Věpřová kýta s kostí. Je vhodná na raut? Jaká je cena?

Ahoj nevěsty, mám trochu speciální dotaz. Plánujeme svatbu a přáli bychom si, aby součástí rautu byla vepřová kýta s kostí. Nemáte však zkušenosti, jestli je to na svatebním rautu "oblíbená" specialita. Aby to byla prostě trefa do černého :-D . Rovněž bych chtěla vědět, klik se tak pohybuje cena takové kýty v poměru k váze.Ceny se dle našeho pátrání podstatně liší, takže bychom rádi věděli jestli je to cena obvyklá ;-)
Odpovědět
1
2
Ahoj, vepřová kýta je určitě dobrý výběr! Chutá skoro všem a když se ořezává, tak to vypadá moc hezky :) My ji na svatbě budeme mít taky a cena za předuzenou kýtu se pohybuje kolem 120Kč/kg (od řezníka), nakládaná kýta kolem 230Kč/kg (nakládaná v restauraci). Ale asi záleží na kraji..v Praze bude určitě dražší než třeba v Chebu :) Z 15kg kýty se nají cca 25-30 lidí (podle toho, kolik se odřezává).
Odpovědět
Profilova fotka
My ji měli a rozhodně to byl dobrý tah.......všem moc chutnala, byla měkoučká a snědlo se jí hodně.....všichni si přidávali......přesnou cenu si již nepamatuji, ale kýta byla cca 10 kilová a 30 hostů a ještě trošku zbylo...ale jen opravdu málo......
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme kýtu měli taky (možno mrknout do alba na fotečku),už si ani nepamatuji cenu,ale všem moc chutnala a moc jí nezbylo.Každý měl možnost odřezat si takový kousek,jaký chtěl.Takže opravdu velká spokojenost nás i svatebních hostů... :-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě je to dobrý tah, my opékali dvě kýty a krůtu, pod tim se grilovala zelenina a brambory a byla to úžasná bašta, všichni si to moc chválili....
Odpovědět
Profilova fotka
nám ji nabízeli na večerní raut, ještě jsme se nerozhodli, za nejmenší 6 kg chtěli 2300kč.
Odpovědět
my ji měli taky a je to dobrá volba... když zbyde, máš super výslužku a nemusíš lidi cpát nějakýma dortama :d ...maso ocení více :-)
Odpovědět
ahoj, je to skvělá trefa, my budem mít taky. cena za 10 kg kýty cca 2500,- czk
Odpovědět
Profilova fotka
je to super.. ted jsem byla na savtbě a měli kýtu (teda 2:D ) ale super fakt ;)
Odpovědět
My měli na rautu prakticky JEN kýtu, která se tam dělala na otevřeném ohni. Je to nejoblíbenější jídlo na raut v té restauraci, kde jsme svatbu měli a zároveň příjemný pohled na oheň. Společně s pečivem, omáčkami, zeleninou a ovocem to bohatě stačilo. Měli jsme 11 kg pro cca 30 lidí a ještě zbylo a to jsme nic víc na rautu neměli. Bylo toho fakt dost a to si hosté přidávali. Zbytek jsme rozdali druhý den rodičům a ještě vezl manžel do práce. Kýta byla předuzená a na ohni se jen pár hodin točila, pak se ořezávala postupně a každý si ji chválil. Opravdu mňamka - doporučuji! ;-) Cena byla 140 Kč/kg + 80 Kč/os. tak to vyšlo na nějakých 3,5 tis, ale je v tom i to pečivo, zelenina, ovoce, takže cena za komplet raut pro 30 lidí ve 3* hotelu.
Odpovědět
Vždyť kýta je hned po svíčkové nejlepší a nejkvalitnější maso. My budeme mít dvě kýty na ohni. Bude to k večernímu rautu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Taky jí plánujeme, ještě ale nevím kolik...Bude nás cca 28, z toho asi někdo bude preferovat třeba grilované kuře, tak doufám, že 10 kg by mohlo stačit...
Odpovědět
Holky ted mi poslali nabidku z mista,kde chceme mit hostinu. Napsali mi ze kyta 9 kilova za 5400, cetla jsem tady ceny z roku 2011 a prijde mi to nejak moc oproti ostatnim prispevkum!?
