Sýrové fondue - dá se dělat v čokofontáně?

Profilova fotka
Ahoj, nevíte zda se v jakékoliv čokofontáně dá dělat sýrové fondue? Plus pokud máte nějaký osvědčený recept:) díky K.
Odpovědět
Profilova fotka
Zkusila jste si to představit? Já ano, je to docela zábavná představa a určitě by to zpestřilo svatebčanům zážitek ze svatby :)
Odpovědět
Profilova fotka
Syr ktery by se dal rozpustit do natolik ridkeho tekuteho stavu, aby mohl byt pouzit do fontany, tak ten bych asi snad ani ochutnat nechtela... pokud byla otazka myslena tak, jestli jsou misky na cokofondue (ne fontany) pouzitelne i na syrove fondue, tak to teoreticky ano, akorat cokolada se rozpusti a vydrzi tekuta i pri slabsim zaru nez syr, tak bych si overila zda konkretni miska vydrzi i teplo potrebne na rozpousteni syru..
Odpovědět
Profilova fotka
no zkusila, ale taková číčovina mi to nepřijde:))) tohle jsem našla u fontán Lentz: Čokoládové a sýrové fontány pro domácí či profesionální použití .některé čokoládové fontány lze použít i na přípravu sýrového fondue - viz videa. Takže spíš jde o to jaká fontána to skouskne:)
Odpovědět
Taky by mě asi moc nelákal sýr v tolik tekutém stavu....v tomto bych asi neexperimentovala.
Odpovědět
Sýrové fondue má oproti čokoládě jinou konzistenci . Sýr nikdy nenatavíte do tak tekuté podoby jako čokoládu - obzvlášť použijete-li tradiční sýry na fondue jako je Gruyere, Vaudois nebo pravý Ementál. Buď udělejte tradiční fonude v caquelonu, nebo udělejte čokoládové fondue ve fontáně, ale udělat sýrové fondy v čokoládové fontántě nedoporučuju - zavání to kuchyní pejska a kočičky.
Odpovědět
Profilova fotka
díky moc, bublinky z nás jít nemusí:)))
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, některé čokoládové fontány se dají použít i k přípravě sýrového fondue "sýrové fontány". Velmi často se používá sýr cheddar nebo nachos.
Odpovědět
Profilova fotka
@cokoraut díky moc,zkusím se tedy ještě podívat:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?