Voda v džbáncích z kohoutku

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda nevíte, jestli platí v restauracích, že nesmí podávat vodu v džbáncích z kohoutku, pokud nemají certifikát o kvalitě vody?? :-o Mě to příjde jako hloupost, vodu přeci musí mít v pořádku, pokud z ní vaří, myjí v ní ovoce, zeleninu,..... myslím, že v restauraci chtějí pouze vydělat. Svatbu máme 30.července, takže počítám, že bude horko a kromě alkoholu se nejvíce vypije vody s citronem, mátou,ovocem,....a je hrozné, že po nás chtějí 56 Kč / 1,5l vody....... Děkuji :-)
Odpovědět
1
2
S tím ale asi nic neuděláš :-( Samozřejmě že na tom chtějí vydělat, ale tohle jim nejde nařídit. Mají takové podmínky... Máme svatbu týden po vás a za vodu (dle mého obyč) platíme taky - litr 40,- ale to už neřeším...
Odpovědět
Já právě zatím, co jsem slyšela od ostatních, tak nikde nebyl problém, mít vodu z kohoutku. Máme vše na jednom místě - obřad, hostinu, večerní raut i ubytování, tak na nás vydělají i tak dost.....
Odpovědět
A za těch 56kč to bude voda kupovaná..? Jinak by to trochu podkopávalo jejich teorii o (ne)závadnosti vody... Pokud to tak mají nastavené, tak s tím asi nic neuděláte. Zase furt lepší 1,5l za 56kč než 2dcl za 35kč.
Odpovědět
Tak to už nezjistím, co tam nalijí.... :-D Je to ale celkově zvláštní, protože když jsme u nich byli na oběd, tak jsme seděli na místech, ze kterých jsme viděli na číšníky za barem a normálně tam z kohoutku načepovali vodu do džbánu a donesli ji hostům.... Mě by spíše zajímalo, jestli něco takového, jako speciální certifikát opravdu existuje, protože nikde jsem se s tím zatím nesetkala
Odpovědět
Profilova fotka
Pěkná blbost s tím certifikátem :-D
Odpovědět
Tak snad v zařízení poskytujícím stravovací služby musí mít vodu pitnou ať už s certifikátem nebo bez. Nebo jako vaří z užitkové?! 8-) Tady je vyjádření KHSHK, překvapilo by mě, kdyby jiné hygienické stanice k tomu přistupovaly jinak http://www.khshk.cz/articles.php?arti...
Odpovědět
Samozřejmě že musí mít pitnou vodu :-). Bez toho by ta restaurace nemohla fungovat a nikdo by jim ani nepovolil jí otevřít, jen vám to pak chtějí naúčtovat. Ale nikde nezjistíš co tam máš ve skutečnosti. A ono to je jedno - jestli z láhve za 5 Kč, nebo z kohoutku za 00, něco málo (plus ten citron tedy, dobrá).
Odpovědět
Profilova fotka
Certifikát je určitě blbost, ale nechápu proč furt někdo řeší , že za kohoutkovou vodu musí platit! Tak si ji nedávejte nikdo Vás k odběru určitě nenutí 😊 A je rozdíl dát za 1l třeba 45.- včetně náplně a nebo za 0.33l čiste vody bez ničeho 32.- což litr vychází cca 102 kč 😊 A další věc raději zaplatím za tu vodu než aby mi pak někdo naučtoval za rozbite sklo džbány atd.. ( jen říkám svůj názor tak, mě hned nerozcupujte tady 😀 )
Odpovědět
@marketsn .... tak neuděláš s tím nic, ale když si představíš, že zaplatíš třeba 5 tis. jen za vodu z kohoutku ;-) Nevím, z ciziny na to zvyklá nejsem. Tam to je jaksi automatické a zadarmo ;-) ale jak jsem psala. Neudělá s tím nikdo nic, protože tak to restaurace má a tak to bude :-)
Odpovědět
@marketsn Ale tady jde o to, že tu kohoutkovou vůbec nechcou podávat a vymýšlí si nesmysly. Není to náhodou klamání spotřebitele?
Odpovědět
tak nám to účtují takto: pramenitá voda do džbánu 30Kč/osoba neomezeně
Odpovědět
@amelie64 Tak to máte super! :)
Odpovědět
Článek se načítá
žádný certifikát nepotřebují, ale účtovat si mohou, kolik chtějí - za balenou i za kohoutkovou
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza ano v cizině se v tom můžeš i "koupat", protože cenove relace svatebního meny + večerního rautu a všeho možného jsou opravdu někde jinde 😊 Ja byla na svatbě v zahraničí a sestřenka nechala za pohoštění opravdu ranec a zase tak nic extra tam nebylo 😊
Odpovědět
Profilova fotka
@kristina2510 pokud ji nemají v nàpojovém lístku tak to klamání fakt neni 😊 Právě naopak pokud ji budou prodavat a nemaji ji v nápojovém lístku tak s toho by taky mohla být krásnà pokutička 😊 , ale je fakt, že takovou blbost jsem ještě neslyšela 😊
Odpovědět
Profilova fotka
My máme vodu ve džbánech a také nám za ní účtují 100 Kč/džbách / 2.5 litru, je to s ledem a citronem... ale pořád to vychází lépe než 40 Kč/0.33 :)
Odpovědět
@kristina2510 My máme vodu s citronem a mátou zdarma :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marketsn to neni o tom co to stoji ale o servisu, v zahranici ti daji vodu zdarma ikdyz si das jen dezert/salad cokoliv bez tisicovy utraty. Vlastne ti daj vodu jeste nez si objednas.
