení pojišťovnou, ale na to musí být splněny určité podmínky, musela by ses poptat lékaře :) Jinak v Ostravě najdeš nutriční terapeuty i ve Světě zdraví, mají pobočky v mnoha městech.
Odpovědět
Aha, to je dobré vědět :) Jdu kouknout na stránky, když už tak pořádně, ať to má nějaký výsledek.
Odpovědět
Profilova fotka
@nevesta172: Určitě, když "tě někdo kontroluje", tak to člověka nutí více makat :) A výsledky pod odborným vedením bývají dlouhodobé a to je hlavní :)
Odpovědět
@masotri : Moc se mi líbí Tvůj příspěvek, asi nejvíc pro to, že v červnu se ze mě oficiálně stane nutriční terapeut, i když v tomto oboru pracuji již třetí rok s klienty. Také se snažím, aby se co nejvíc vědělo o rozdílu mezi výživovým poradcem a nutričním terapeutem. Většinou lidé jdou k výživovému poradci, který se tváří, jak kdyby vystudoval 4 vysoké školy a pak se bojí odborníků, protože kurz si mže udělat každý a bohužel za mě můžu říct, že dobré výživové poradce znám jen 2, ale asi milion špatných :(
Odpovědět
Profilova fotka
@lucizal Já taky v červnu budu nutriční, tak vím jak to chodí :) Ve škole nám ukazovali kodex výživového poradce a na prvním místě bylo že musí dobře vypadat :D :D a potom tam mimo jiné bylo, že má přihlížet akt. zdravotnímu stavu pacienta nebo něco v tom smyslu, ale jak může řešit něčí zdravotní stav bez zdravotnického vzdělání??? SMĚŠNÉ...
Odpovědět
Profilova fotka
@masotri mě dělala jídelníček holka, která tvrdila, že na to má vysokou dietní sestru nebo jak se to přesně jmenuje (doporučení přes kámošku) a udělala mi nízkocholesterolovej jídelníček tak, že sem měla denně kolem 5500 kJ jako denní dávku a tvrdila mi, že to, že mám hlad je OK, že to si musím zvyknout a navíc sem měla dle jejího jídleníčku denně kolem 0,5l mléčných produktů i přesto, že sem vysloveně řekla, že jogurty skoro nejím, obecně mléčný potraviny spis obcas jen mliko a to sem ji nekolikrat rekla,ze hubnout nechci... od ted bych si dala fakt sakra bacha, komu bych verila, pac si myslim, ze pokud nekdo nerespektuje vase pozadavky, tvrdi vam neco, co ani neni zdravy a vi, ze vas obsira s tim, ze vy to asi snadno nezjistite, pac mit ty znalosti, delate si jidelnicek sami... fakt hruza. Asi radsi budu mit par kilo navic nez zniceny zdravy a byt vecne hladova, pac telo si "musi zvyknout"
Odpovědět
Profilova fotka
@mawenzi: Tak tvrdit si může kdo chce, co chce :) Neříkám, že všichni nutriční terapeuti jsou skvělí... je to asi tak jako v každé jiné profesi. Měla jsi odejít ve chvíli, kdy ti nutila jíst, něco, co nemáš ráda :)
Odpovědět
Profilova fotka
@masotri no jen říkám, že je dobrý fakt si pořádně prověřit asi na nějakých rezencích nebo od známých, ať člověk nevyhodí peníze za něco, co se ukáže jako fakt k ničemu... a když sem po 2dodaných jídelníčních chtěla covnout, odmítla mi vrátit peníze s tím, že ona si za svojí prací stojí a že už je má navíc hotový, že mi je pošle... zvláštní, že ty údajně hotoví poslala až za další 3 dny:D a pak se ukázalo, že to naklikala na nějakým webu... to uz je pak fakt efektivnejsi si to vyzkouset na tom stobklub.cz pokud jen clovek opradu hodne blbe ji, tak si na tom muze trochu hlidat co a jak a uvedomovat si treba spis tu skladbu... ale jo, kvalitni nutricni poradce nebo jak se tomu rika, kterymu clovek veri, je fakt pulka uspechu :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Je to opravdu jen o tom jíst "zdravě" a nesedět na zadku. Když se chce, tak to jde..Vím to z vlastní zkušenosti - jen u mě je ten problém, že jsem líná :-D
Odpovědět
Miluju sladké, zmrzlinu atd a neměla jsem nikdy žádnou vůli držet nějaké diety jak ostatní, přesto jsem si jednou řekla dost a díky krabičkové dietě (a žádnému cvičení) jsem zhubla 16 kg (2012 jsem začla a držela tak 7 měsíců). Bohužel od té doby, co jsem s přítelem, tak začínám opět přibírat, ale snažím se jíst poloviční porce (oběd mám na dvakrát), ale přesto jsem nabrala max 3 kg (za rok, což si myslím je v pohodě) takže hodně sil a vše jde, pokud se chce! jinak já do svatebních čatů nemusím hubnout, naopak! šaty by na mě plandaly. přesto už zase začínám být nespokojená se svojí postavou a všichni říkají, ať chodím sportovat, jenže já na to fakt nejsem, nebaví mě to a nikdy nebavilo!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?