Záloha na hostinu, je vratná?

Ahoj holky, máme problém s místem hostiny, neustále dohady, špatná komunikace apod., a rozhodli jsme se změnit na poslední chvíli (svatba 21.6.) místo, nicméně máme složenou zálohu 5000, s tím, že nám bylo sděleno, že je vratná, máte s tímto zkušenosti? může se restaurace, kde jsme to původně plánovali, cukat s vrácením peněz? Děkuji za reakce.
Odpovědět
Profilova fotka
@matala87 Bohužel si myslím, že záloha vratná nebude :-|
Odpovědět
Taky si myslím, pokud Vám drží ten termín,pochybuju že když na poslední chvíli odřeknete, že ji vrátí..To se jim ale nesmíš na druhou stranu divit :) @matala87
Odpovědět
@nkusska1 jako rozumím tomu, že pokud bychom k tomu neměli důvod, tak je to sprostý ,ale to jejich chování je otřesný, nic, na čem jsme se domlouvali najednou neplatí, a jsou to pro nás dost zásadní věci (oběd jsme měli mít v salonku, ted bude někde úplně jinde, kde se nám to nelíbí, jídlo, na kterém jsme se domluvili - problém- některé věci z rautu jsme vyškrtli, jiné přidali, a když jsem posílala finální verzi rautu na schválení, tak mi tam ty vyškrtlé věci vrátili a ty co jsem přidala navíc, ty mi tam samosebou taky nechali, takže raut najednou asi o 9 tisíc dražší.....), a navíc jejich jednání je už asi měsíc a půl hrozně drzé...jsem z nich na prášky už asi měsíc, ale to, co mi napsali ted v neděli, to mě utvrdilo, že už tam nechci mít hostinu. je to děs.
Odpovědět
Ahoj a mas nekde pisemne podepsane, ze si jim davala zalohu a ze je vratna? Take jsem skladala zalohu na hostinu, ale u nas byla nevratna...Podle toho, jak popisujes jednani restaurace, tak z nich asi zpatky tu zalohu nedostanes...
Odpovědět
Já myslím že je vratná, ale bohužel ji teď nemám u sebe, až přijdu domů, musím se podívat...myslím že říkala, když jsme ji skládali, že je vratná...snad jo. Ale i kdyby nám ji nevrátili, tak i tak to tam nechceme, je to děs, půl roku dopředu člověk plánuje svatbu, a měsíc před svatbou musí řešit tak zásadní věc jako místo hostiny....já bych se se z toho po...
Odpovědět
@matala87 já samozřejmě nevím, jaké s nima máte a nemáte problémy.. pokud je to tak, taky bych měnila. Ale zálohy se prostě dávají pro rezervaci termínu, pokud odstoupíte, záloha propadne ...
Odpovědět
@matala87 Záloha se většinou restauraci platí jako rezervace na Váš termín s tím, že kdyby přišel někdo jiný, byť s lepší nabídkou, máte přednost vy. Je to taková jejich náplast pro případ, že byste si to rozmysleli. ;-) Většinou se vrací v případě, že se svatba ruší či přesouvá z vážných důvodů (závažné zdrav. potíže v rodině, úmrtí atp). Musíte to brát i z pohledu podnikatele. ;-)
Odpovědět
aby nebyla vratná stylem, vy provedete útratu a my vám těch 5 tis. z ní odečteme...
Odpovědět
@matala87 Záleží na tom, jestli a jak to máte napsané ve smlouvě. Povětšinou bývá vratná jen do určitého data.
Odpovědět
@matala87 jak rikaji holky no.. zalezi, jak jste se domlouvali ale hlavne zalezi, jestli to mas nekde napsany.. Nam treba rovnou rikali, ze zaloha vratna neni, ze se odecita z utraty, ale ze do urciteho data muzem s datem hybat.. je to o tom, jak to mate domluveny no.. ale drzim palce!!
Odpovědět
Rozhodne na nic nečekejte, bez si pro zálohu, kterou mate složenou a podle mě i budoucího muže ( jsme oba rest.manageri) by vám zálohu vrátit měli úplně v pohodě. Svatba je za měsíc a určitě teď nic na vaši svatbu, kterou tam tedy nebudete mít, nakupovat nebudou. Většinou se objednávaji suroviny a vše potřebné 2-3dny před hostinou.. Slušné jim sdělte, ze nejste spokojeny s jejich přístupem a ze zadáte o vracení vratné zálohy.. Držím pěsti a určitě dej vědet, jak to dopadlo!!!
Odpovědět
Já bych tam zajela a vylíčila bych jim argumenty proč chceš odstoupit (raut, místo obědu atd), že to není od nich solidní jednání a že tímto hostinu rušíš a jestli by se dala vrátit záloha. Že tyto problémy nastaly až po zaplacení zálohy. Neriskuj, že ti zkazí svatební den ! Dobré jídlo a služby budou z mnoha procent o spokojenosti tvých pozvaných hostů.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ja myslim, ze zaloha se dava prave z toho duvodu, kdybyste to tam zrusili, tudiz vam ji nevrati. Podle toho co popisujes jsou to pekni parchanti a delas dobre ze hledas jine misto. Ale pokud zaloha neni z duvodu rezervace data, tak k cemu jinemu ?
Odpovědět
Ahoj, záloha se pochopitelně dává z důvodu rezervace termínu. Ovšem v okamžiku, kdy ti změní předem domluvené podmínky by neměl být problém hostinu zrušit a zálohu vrátit. My jsme platili v září zalohu na statek, kde jsme chtěli mít svatbu. V únoru nás informovali o změně některých podmínek, které jsem ale nehodlala akceptovat. Rezervaci jsem zrušila, zálohu si nechala vrátit a bylo vyřešeno.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já nevím, ale tady je špatně vše od začátku. Vybírám si místo, podle toho, zda dokáží zajistit to, co si přeji. Takže nejdříve prostory, kde se bude svatba konat, nechat si sestavit menu ke schválení a pak podle toho jak to dopadne se rozhodnu pro ně a nechám si vše ošetřit písemně, kde budou i zanesené případné sankce z důvodu nedodržení požadavků. Hostina je asi to nejdřažší ze svatby a věřte mi, že si to restauratéři moc dobře uvědomují a je to pro ně kšeft, který si nechají zlatě zaplatit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?