Svatební oběd a večerní raut, každé na jiném místě

Profilova fotka
Ahojky budoucí nevěsty nebo již štastně vdané mladé paní :-) s přítelem, jsme konečně dostali potvrzení našeho termínu, a teď nám nastal problém jak vyřešit svatební oběd a večerní raut. Chceme mít oběd v restauraci a večerní raut na jiném místě. A ted vůbec nevím jak to udělat s hudbou na obědě? jelikož kapelu mít nebudeme a večer si budeme pouštět playlisty přes notebook. A další věc je dort, jestli ho krájet po obědě nebo až na večer , kde budou všichni? Asi by to bylo vhodnější na obědě, ale zase tam nebudou všichni. Napadlo nás objednat dva dorty, jeden po obědě a druhý na podvečerní party. Prosím poraďte, co si o tom myslíte nebo jaké jsou Vaše zkušenosti :) Díky Terka
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojda, my jsme to měli taky tak...ale s tím, že oběd jsme měli jen pro nejbližší rodinu a svědky, v restauraci a hudbu jsme neřešili vůbec..pojali jsme to neformálně bez všech zvyků, které se nám stejně nelíbí..jen jsme se prostě dobře najedli a probrali dojmy s babičkami, které pak večer už nešly....a dort jsme vypustili úplně, stejně jsme ho nechtěli obřadně krájet, tak jsme usoudili, že by vlastně byl k ničemu:-) A nikomu to nevadilo, stejně po obědě byli všichni přejedený a večer se už pilo, takže na sladký extra chuť nebyla, a když byla, byly tam jiný věci....ale když jsme ještě o dortu přemýšleli, tak jsem ho chtěla mít až večer, na raut :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít oběd taky jen pro svědky a nejbližší rodinu :) ty zvyky taky nějak neřešíme, max bych chtěla ten zvyk s rozbitím talíře :-D ....ja si asi zbytečně lámu se vším hlavu a furt přemýšlím co na to ostatní budou říkat atd. :) Dort se mi vypustit nechce :-D ale asi ho necháme na ten večer :) a tak teda i první novomanželský tanec jste měli večer na rautu?
Odpovědět
Profilova fotka
@terysek44 Dobrý večer, snažím se projít zkušenosti, které jsme za léta udělali u nás a z toho něco vybrat. Asi to souvisí s celým časovým rozvrhem svatby. My jsme dospěli k tomu, že čím méně přejezdů, tím je na oslavu více klidu a hlavně času, méně starostí atd. Ten čas na svatbě strašně rychle uplyne a je asi lepší, pokud to jde, udělat vše na místě. Pro novomanžele je jednodušší, když po obřadu už jsou na místě a přátelé pozvaní na pozdější oslavu přijdou za nimi. Zvláště, když chcete na oběd jenom málo lidí, tak by to asi šlo udělat, nejsou-li pro to jiné důvody. Dort se většinou krájí chvíli po obědě - společné krájení je určitá symbolika a dělá oslavu slavnostnější. Je to jenom námět k zamyšlení. Přeji hezké přípravy.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za Váš názor :) Já bych to taky nejradši měla vše na jedno místě, ale naskytla se nám dobrá nabídka mít podvečerní raut v místní sokolovně, kde nám to přípraví známý za dobrou cenu. No a oběd bych chtěla trochu slavnostnější, tak proto zase restaurace. Vím, že přejíždění není ono,,,ale myslím že nám to zase tak hrozně času nesebere :o)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Zdravím, sice je tato diskuze rok stará, ale zajímalo by mne, jak jste nakonec vyřešili hostinu a raut. Bylo všechno OK? :-) Taky máme možnost udělat hostinu na jiném místě než raut. I s finančního hlediska to vyjde lépe, ale trochu se bojím, aby to nebylo moc přejezdů, i když místa jsou od sebe jen 10 min. jízdy... Po obědě máme v plánu soukromé focení, takže během té doby by se všichni mohli přesunout na raut.. Dort bych asi nechala až na večerní párty, Ale nevím nevím... děkuji za nápady a rady ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@daksa Ahoj, máme to podobně. S rodinou a nejbližšími kamarády jdeme na oběd, ostatní se přesunou na sál, kde už pro ně bude připraven svatební guláš (sál je ve stejné vesnici, kde je i obřad) a rodina se k nim po obědě připojí a až se vrátíme z focení, tak budeme krájet dort a zahajovat tanec (cca v 16. hodin). A mohu říct, že se už našla v přítelově rodině paní, které vadí přejet 2x těch 6 km, co to do restaurarace máme.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji, podobně bych si to představovala taky tak. A je mi úplně jasný, že se najdou kritici... Svatební guláš je dobrý nápad! Ještě jsem si říkala, když přesunu raut o 2 hodiny dřív, tak se bojím, že kolem půlnoci už nebude nic k jídlu :-S Normálně by ho v hospodě udělali raut až kolem 18.00, ale kdybychom přejížděli tak by měl být připraven na 16.00.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?