Zvali jste/zvete faráře na svatební oběd?

Rada bych se zeptala, zda jste zvali nebo budete zvat farare po obradu na svatebni obed a pripadne jak dlouho se pak zdrzel. Mne automaticky napadlo, ze jej zveme, ale vlastne nevim, jestli to byva zvykem nebo jak. Neni to teda ani farar z naseho kostela, protoze to mame trochu komplikovane, ale prece jen se s nim trochu pred svatbou seznamime a prijde mi to mile. Dekuji za vase postrehy.
Odpovědět
Farář se na oběd zve, ale jestli přijde záleží jenom na něj.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my faráře zvát budeme, ale hlavně proto, že je to kamarád :-) Jinak ale z jeho vyprávění vím, že faráři jsou většinou zvaní. Pokud farář zná novomanžele jen krátce, z příprav apod, většinou se zdrží jen na oběd, a po kafi se vytratí... Možná ale natrefíte na nějakého pařmena :-)
Odpovědět
to jako faaakt??? nás to teda ani nenapadlo, já myslela, že jim do kostela dáme "jen" výslužku + penízky =-) tak a teď jste mě docela zmátly ... :-.
Odpovědět
Taky budeme zvát našeho pana faráře :-)
Odpovědět
Myslím,že záleží na snoubencích, jestli faráře pozvou nebo ne. Většinou se asi zve, pokud je jim nějak blízký, znají se víc než jen z příprav k svatbě... Nás oddával můj kamarád,kterého bychom pozvali tak jako tak. Zvali jsme i toho,co nás připravoval, dávali jsme výslužku i kostelníkovi, ministrantům a paní co zdobila kostel, všichni tam byli kvůli nám a věnovali naší (pro ně cizí) svatbě svůj volný čas... Ale samozřejmě je na každém, jak se rozhodne. Přeji příjemné svatební přípravy :-)
Odpovědět
My jsme našeho pana faráře taky zvali a myslím, že se bavil :-)
Odpovědět
Nepozvat faráře se nevyplácí ,peklo má pak s vámi lehkou práci.Amen.
Odpovědět
Profilova fotka
@v_erunka86 ale myslím, že se farář neurazí, když ho nepozvete... někdy jdou na oběd jen ze slušnosti, ale samotným se jim moc nechce, zvlášť, když svatebčany moc neznají...
Odpovědět
Profilova fotka
My máme taky v plánu pana faráře pozvat na oběd... Ale myslím, že to je na každém individuálně...
Odpovědět
ano my jsme ho zvali.
Odpovědět
my sme ho tam neměli..
Odpovědět
Profilova fotka
My ho pozveme určitě..i když ho známe jen z příprav :) Tak uvidíme zda půjde..ale počítáme s ním ;)
Odpovědět
Článek se načítá
Holky, dekuji moc za vase odpovedi a mame to tedy jasne, urcite je zveme a uvidime jak se rozhodnou...mame 2 farare, kteri se znaji, takze si myslim, ze by se i mohli dobre bavit. A hned jim to jdu napsat...jeeeee ja uz se taaaaak tesim:) ;-) :-D ;-)
Odpovědět
u nas je zvykem ho zvat, kolikrat ma i proslov, coz doufam u nas nebude a popravde sem zvedava, zda dorazi, protoze obrad a hostinu mame vzdalenou 30 km.......ale urcite odvoz si musi zaridit sam si myslim.......
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Za mne rozhodně pozvat. My jsme našeho skvělého kněze zvali na celý den, on bohužel nemohl přijít, protože měl další dvě svatby a pohřeb ten samý den, ale rozhodně jsme s ním počítali. Hodně štěstí. K
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?