Zasedací pořádek na svatební hostině. Ano nebo ne?

Omlouvám se pokud toto téma už někde je. Měly jste zasedací pořádek? Názory rodiny jsou spíše proti, že prý budou hosté zmateně hledat svá místa, ať si každý sedne kam chce. Ale nerada bych aby to dopadlo tak, že sestru budu mít na druhém konci stolu a u sebe neoblíbeného strýčka z pátého kolena...
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
zasedací pořádek ANO! Takhle se si každý své místo najde podle jmenovky a naopak nebudou zmatky kdo vedlo koho má sedět, navíc by bylo fakt trapné, kdyby sestra seděla na konci stolu
Odpovědět
renatak: zasedaci poradek kazdopadne ano. Na svatbe sestry meho pritele to dopadlo tak, ze my s jirkou jsme nemohli najit misto na parkovani (centrum prahy - parkovani pro svatebcany nezajisteno) a kdyz jsme prisli, tak jsme zjistili ze volne misto je uuuplne na konci stolu vedle kosmeticky a fotografa. Pekne neprijemne prekvapeni. Zasedacim poradkem zamesis takovemu trapasu. Taky k sobe muzes posadit lidi, kteri budou mit neco spolecneho a najdou tema i kdyz se pred tim neznali. Kazdy sve misto hledat nemusi, kdyz zasedaci poradek predem zverejnis. My mame webove stranky, kam davam vsechny informace. Pulka rodiny neni z Brna, takze tam dam mapy, casy prijedu, organizace celeho dne, menu atd... aby lidi vedeli, jak to bude probihat. Napr. ze hned po obradu maji pockat vevnitr, ze se bude fotit, hned po foceni se pojede v kolone na obed, pak ze my se jdeme se svedkama fotit, tak aby nekdo najednou nebyl prekvapenej, kde jsme atd.
Odpovědět
pokud máš hodně hostů, tak udělej tabuli u vstupu, kde bude namalovaný stůl a popsané kde kdo sedí. Pak si každý najde své místo na této tabuli a nebude muset hledat až u stolu cedulku.
Odpovědět
Profilova fotka
renatak, máč pravdu diskuse na toto téma tu již proběhla. Ono hodně záleží i kolik budete mít hostů, pokud jich bude více jak 20 tak zasedací pořádek určitě ano! Rozhodně je to lepší, zažila jsem svatbu kde nás bylo 50 a pak jsme tam zmateně pobíhali neb jsme nevěděli kam si sednout a asi 3x jsme si přesedaly. =-)
Odpovědět
Zasedací pořádek rozhodně ano! ;-)
Odpovědět
ANO ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kuk sem http://www.beremese.cz/forum/show.php... popř. sem http://www.beremese.cz/forum/show.php...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
ahoj,já jsem také pro zasedací pořádek,my už jsme ho se snoubencem sepsali,at potom nejsou zmatky meri rodinami :-|
Odpovědět
Profilova fotka
kdyz poradek neudelas, tak bude zmatek o to vetsi.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Ahoj. Já bych taky chtěla zasedací pořádek. Ale jelikož z mé strany jde mín lidí nevím jak lidi usadit - budeme mít stůl do U. Aby to bylo rovnoměrně. A taky - budete si jmenovky samy vyrábět nebo nevíte kde se dají koupit?
Odpovědět
Profilova fotka
Svataterezicka, jmenovky se daji sehnat společně se svatebnim oznámení, ale najdeš i různé snad na všech eshopech se svatebnima vecma-dekoracema, ale já si pravděpodobně vyrobím sama, není to nic těžkýho, radši koupím jiné věcičky.. :-D To přece nemusí být strana účka ženich a druhá strana nevěsta, prostě je rozhoď, jak uznáš sama za vhodné, aby měl kdo s kým pokecat a naopak, pokud se někdo s někým nesnese, tak půjdou dál od sebe.. :-D Samozřejmě že jedna strana U nemůže být pro 6 lidí a druhá pro 20.. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
My jsme zasedací pořádek neměli. Měli jsme kulaté stoly a byl by v tom zmatek. Stejně si každý pak sedl jak chtěl.
