Změna provozního a kalkulace hostiny najednou 2x vyšší!!!???

Ahoj holky, prosím o radu. V restauraci, kde máme hostinu změnili provozního a na schůzce nám navrhl nějaké změny a tak jsme se domluvili, že nám pošle upravenou kalkulaci s obměněným jídelníčkem. Rozpočet se měl vyšplhat dle jeho slov o cca 3 000 Kč nahoru. Poslal ale rozpočet, který je oproti původnímu vyšší o 18 000 Kč!!! Nehledě na to, že v prvním rozpočtu je účtováno za snídani pro hosty 80 Kč, v novém 120 Kč. Za dětské porce v původním polovina ceny, nyní 70% ceny. A 1 litr džusu za 80 Kč mi taky nepřijde úplně košér. Fakt to nechápu. Odepsala jsem mu nehezký mail, ale svatba je za necelé dva měsíce a já jsem z toho na prášky. :(((( Ještě neodepsali, tak věřím, že jde o nedorozumění, ale jsem zoufalá. Nevíte, co všechno pak můžu dělat, kdyby to opravdu mysleli vážně? :((((
Odpovědět
Co bys mohla dělat? Nic, nepřistoupit na to a hledat jinde. Otázka je, jaké změny jste udělali. Ono změnit třeba kuřecí plátek třeba na jarní kuřátko pro každého nebo steak ze svíčkové, tak se to navýší i několikanásobně. Otázka je, co za snídani bylo za 80,- a co za 120,-. Jinak 70% ceny za dětskou porci je běžné, zrovna tak existují džusy, co fakt stojí takové peníze. Ale jak říkám, záleží, co konkrétně jste změnili, může to být v závislosti na surovinách v pořádku, a pak by neměl být problém domluvit se na jednodušším menu. Ale taky vás může chtít ošidit, těžko soudit.
Odpovědět
@zuzalinkak To jste s nimi neměli smlouvu nebo alespoň odsouhlasenou kalkulaci/cenu mailem? A opravdu záleží na tom, jaké jsou ty změny. Mimochodem 80 Kč za litr džusu není moc, vždyť je to 16 Kč za 2 deci, což teda v restauraci mají málokde.
Odpovědět
@xpila No právěže měli. Měnili jsme jen složení rautu, který měl být dražší o cca 50 Kč na osobu, což by dávalo dohromady asi 4000 Kč navíc a ne 18 000 Kč navíc. Jde mi právě o to, že ty stejné položky - snídaně, dětské porce, .... jsou v novém ceníku prostě dražší. No už mi odepsali, že to přepracují, tak snad to bude dobrý. Neumím si představit necelé dva měsíce před svatbou hledat nové místo. :/
Odpovědět
@zuzalinkak Máme skoro stejný termín a my místo nemáme vůbec, tak klid ;-) Pokud ta změna není daná třeba změnou DPH (což není), tak bych trvala na původní nabídce.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzalinkak stalo sa nám presne to isté, menu sme vyberali minulý rok v novembri a reštaurácia toho roku v marci zmenila prevádzkarku (majiteľ je rovnaký), ceny nám dvihli, ale nie až tak markantne ako vám a spravili to tak, že máme podmienku útrata min 25€/osoba, takže v tejto cene sme museli spraviť menu a raut, mali sme dve možnosti nechať prepadnúť zálohu a ísť inde (netuším kam by sme šli), alebo pristúpiť...ten džús musíte mať?
Odpovědět
S tím džusem jsem se už tak nějak smířila. Je to pro děti a nenapadá mě čím jiným to nahradit. Vypadá to, že jsou ochotni vyjednávat, tak se snad dohodneme na nějakém kompromisu. :/
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzalinkak to je super, u nás je výborné to, že ak splníme 25€, neplatíme korkovné a okrem prípitku môžeme mať vlastný alkohol :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzalinkak Nooo, tak jest-li byly nějaké změny v podniku, kde máte domluvenou hostinu a nastaly tam, ne vaší vinnou změny, tak by navýšení mělo být max. 10% z celkové ceny, pokud to nemáte ve smlouvě jinak. Co se týče těch dětských porcí, tak cena dětské porce je vždy 70 % z ceny celé porce ( proto rodiče, kteří si toho jsou vědomi, chtějí jednu celou porci a přinést prázdný talíř na víc a rozdělí si to sami, pak vyjde dětská porce na 50% z ceny hl. porce), Cena Juice mi přijde také velkorysá...já jsem teď kupovala juice v normálním supermarketu na naši gril party a za 1l jsem zaplatila kolem 45 kč a musíte uznat, že vám to nedají v restauraci za nákup. Apelovala bych na snížení ceny z důvodu, že díky novým poměrům vás znevýhodnili, protože oni musí dojet staré resty a pak zavádět novoty.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?