Svatební výslužky a pohoštění. Co připravit doma?

Ahoj :-) Ráda bych se zeptala, zda připravujete doma cukroví do výslužek. Pokud ano, prosím o tip na nějaké osvědčené dobré cukroví, koláčky. Ráda bych se o něco pokusila doma. Hlavně by mne zajímalo zdobení, nějaké fotografie pro inspiraci. A za druhé by mne zajímalo, zda jste připravovali nebo plánujete připravovat na svatební tabuli chlebíčky, jednohubky či něco podobného. Budeme mít jako 2. večeři obložené studené mísy (řízky kuřecí i vepřové, sekaná, salámy, sýry, zelenina, pečivo ...) a zřejmě si budeme suroviny nakupovat sami. Bude nás na večer +/- 70 lidí. Případně uvítám rozpis na "nákup" těchto surovin. Nedokážu odhadnout množství ... Děkuji předem všem za tipy! ;-)
Odpovědět
1
2
Tak my patrně ano, ale až za rok nebo dva x-) Ale pokud ano, tak budeme do výslužek dělat klasický pouťový velký koláč, nějaký řez nebo roládu a pak běžné vánoční cukroví, akorát se některé bude třeba malinko jinak zdobit, to samý bude na stůl a ještě si pak zajdu k jedné paní pro recept na malinký koláčky. Jo a bu´d to budem péct my a nebo jedna šikovná známá jen za suroviny anějaké to všimné. A co budem dělat na stůl to fakt ještě nevíme.
Odpovědět
Profilova fotka
apocalypsa: Ahojky my si částečně budeme také cukroví péct sami, ale dorty a roládky apod. určitě necháme na profesionálce. Co se týká hostiny, taky jsme si zaplatili cateringovou firmu, protože když si představím, kolik budu mít práce těsně před svatbou jen s výzdobou apod. tak při chystání rautu se mi panenky otáčejí dokola :-p Když mi pisneš email tak ti pošlu nějaké fotečky cukroví co jsem si v průběhu toho co nepřetržitě :-D sedím na beremese.cz nasbírala
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, my budeme koláčky a ostatní do výslužek dělat sami a dost aminidezerty přítelův dědeček, cukrář. Do výslužek budou koláčky, medovník, který upečeme hranatý a nakrájíme z toho malé kostičky do těch papírových košíčků, pak ještě nějakou roládu a řezy "rafaelo", hodím sem recept ;-) jo a babička upeče takový "proužky" těsta, na tom krém, lískové oříšky a polije to čokoládou... nevím jak se to jmenuje, dělá to na Vánoce...
Odpovědět
Profilova fotka
Koláčky Potřebujeme kilogram polohrubé mouky, osmnáct kostek cukru, deset deka droždí, dvanáct lžic mléka, jedno máslo, jedno balení stoprocentního tuku a čtyři žloutky. Ze všech ingrediencí zaděláme těsto, z něhož hned tvoříme malé kuličky. V každé kuličce vytvoříme důlek, který naplníme klasickou makovou, tvarohovou nebo povidlovou náplní mám je ozkoušené, jsou vynikající tak druhý, třetí den, musí se trošku uležet ;-) z půl kila těch pidi je cca 150 koláčků. (průměr tak 2,5cm)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jak píše skafandrik, my taky budeme do výslužek dělat mimo svatebních koláčků ještě i nějaké to vánoční cukroví, akorát, že nebude tak nazdobené jak na vánoce a hlavní dort necháme na cukrárně. To samé s chlebíčky a obloženými mísami, ty bude objednávat tchýňulka v nějakých lahůdkách, to už nechám na ni ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
lucikk: to těsto jako nenecháváš vykynout???
Odpovědět
Profilova fotka
matula, promiň, zkopírovala jsem to jak jsem to stáhla z netu a nevšimla si toho - kynout já tedy nechávám ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
nam napsali na raut pro 35 lidi 3kg syrova misa, 3kg salamova misa, 3kg ovoce, 3kg zeleniny, 40porci minirizku, 20porci gulase, Teplá uzená šunka /s kostí cca 10kg/, pak jeste 1kg nejake svickove....