Odpovědět
Profilova fotka
A kolik vás bylo, Nikolah? Já dám už na dveře asi ceduli, kde kdo má sedět a pak na stůl jmenovky a zmatek v tom nebude.. :-D
Odpovědět
já chci určo byla jsem u kamarádky a nikdo nevěděl kam si sednou a pak lidi co přišli později si nemohli sednout k sobě..byl to trapas.. takže rozhodně chci jmenovky..
Odpovědět
Profilova fotka
Jj, brácha na svý svatbě taky neměl jmenovky. Hostů měl něco okolo 35. Byl to zmatek. Asi 20 minut nás dirigoval kdo kam si má sednout, pak sme se nějak naskládali a pak teprve mohlo začít svatební veselí. Na naší svatbě jsem si jmenovky vyrobila - né jenom že měly veliký úspěch, ale hlavně si hosté posedali během 3-5 minutek.
Odpovědět
Zažila jsem svatbu, kde byl jeden stůl připraven pro ženicha, nevěstu, svědky, rodiče, prarodiče a sourozence a tam jmenovky byly, takže na nikoho nebylo zapomenuto. A ti ostatní si mohli podle libosti sednout kam chtěli. Přišlo mi to praktický, protože ti nejdůležitější svoje místo měli daný a ti ostatní si mohli sednout dle libosti
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, jsem jednoznačně PRO jmenovky. Když srovnám svatby, na kterých jsme letos byli, tak tam kde jmenovky nebyli, byl chaos. A tak je lepší to vymyslet. Taky má přítel méně lidí jak na mé straně, ale nevidím problém společné přáteleé usadit kamkoli, takže v našem případě na jeho stranu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Profilova fotka
holky, jak to řešit ze zsedacím pořádkem? moji rodiče ke mě ženichovi k němu. to tje tak normálka. ale moje nastávají tchýně žije s mým otcem. ( sranda, že) Moji rodiče, byt rozvedení si přejí spolu sedět u mě, ale tchyně má neskutečný problém sedět s ženichem a exmanželem. Přitom já i budoucí manžel si myslíme, se by se na ten jeden den prostě neposrala, že to tak musím napsat. A dokonce měla tu drzost za náma přijít a říct nám, že si nepřeje aby moji rodiče spolu seděli u mě a navíc, aby jeli v jednom autě !!!! tak jak to tohle řešit? záleží přece na nevěstě a ženichovi, ne?naví, oba si přejem mít rodiče u sbe, jen ta tachýně pořá vyvádí !
Odpovědět
Profilova fotka
@renatak zasedák určo a nikdo zmatený nebude !! naopak, každý už má své místo . A je to tak v pořádku :D
Odpovědět
Profilova fotka
My zasedací pořádek měli. Každý měl na stole jmenovku a ještě u vchodu stáli dvě pověřené osoby - jedna z mojí strany, druhá od manžela - které měli nastudovaný tento zasedací pořádek a vždy těm lidem radili, kam mají jít. Takže i když nás bylo 115, tak to nebyl zmatek. A když si chce někdo povykládat s někým, koho vedle sebe nemá, při odpolední zábavě si na chvílu přesedne a je to :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj, holky, prosím o radu. na svatební oběd jedeme jen s rodinou a pro kamarády, přátele a spolupracovníky je připravený guláš v sále, kam se z oběda (a po krátkém focení) vrátíme a kde budeme i krájet dort, pít kávu apod. Zároveň večeře bude formou rautu. A teď jsem na rozpacích, zda mám udělat jmenovky, nebo ne. Bude nás celkem okolo 100lidí a mám strach, že někdo nenahlásí, jestli dorazí a jmenovku mít nebude. Nebo někdo nahlásí, že dorazí, budu mu blokovat místo a pak tam bude prázdná židle (nebo třeba víc, když to bude třeba kamarádka s rodinou). Jak byse to udělali vy? Dali byste jmenovky i když na oběd budete jinde a hosté budou v sále?