Odpovědět
My vodu s matou a limetkou za 25 kč litrovy dzban, coz myslim ze se dá...
Odpovědět
majitelé restaurací musí přece za vodu co se naleje do džbánu taky platit, i když těch pár litrů stojí 00nic, ale zaplatí to.Tak proč by měl dávat vodu zdarma.
Odpovědět
Pořád lepší za vodu 1,5 litru 50 Kč (s citronem, mátou,...) než 35-40 Kč za 0,2 nealka ve skle :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lucineni a kolik stoji dezert tam a kolik stoji tady? 😂
Odpovědět
Profilova fotka
@marketsn nemuzes prece porovnavat jen cenu,kdyz zivotni naklady a vydelky jsou naprosto odlisny. A jak rikam tady dostanes vodu jen co sednes jeste nez si objednas,takze to s cenou nema nic spolecnyho.
Odpovědět
Profilova fotka
@machulinka23 neni nutny ji davat zdarma, ale litr vody za 50 a podobne je sila.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucineni tohle je téma na dlouho.. 😊 Každý na to má svůj názor! Já takový a ty opačný 😊 Pro někoho za vodu je 50 moc a někdo to neřeší.. Prostě jen nechápu to, že se kolikrát řeší fakt hlouposti pokud mám problém kolik kde co stoji a kolik to bude stat tak si udělám hostinu buď někde v kulturaku a nebo doma na zahradě . Hold každý má své podminky jinak nastavene.. A buď se respektujou nebo se budu muset postarat jinak ( tohle není hlavě na nikoho osobní narážka ) !! 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@marketsn hlavni problem je,ze si majitele vymysli blbosti jen aby tu vodu nemuseli davat,ale ze stejny ti klidne udelaj caj. To je taky to co tu zakladatelka resi, zda musi mit certifikat na podavani vody, cena je vec druha. A ze nekdo nechce dat za vodu stejne jako za jidlo ci vino atd je pochopitelny(protoze to moc nedava smysl). Ze Tobe to prijde v pohode je ok a nemusis ostatni hned posilat do kulturaku.Ja ziju nekolik let v zahranici takze ja vodu v restauraci beru jako standard a ne neco extra cim se snad rozlisuje kdo na to ma a kdo ne. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít vodu ve dzbanech s citronem a matou....1l 18kc....:-)
Odpovědět
@lucineni určitě je to dost za vodu z kohoutku, ale každý provozovatel restaurace všechno vidí jinak.Někdo dá zadarmo,někdo za stovku. Ani nevím jak je, když není vodá psaná v lístku, asi ji nesmí dávat vůbec, když není určena pevná cena a množství.
Odpovědět
@marketsn tak jelikož poslali rozpočet až po te,co jsme měli vše zarezervovano a zaplaceno, tak místo menit nebude. V kulturaku svatbu dělat nechceme a vůbec nechápu takové narážky. Nepisu,ze jim tu vodu nezaplatime,ptala jsem se zda nejaky certifikát,kterym se restaurace ohání existuje, toť vše. Peněz od nas budou mít dost,kdyz celý svatební den bude probíhat u nich - obřad,hostina,raut i ubytování.
Odpovědět
@lucineni Nesouhlasím, procestovala jsem opravdu hodně zemí a v restauracích jsem pečená vařená (pro mě nejzábavnější část cestování :-D ) a žádné genrální pravidlo, že v cizině je automaticky voda na stole, neplatí. Například v Paříži ve několika nebyla, v jedné byla, ve další byla, neobjednaná, ale naúčtovaná... Za to ale v Paříži kdekoliv, kde jsme dojedli a řekli, že si teď nic nedáme, automaticky přinesou účet, aby host neblokoval stůl. Lisabon - kompletně bez vody, ozkoušeno v asi 6 restauracích, totéž Barcelona, Řím a mohla bych pokračovat. Ceny (jak někdo srovnával dezert) právě srovnávat mohu. V ČR, bohužel, kvůli slabší kupní síle, restauarce třeba na jídle nemají zdaleka takový zisk, tedy nemohou si dovolit tolik benefitů. Hodně hospod má největší zisk právě na nápojích, je pak pochopitelné, že pokud přichází s kohoutkovou vodou o jejich odběr, chtějí to kompenzovat. A pak vychází ještě jedna věc při srovnání se zahraničím jinak - člověka ze západní Evropy by ani nenapado objednat si džbán vody v restauraci a prosedět u něj celé odpoledne, v ČR bohužel takoví zákazníci jsou (to ale samozřejmě není případ svatby).
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?