Odpovědět
Profilova fotka
lucikk:no já jsem si říkala 8-) v kuchyni sice nejsem nijak často, ale nějak mi to vrtalo v hlavičce :-N
Odpovědět
Ahoj holky, jestli vám to pumuze muzu vam sem pisnout recept na svatebni kolacky bez kynuti (tim jak jsou malinke tak testo nepotrebuje kynout a nafouknou se krasne v troube) . Akorat si ho nepomatuji z hlavy. Recept je vyzkouseny, jelikoz je peceme pravidelně jako poutove a nekdy i jen tak pro chuť :-) Jelikoz ale vim ze kazdy ma jinou predstavu, jak by mely kolacky vypadat, tak doporucuji upect podle ruzných receptů malou dávku a ochutnat. :-) Ja moc rada pecu, takze budu výslužky vyrábět spolu s babičkama z obou stran (aspon to bude pestre). Kolacky (prave tady ma pritel radeji od sve babicky a je od svoji) několik druhů vánočního cukroví a pak nějaké jednodušší minizákusky. Jo a dort chci zkusit sama podle receptu v apetitu (tento týden ho pecu nanecisto pak mohu dát recept).
Odpovědět
my jsme si pekli vsechno sami, kolacky, cukrovi i frgaly :) jen medovniky nam udelali :) koukni do mych pripravnych alb, jsou tam fotky...uf, to byla drina :(
Odpovědět
a co MEDOVNÍK, nemáte někdo osvědčený domácí recept? :-)
Odpovědět
Článek se načítá
apocalypsa, moje zlata mami s babi budou péct podle tohoto receptu - http://www.apetitonline.cz/recept/920... Jen ho ještě upravují, aby nebyl přeslazený a moc se jim to daří. Na svatbu ho chtějí mít vychytaný x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Apocalypsa- já peču tenhle(byl i ve výslužce) nemusí se nechávat tak dlouho odležet(stačí 1-2 dny). Vyzkoušela jsem jich několik, ale tenhle se vždycky povedl a nejsnáze se krájí. MEDOVNÍK - množství je na pekáč 200g krupicového cukru 80 g másla 3 lžíce medu 3 lžíce mléka, půl lžičky jedlé sody 650 g hl. mouky 2 vejce Krém: 1/4 l mléka 3 lžíce hl. mouky 200g másla 200g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 žloutek - vše (kromě žloutku) povaříme, necháme vychladnout a přimícháme žloutek. Poleva: 150 g moučkového cukru 40 g kakaa 2 lžíce horké vody 1 lžíce rozpuštěného másla (já nerozpouštím a splácám všechno dohromady ) Postup: Cukr, máslo, med a mléko chvíli povaříme. Jedlou sodu smícháme s hladkou moukou, vsypeme do horké směsi a přidáme vejce. Až je vše dobře propracované, rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme na tenkou placku (já válím už na pečícím papíře, který si ustřihnu podle pekáče-líp se to dává na pekáč a nemusíš vymazávat ani vysypávat) a rychle upečeme dorůžova (jsou upečené velmi brzy). Necháme vychladnout, položíme na desku(pekáč) a naneseme krém.Po nanesení krému přiložíme druhou placku, kterou namažeme marmeládou, potom třetí, kterou namažeme krémem, přiložíme čtvrtou a povrch polijeme polevou.
Odpovědět
Profilova fotka
alma, já peču medovník právě podle toho receptu co je v apetitu a taky ho nenecháváme tak dlouho odležet a je to snad nejlepší a nejchutnější recept.
Odpovědět
Alma: moc děkuji, asi ho prubnu hned zítra, v neděli budeme slavit Josefy, tak mi ho můžou zkritizovat ;-) Vážne moc děkuji. Hm, ten druhý od spaagetky vypada taky lakavě, ale zdá se mi složitější postup. No uvidím, do 2. 6. času dost na ozkoušení obou :-) Děkuji!
