Začátek rautu před obřadem - máte zkušenosti?

Mátě někdo zkušenost, že by raut nebo hostina začínala před obřadem? Obřad budeme mít v 17 hodin, ale přemýšlíme, že bychom hosty sezvali už na 15 hodinu, zahájili raut, dali přípitek, pojedli, udělali skupinové foto a po obřadu nakrájeli dort a dál slavili :-) Šlo by to takhle? Měl někdo?
Odpovědět
@aarriel byla jsem na svatbě, kde byl obřad v 17. Raut předtím nebyl, ale zhruba od 14:00 se sjížděli hosté na místo, kde byl jiný typ občerstvení, aby hosté nebyli hladoví... (nikoliv jen koláčky, spíš takový první jiný raut).
Odpovědět
Profilova fotka
@aarriel Asi bych také udělala jen nějaké malé pohoštění před. Jednohubky, koláčky atd. plus bych nabídla nějaký sekt a nealko. Ale fakt decentně. Když máte obřad až v 17h, tak se snad předpokládá, že se svatebčané před tím naobědvají. Když byste zahájili raut už v 15h, tak byste pak nemuseli moc stíhat nehledě na to, že je vždy risk, že se někdo upadlá a to včetně nevěsty. Sama jsem strašné nemehlo, když mám na sobě bílou barvu. Pokaždé to dopadne nějakou menší katastrofou... :-D Jinak ti moc závidím 17h, my horko těžko na matrice bojujeme za 15h. Nechtějí mít mezi obřady dlouhou prodlevu :-|
Odpovědět
2h je málo času na jídlo a focení, navíc by pak podle mě na obřad nebyla ta správná "slavnostní" atmosféra. Před obřadem bych taky nabízela max. přípitek a jednohubky/koláčky.
Odpovědět
@sierral Můžu říct, že nejdřív jsem taky bojoval, na matrice mi řekli, že to nejde, taky nejdéle už v 15 hodin a to jen možná, záleží kolik prý bude svateb, můžou nás napsat jako poslední, ale jestli bude jedna nebo 2 svatby dopoledne, tak nás oddají odpoledne. Paní příjemná jak prd... tak jsem se naštvala změnila místo a tím pádem i matriku a super, ve všem vyšli vstříc, jak hodinou obřadu, tak tím, že to bude venku v přírodě a není pro ně problém dojet a ještě mi paní řekla, že jsou od toho, abychom byli spokojený. Ale tím že nás oddají takhle pozdě, tak to je možná i tím, že budeme mimo. Napadlo, mě, že bych teda ten raut zahájila dřív, ale kýta by byla hotová až po obřadu. A my máme focení ještě před obřadem u rybníku, takže to taky bude sranda, možná příjdu jak čuník už na zahájení :-D
Odpovědět
@izzybickerstaff No jo, ale my máme obřad i raut v jednom místě a ještě k tomu venku, tak nemůžu říct, vemte si z toho rautu jenom něco :-D Ještě to promyslím no...
Odpovědět
@aarriel Tak v tom případě bych raut zahájila až po obřadě a předtím se jen vyfotila...17h je docela pozdě, to musí všichni počítat s tím, že se někde předtím naobědvají.
Odpovědět
Profilova fotka
@aarriel Tak pak jdi opravdu jen do jednohubek a koláčků. Raut nech třeba překrytý nebo pokuď máte obsluhu, tak ať to tam nanosí až později... my tu matriku bohužel změnit nemůžeme. Už máme zamluvené místo a přítel si ho opravdu vysnil, takže mám svázané ruce a nezbývá než doufat, že se tam před náma ještě nějaká nevěsta nacpe :-)
Odpovědět
@sierral Tak v tomhle to bylo příteli naštěstí jedno, řekl akorát, že by nejradši někde venku a na pohodu :-) Takže to bude na pohodu u rybníka :-D asi to udělám tak, že raut přikryjeme a dáme ven jen jeden stůl s koláčky a nealko a něco dobrého k zakousnutí, mám objednané tyčky s listového těsta a preclíčky, tak třeba ty :-)
Odpovědět
@aarriel Ahoj, máme obřad v 15 hod, lidi se začnou sjíždět tak v jednu a budeme mít pro ně připravené koláčky a jednohubky, samozřejmě vodu, limonady, pivko a taťka asi obejde lidi i se slivovicí. Podle mě by měli hosté něco dostat, ale aby to nemuseli dávat na talířek. Prostě z tácu si vzít jednohubku, koláček. Hlavně nic aby byli zapatlaný.
Odpovědět
@dizi Což je kolikrát těžké i když si to vezmou z tácu :-D :-D No popřemýšlím, že bych nechala udělat ještě pár jednohubek, zatím jsem to v plánu neměla, měla jsem strach, aby neosychaly...
Odpovědět
@aarriel Jj třeba ty tyčky a preclíčky jsou dobrý nápad. Hlavně aby bylo něco na ďobnutí.
Odpovědět
Profilova fotka
Focení a skupinovky dejte určitě až po obřadu, bude to mít lepší atmosféru :)) ale nejsem si jistý, jak to je v květnu se světlem, snad ho později bude ještě dost. Ať to všechno vyjde ;)
Odpovědět
Článek se načítá
@petrnoxnovak Fotit budeme něco před a něco po obřadu až se bude stmívat a něco až v noci, to už máme domluvené :-)
Odpovědět
Já myslím, že takhle to máte vymyslené dobře :-)
Odpovědět
@mirka_922 Děkuji :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
@aarriel Dobrý den , vím, že už máte po svatbě, ale není vhodné připravovat raut před samotným obřadem, hosti se pak nemají na co těšit:) ale né vážně , je vhodnější welkome kanapky , které roznášejí hostesky nebo družičky ,aby měli svatebčani a pozvaní co zakousnout a jejich chutě se navnadili před samotnou hostinou.:)
Odpovědět
Byla jsem na takove svatbe, obrad v 17:00 sezvani jsme byli na 15:00 bylo to na chalupe, na louce byly deky, party stan, pro chlapi bylo pripravene chytani ryb co se pak vecer dali na gril, pohosteni bylo formou studeneho rautu ( sekana, rolady, slane kolace, uzene, parky) byla to pohodova pratelska svatba, nic nacancaneho, po obradu polevka, dort byl formou mini donatu, takze jsme si dali kdy jsme chteli, pak grilovani a kolem 8 gulas z kotle. Konec musel byt v 10 protoze to bylo ve vesnici.
Odpovědět
Profilova fotka
Koukám, že už máte po svatbě, ale vůbec se rautu předem nebojte, hlavně nenechte ty chudáky hladovět až do po obřadu! Jídlo je základ dobré pohody a nechat ho na potom, jen aby se měli hosté na co těšit je ulítlé. Z vlastní zkušenosti - sraz v 15h. a obřad v 18h. - přijela spousta nenajedených (jeli z daleka). Někdo si dal jen kávu, někdo řízek, dle chuti a libosti, hlavně žádný stres a zákazy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?