Odpovědět
Zasedací pořádaek určitě ANO, ono taky někdo si sedne doprostřed a pak nevyjde množství židli na páry a budou se muset buď dělit, nebo všichni zvedat a posouvat o jendu židli :-S U nás ta co připíchávala vývazky, tak také hostům na plánku ukázala, kde bude jejich místo, takže to všichni věděli předem, kam přibližně jít si sednout, navíc na stolech byly jmenovky
Odpovědět
@ejosefikova ja bych na tvem miste trvala na tom, aby hoste dali vedet do urciteho dne, zda prijdou nebo neprijdou, a urcite bych dala jmenovky.. nebo pokud nedate jmenovky vylozene na presne misto, dala bych alespon jmenovky ke kazdemu stolu - treba kamaradka mela jmenovky ve vaze uprostred stolu, takze lidi si mohli vybrat misto, ale vedeli aspon, u ktereho stolu.. Jinak to muze dopadnout tak, ze si ke kazdemu stolu pro 8 sedne 6 lidi, a ti, kteri prijdou posledni, budou vsude rozhazeni a bude v tom hroznej zmatek. Ty jmenovky ve vaze uprostred mi prijdou jako dobry kompromis.. lide si pak samozrejme muzou jednu zidli prisunout nebo se trochu promichat, ale aspon budou orientacne vedet, kam smerovat..
Odpovědět
nejlepší je kombinace jmenovek a plánu zasedacího pořádku vyvěšeného u vchodu do sálu (salonku, nebo čehokoli jiného...)
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine díky za tip, samozřejmě na webových stránkách máme přihlašovací formulář, ale jak znám snoubencovu rodinu, tak do posledního dne nebudeme vědět, kdo dojede - tak nesjpíš raději týden před svatbou všechny, co to nenahlásí obvolám, dofám, že to nebude většina rodiny i kamarádů ta váza je dost dobrý nápad. jde mi i o to, že když mi budeme na obědě, aby si někteří jedinci nemysleli, že celý sál patří jim a aby poté hosté z oběda náhle nezjistili, že sedí každý někde jinde,... a taky jestli není blbé mít jmenovky, když vlastně na oběd nebudeme všichni a budeme spolu až na dort a na raut na tomto sále
Odpovědět
Profilova fotka
@alen_ka to asi ano, jen jsme přemýšlela, když máem takto rozdělené hosty, jestli to nebude blbě vypadat, že vlstně oni mají oběd zvlášť a tak některé stolky budou neobsazené a spolu budeme až na dort a odpolední a na večerní program, kde už většinou každý stejně posedává kde chce
Odpovědět
@ejosefikova s temi potvrzenymi hosty to tak bohuzel byva.. nam taky skoro nikdo zatim nepotvrdil, jestli prijedou nebo ne, tak uz pocitam s tim, ze budu vsechny obvolavat ;-(.. Jo..ja myslim, ze obzvlast, kdyz tam vy nebudete, neni potreba davat vsude primo jmenovky, ale neco orientacniho by to podle me chtelo, tak bych to fakt asi resila tou vazou :)..kamaradka to mela zaroven jako i vyzdobu stolu, protoze to tam mela hezky naaranzovane..tak tim i usetrila za vyzdobu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ve vasem pripade bych mozna udelala jmenovky jen pro tu cast hostu, ktera bude z obeda prechazet do salu.. u tech co zvete na obed predpokladam, ze mate ucast potvrzenou, tak tem bych udelala jmenovku jak na obed tak i v sale na raut, prave z duvodu, aby si meli jak sednout pohromade a nemuseli se vsichni posunovat po vasem prichodu.. zbytek hostu co pujdou rovnou do salu (tj. asi ta cast, kde neni jista ucast a pocet), tak ti si myslim zvladnou posedat sami a nejak se domluvit jeste pred vasim prichodem..
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine no mně se ironicky ozývají lidé, kteří přijdou jen na obřad a ty se kterými počítám na odpoledne mlčí :-) O té váze začínám dost vážně přemýšlet
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?