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
U nás v Ostravě vyjde kýta pečená 160,-/kg , nebo naložená 110,-/kg a předpečená 120,-/kg, super cena, my ji budeme mít taky. Právě mi kolega poslal odkaz..Tak se rozhoduju, kolik kýt, jestli fakt bude stačit jedna, nebo dvě..
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli 2 vepřové kýty a tím, že dohromady vážily kolem 11 kilo a stály tuším 3.200,-Kč. Manžel naší paní kuchařky nám je dovezl na místo na čas už hotové a většina hostů říkala, že lepší kýtu v životě nejedli. Jinak neměli jsme ji na rautu vcelku, ale kuchařky nám ji krály na plátky a do takové té nádoby s pokličkou, co se zespodu nahřívá. Jo a snědla se jen jedna a to tam bylo cca 90 lidí.
Odpovědět
můj brácha měl vepřovou kýtu s kostí za 4200 kč, váhu neznám, ale byla vynikající a rozhodně doporučuju, i když sama dám možná přednost pečenému selátku
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, bereme kýtu, když máme nějakou větší akci a nemůžeme si vynachválit. A u nás se cena pohybuje kolem 100,- Kč/kg. Určitě do toho jděte ;-) .
Odpovědět
My budeme mít také na rautu kýtu, upečenou, okrájenou a nakrájenou na tenké plátky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky budeme mit kytu, 15kg s kosti, mame 45 lidi, a z toho jich bude 25 po obede a bude jeste hafo jidla okolo. Objeli jsme asi 5 reznictvi a nakonec jsme sehnali kg kyty za 100,- a je vyzkousena a vyborna. A taky mivaji v makru :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme taky kýtu měli, zařizovala to restaurace, 12 Kg za 3 500 Kč, 30 lidí a ještě zbylo. Byla fakt dobrá a myslím, že to všichni ocenili
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
Take budeme mit. Mame v objednavce veprova kyta na kosti neuzena a vcetne okurek, horcice a beranich rohu(papricky). Kýta ma mit 10-12 kg, podle vahy to bude stát 4000-4200,- Ma to taky mj. vyhodu oproti selatku, ze je z celkove vahy vetsi vynos masa.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj taky budem mít cena je 1000,- až 1300,- bude nám ji grilovat známy přimo tam a okrajovat kdo kolik bude chtít vyhoda je že bude teplá celou dobu bude nás večer hodně takže budeme mít dvě
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Pro 50 lidi Myslíte, že budou Stačit dvě? Nemáme klasický oběd. jen na rautu budou uzeninove, sýrové a zeleninové mísy a řizečky
Odpovědět
My budeme mít pro 20 lidí 12,5kg kýtu za 1300 Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
My měli grilované plecko - pro cca 50 lidí... Bylo toho 8,3 Kg za cenu 230 Kč/kg :) Skoro vše se snědlo. Ale měli jsme k tomu i další věci na rautu (řízečky, paličky, rolády, ...).
Odpovědět
Ahoj, budeme mít kýtu a krocana z eko farmy 5 min. od statku. Tam se vše naudí, ogriluje a pak nám to přivezou a kuchaři to nakrájí. Cena je tuším 170,-Kč/kg u kýty a 210,- Kč / u krocana / krůty. Měla jsem na jedné svatbě kýtu a bylo to super, proto to chceme taky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Ahoj, nemáte některá z vás tip, na někoho, kdo tu kýtu na svatbě udělá a má s tím zkušenost? (bude stát a hlídat maso, točit, odkrajovat) samožřejmě za úplatu. Nejlépe z Brna, Blanska nebo Vyškova a okolí. Moc děkuji za tipy.
Odpovědět
Profilova fotka
Vepřová kýta zmizela vždy hned co se naservírovala. Pro cca 30 lidí vycházela tak 1800,-. Ale je to různé a navíc se cena hodně mění.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 4 měsících
My dostali nacenění za 1kg uzené kýty 400 CZK - palba!!!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Můžete mi prosím doporučit nějakou pražskou firmu, co by kýtu připravila na klíč s vlastním grilem, obsluhou, dřevem....Pokud víte i cenu, tak prosím o její výši.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?