Odpovědět
Tak už vařím salko, abych měla náskok na zítřek ;-)
Odpovědět
alma: ještě jednou musím poděkovat za recept na medovník! Děkuji! Dnes jsem ho spáchala. Je výtečný. Zatím mohu soudít jen z ochutnávání jednotlivých jeho částí. Celý výtvor jsem dala uležet na zítřek. Ale už teď je ta chuť bombastiská. CO teprve, až se ty chutě propojí, hmm! :-)
Odpovědět
Alma: medovník se povedl, sama se musím pochválit. Všem moc chutnal. Jedinou "nevýhodou" je, že je stráááášně sytý a stačí malý kousek. Podělili jsme celou rodinu :-D Všem doporučuji!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, chtěla jsem poprosit, jestli někdo nemáte osvědčené recepty na cukroví, které plánujete péci? Nejlépe recepty, které se dají dělat dopředu a nechat odležet. Chceme dělat nějaké cukroví, které pečeme na vánoce, ale ráda bych zkusila nové a hlavně vyzkoušené recepty. Moc děkuji.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Prosím kde najdu recept na svatební koláčky/pouťové/ bez kynutí nebo jiné které vydrží být dlouho měkké díky
Odpovědět
POSVÍCENSKÉ KOLÁČKY 500 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky špetka soli 100 g pískového cukru citrónová kůra 100 g sádla 100 g másla 2 dl mléka 2 vejce a 1 žloutek na kvásek 2 kostičky droždí (po 42 g) 1 dl mléka 1 lžíce cukru a 1 lžička mouky MAKOVÁ NÁPLŇ: 120 g máku 2 dl mléka 3 lžíce cukru 1/2 lžičky skořice kousek čokolády na vaření JABLEČNÁ NÁPLŇ: 4 jablka 1 lžíce vody 2 lžíce cukru citrónová kůra skořice DROBENKA: 3 lžíce hrubé mouky 2 lžíce pískového cukru 1 lžíce másla (vše rozemneme) 1. Mouku osolíme, zaděláme vzešlým kváskem, přidáme vlažné mléko, rozpuštěný tuk, vejce, žloutek a citrónovou kůru. Vypracujeme těsto a necháme vykynout. 2. Pak ho rozválíme, z kousků těsta vytvarujeme malé koláčky. Okraje potřeme vejcem. Koláčky naplníme nádivkami, posypeme drobenkou a upečeme dozlatova. 3. Maková náplň: rozemletý mák s mlékem povaříme asi 10 minut do zhoustnutí, přidáme ostatní přísady a promícháme. Jablečná náplň: nastrouhaná jablka podlijeme lžící vody, povaříme a dochutíme.
Odpovědět
Svatební koláčky od sousedky Ingredience: 1 kg hladké mouky, 630 g tuku, 75 g kvasnic, 4 žloutky, 1/2 lžičky soli, vanilkový cukr, citronová kůra, 0,3 l rumu, 1/2 kostky rozpuštěného másla, mléko, moučkový cukr na obalení Postup přípravy: Kvásek: 1 lžička cukru, 10 lžic mléka a kvasnice. Do mouky se nastrouhá tuk přidají se 4 žloutky, sůl, citronová kůra a kvásek. Rychle se vypracuje těsto. Pak se vyválí slabá placka. Krájí se na malé čtverečky a plní se různými náplněmi. Před pečením se potírají žloutkem a po upečení se potírají rozpuštěným máslem s rumem ještě na plechu. Vychladlé se obalují v cukru s vanilkou.
Odpovědět
Svatební koláčky paní Rakové Ingredience: Na 90-120 kusů Těsto: 500 g hladké mouky, 4 žloutky, 200 g majonézy, 6 lžic oleje, 8 lžiček cukru, 250 ml mléka, 42 g kvasnic nebo jeden sáček sušených, sůl Náplň: 600 g tvarohu, žloutek, cukr podle chuti, vanilkový cukr, citronová kůra 1 vejce na potření, drobenka, rrozinky Směs 200 g rozpuštěného másla a 2 dcl rumu Postup přípravy: Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné malinko naředit mlékem, ale pozor, musí zůstat hustá! Z těsta odkrajujeme malé kousky, plníme tvarohovou náplní, do každého koláčku můžeme dát 1-3 rozinky. Zabalíme do buchtičky, potřeme rozšlehaným vejcem, na vršek nasypeme drobenku. Dáme péct do střední trouby. Po upečení potíráme směsí másla a rumu. Když vás přestane bavit tvořit malé koláčky, doporučuji udělat několik obrovských (asi 2 na plech) stejným způsobem jako malé, jen je musíte hodně rozplácnout, aby vypadaly jako klasické koláče, a namazat povrch meruňkovou marmeládou, kterou opět posypete drobenkou. Koláčky i koláče jsou po upečení vláčné, výborné a nevydrží jen proto, že je všichni rychle sníme.
Odpovědět
Holky, zkoušela jsem tento recept - bez kynutí a byly neskutečně výborný (ještě 3.den) není to klasické koláčové těsto, je křehké a vynikající - všichni se to pochvalovali. Nakonec je ale dělat nebudu a objednám je, nestíhala bych to - peču ještě cukroví MORAVSKÉ KOLÁČKY Složení: Těsto: 6 lžiček cukru, 1/4 l mléka, 7,5 dkg droždí, 50 dkg hladké mouky, 1 žloutek, 25 dkg tuku, 1 vejce na potření Dále: drobenka (mouka, máslo, cukr moučka), maková náplň (svaříme mák s trochou mléka a moučkového cukru dokud není mák tužší cca 10 min., tvarohová náplň (400 g tvarohu, cukr, vanilkový cukr) Příprava: Zaděláme těsto, vymícháme a ihned děláme koláčky (nenecháme kynout). Tvoříme malé kuličky, doprostřed uděláme důlek, potřeme vajíčkem, dáme náplň, posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut. Z dávky je přibližně 65 koláčků.
