Svatební tabule "do U" nebo jednotlivé stoly?

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s rozsazením hostů při hostině k jednotlivým stolům? Když jsme byli zamlouvat restauraci, majitelka restaurace (také moje známá) mi doporučila, že se jim při svatbách hodně osvědčilo uspořádaní stolu nikoliv do Učka, jak je běžné, ale že hosté seděli u jednotlivých stolů cca po 8-10 lidech. Přijde mi to takové zvláštní, na žádné svatbě jsem to neviděla a nevím, jak bych se vypořádala se zasedacím pořádkem, na druhou stranu by to ale bylo praktické, že by např. děti (budu tam mít cca 9-10 dětí ve věku od 5 do 15 let) nemusely sedět mezi dospělými...A ještě podotýkám, že samostatný stůl ženicha a nevěsty (+svědků je v čele umístěn tak, aby na ně bylo vidět. Navíc vzhledem k tomu, že výzdobu si budu dělat sama, tak to také bude možná jednodušší. Neměl jste to někdo (nebo neplánujete to) také tak? Díky za názory :-) Pro lepší představu vkládám fotku z restaurace. Samozřejmě uspořádání závisí na počtu lidí, u nás to vypadá okolo 50-60.
Odpovědět
Profilova fotka
já už viděla i rozdělané a taky to vypadá pěkně a myslím si, že když se namyslí dobře kde kdo bude sedět tak nebude problém:)
Odpovědět
Profilova fotka
našla jsem tu fota:)
Odpovědět
to vypadá moc hezky :-) právě jsem už trochu přemýšlela nad tím, kdo s kým by seděl a vychází to skvěle, takže se asi budu držet rady majitelky. Prý je to i pro ně pohodlnější, že mají větší přehled při obsluze :-) naštěstí v rodině nemáme žádné rozepře a většinou se všichni navzájem znají mezi oběma rodinami, takže by neměl být problém, i kdybych sesadila dohromady rodinu mou i ženichovu (např. babičky k sobě, naše sestřenice a bratrance atd.)...díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jo to bude dobré uvidíš:) jako pokud se nikdo s nikým nehádá tak to máte super:)
Odpovědět
Profilova fotka
Proti jednotlivym stolum nic nemam (taky jsme meli, akorat kulate), akorat podle te fotky to vypada, ze k vam vlastne bude pulka hostu zady a neuvidi na vas.. neslo by to stoly aspon natocit, aby na vas videli vsichni?
Odpovědět
Nad tím jsem taky přemýšlela, ale ještě nevím kolik přesně bude lidí, abych mohla odhadnout počet stolů a jak se tam vypořádám s místem, ale prostor je to poměrně velký (na fotce jsou cca 2/3 celé místnosti), takže by to snad neměl být problém to nějak smysluplně otočit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít částečně taky oddělené stoly. Je nás hodně, takže účko by bylo strašně dlouhé.. Máme kulturák, takže si stoly nastavíme sami, ale chci krátké účko pro novomanžele, rodiče, svědky, možná prarodiče, zbytek rodiny a kamarádi budou u jednotlivých stolů.. Uvažovala jsem nad různýma variantama, ale tohle je jednodušší, když se někdo chce zvednout od stolu, tak ho jen obejde, ale pak ti chudáci uvnitř Učka, se nikam nedostanou, když je dlouhé a taky už tam na konci večera nikdo nejde a posedávají jinde :-)
Odpovědět
taky mě to napadlo, udělat účko jen pro novomanžele se svědky a zbytek lidí rozesadit k jednotlivým stolům :-) nás bude na oběd cca 45 a na večer je pozvaných asi 20 lidí navíc, takže musím počítat s jedním stolem navíc. Ještě tedy bude jedna místnost (částečně propojená), kde bude hudba, takový o něco menší salonek, takže na večer až bude hudba se lidi víc rozptýlí. Teď už teda jen vymyslet ten zasedací pořádek a snad to bude ok ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Stůl do U je na nic. Zvlášť pokud jsou stoly u zdi a musí se neustále někdo zvedat aby Ti uhnul. To je takový český nešvar - tenhle typ stolu - v zahraničí nic takového není. Já můžu jen a jen doporučit jednotlivé stoly (když se třeba pár lidí zrovna nemusí posadíš je na opačné konce) to samé děti ;-) takhle jsem to měla já
Odpovědět
kulaté stoly by se mi taky moc líbily, ale co vím, tak ty mají v té restauraci k dispozici jen dva :-| ale myslím, že to nějak vymyslíme i s těma, co tam jsou :-) tak jste mě uklidnily, opravdu to tedy bude lepší asi tak, jak navrhuje majitelka :-) už se těším, až to půjdem před svatbou obhlídnout :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Taky přemýšlím o této variantě. :-) Měli jste to tak?Jak byli hosté spokojeni?A máte fotky? :-D :-)
Odpovědět
Posílám několik fotek -kulaté stoly.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My stul do U nechteli, zvolili jsme jednotlive stoly po &-10 lidech. Ten "predsednicky system" se mi hrozne prici, sice je to svatba, budu nevesta, ale ze by lidi museli povinne civet na me celou dobu u jidla mi je dost neprijemny. At se bavi ostatni mezi sebou :)
Odpovědět
Nás bude jako psů, takže máme kombinaci obojího - rodina a svědkové (cca 35 lidí) bude do U, zbytek stolů jednotlivě. Kromě toho, že se mi to líbí, tak tomu úžasně nahrává i prostor restaurace.
Odpovědět
Musím přiznat, že podle fotky prostoru by jsem volila raději stoly odděleně. Ten výčep a ten sloup, no nevím. Snad se Vám to podaří. Byla jsem na svatbě budoucího švagra, kde stoly byly v uvedeném tvaru, a opravdu je to takové škaredé a strašně nudné(jak za dob maminek).Výzdoba byla sice příjemná,ale jinak. Brrr
Odpovědět
Klasika nikoho neurazi a oddelene stoly jsou dle meho uplne na houby.. Ale je to na kazdem..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?