Odpovědět
Snad jsem Vám trochu pomohla ČAJOVÉ CUKROVÍ- recept 500 g tuku, 2 vejce, 200 g ml. cukru – vyšleháme a vmícháme 600 g hl. mouky a 1 van. cukr. Dáme do pytlíku a na plech s papírem stříkáme malé věnečky. Upečeme. Slepujeme marmeládou a z jedné strany máčíme do čokolády. Rada: stříkejte velmi malé věnečky, protože těsto se trošku „rozjede“. Těsto má být tuhé, takže ho víc neřeďte. BANÁNKY Použité suroviny: 500g polohrubá mouka | 5 balení vanilkový pudink (lze namíchat s banánovým pudinkem je to voňavější) | 200g moučkový cukr | 200g pokrmový tuk | 3/4 balení prášek do pečiva | 2 ks vejce | marmeláda | čokoládová poleva | Na vál nasypeme mouku, pudink, cukr, prášek do pečiva a vše promícháme. Přidáme nastrouhaný tuk, vejce a vypracujeme těsto, které necháme v chladnu odpočinout. Potom zdobičkou vytlačujeme těsto a tvoříme banánky asi 4 cm dlouhé. Pečeme v troubě dozlatova. Po upečení banánky potíráme džemem a slepujeme po dvou k sobě. Spojené kousky máčíme v čokoládové polevě do jedné poloviny délky banánku. PLNĚNÉ LINECKÉ KOŠÍČKY  160 gramů hladké mouky , 90 gramů tuku , 40 gramů moučkového cukru ,1 žloutek vanilku ,1 lžičku kypřícího prášku Náplň  kakaový, vanilkový nebo marcipánový pudinkový prášek , polotučné mléko  kompotované meruňky nebo broskve , šlehačku , drobné ovoce – například rybíz, nakrájené kiwi apod. Postup přípravy lineckých košíčků Na vále prosijeme mouku, cukr a kypřící prášek, přidáme tuk a nožem jej v mouce rozsekáme na drobné kousky. Vše promneme, přidáme žloutek a krátce zpracujeme v těsto. Těsto na linecké košíčky necháme 1 hodinu v ledničce vychladnout. Poté z těsta vyválíme plát a z plátů nakrájíme formičkami kolečka, které vložíme do tukem vymazaných košíčků. Linecké košíčky pečeme ve středně vyhřáté troubě při 200 °C. Po vychladnutí košíčky z forem vyklopíme a naplníme pudinkem. Zdobení plněných lineckých košíčků Košíčky naplníme pudinkem (vanilkovým, čokoládovým, marcipánovým..), do středu dáme půlku kompotované broskve nebo meruňky. Okolo ovoce nastříkáme pytlíkem šlehačku, kterou přizdobíme kuličkami rybízu, kousky kiwi, nebo mandarinkami. Dvojbarevné kytičky Tmavé těsto: 150 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 vejce, lžíce kakaa. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme kolečka. Na tmavá kolečka nastříkáme sáčkem s hvězdičkovou trubičkou kytičky ze světlého těsta. Světlé těsto: 150 g hladké mouky, 120 g másla, 40 g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr. Utřeme máslo a oba cukry, přidáme žloutky a nakonec mouku. Do středu každé kytičky dáme marmeládu a upečeme. LINECKÉ TĚSTO - vykrajované cukroví 50 dkg hladké mouky 20 dkg mletého cukru 1 Hera 1 vanilkový cukr citrónová kůra 4-5 žloutků 1. Všechny suroviny zpracujeme. Vykrajujeme různé tvary, které pečeme dorůžova na cca 150°C. Během jednoho dne je linecké krásně měké. Nejlépe dát na balkon nebo za okno.
Odpovědět
Profilova fotka
A jak dlouho před vatbou začínáte píct cukroví??
Odpovědět
M.monico, my jsme začínaly péct cca 2 týdn předem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Herminka:a neměla jsi pak honičku se vším kolem?právě toho se obávám :-(
Odpovědět
Profilova fotka
m.monica: my začínáme s pečením právě dneska a to máme svatbu až tyden po tobě, ale máme dvoljitou,tak toho cukroví bude asi o něco víc :-D je nejvyšší čas se do toho pustit,potom bude práce ještě nad hlavu :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?