Svatební hostina trochu jinak ...

Ahojky holky, mám dilema a tak přemýšlím a přemýšlím... :-) Chceme s přítelem menší svatbu (resp. 22 hostů + my dva - pouze rodina a nejbližší přátelé). Vzhledem k tomu, že dostavujeme domek, tak nám spoustu lidí z obou rodin řeklo, ať se vezmeme sami jen se svědkama a bastafidli. Ale i tak by mi to přišlo líto, že to s nimi neoslavíme, byť jen na malé oslavičce. Myslíte, že není hloupé udělat např. obřad v 15h a pak se přemístit do nějaké příjemné restaurace nebo někam na terásku (když bude hezky) a pozvat je třeba jen na kafčo, dort, zákusky a třeba si jen nechat ugrilovat kuřata nebo si nechat udělat menší raut a ukončit "hostinu" třeba už ve 21h? Nikdo z nás ani z našich rodin nepije alkohol, takže určitě bujaré slavení by se ani nekonalo :-D Spíš by mě zajímalo, jestli to tady některá z vás taky tak neměla nebo aspoň by mě zajímal názor někoho jiného :-) Nechci, aby to v závěru vypadalo, že chceme na nich nějak šetřit, i když vím, že by to nikdo z našich hostů neřekl a ani by si to nikdo nemyslel... Ale i přesto mi to vrtá hlavou. Co si o tom myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, myslím si že je to rozumný nápad. v dnešní době je svatba dost nákladná, také přemýšlíme jak "ušetřit" protože pokud na to mám, prosím udělám svatbu třeba za 150 tis., ale upřímně my na to za prvé nemáme a za druhé my to příjde i nesmysl, za jeden den vyhodit tolik peněz. také přemýšlíme nad podobnou variantou. každý prostě musí jednat podle svých možností.
Odpovědět
@nicky215 Udělejte to podle toho, jak se vám chce, tak, jak si to přejete. Jen si myslím, že je vhodné ostatní informovat o představě oslav, aby někdo nedopatřením neočekával něco jiného. Jinak příjemné odpolední posezení s trochou jídla zní náhodou moc dobře :-)
Odpovědět
Ahoj, máme to úplně stejně, chtěli jsme co nejméně lidí, jen svědky a rodinu, přičemž rodina nám řekla ať nejlépe nějak odjedeme a spojíme to se svatební cestou, že nám rádi přispějí, ale ať si ty penízky užijeme my dva a neděláme zbytečně drahou hostinu s hodně lidma. Taky nám to ale přijde líto, chceme je tam mít a nechceme přijít třeba o první tanec atd. takže je nás taky do 25 lídí a jelikož je to jen rodina a nejbližší kamarádi, kteří nejsou na pařby a opíjení, tak bude jen v klidu oběd, dort s kávou a hudba jen na přání a podle toho jak se lidi budou bavit, tak dlouho to bude trvat. Určitě to ale nebude do nočních hodin, babičky budou chtít být brzo doma atd. Mně to přijde ideální :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to vaše svatba, udělejte to jak chcete jen vy. My měli také malou svatbu, jen raut, který se stejně nesnedl, i když se to protáhlo až do 4 do rána :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Náhodou je to skvělý nápad, jak mít na svatbě blízké přátele a rodinu, ale za rozumný peníz :) Ale také bych dala ostatním nenápadně vědět jak to bude, třeba bych to i nějak vhodně formulovala k oznámení na kartičku o pozvání ke svatebnímu stolu...
Odpovědět
Mě se to líbí... Kamarádka měla obřad na oblíbeném kopci - odtud jela ona a nejbližší rodina na oběd do hezké restaurace a od 5 hodin měli na zahradě grilování, rautík, nějaké cukroví, hrálo se na kytary... hezká atmosféra.
Odpovědět
@nicky215 Taky myslím, že je to dobrý nápad. A můžete si třeba udělat svatební stránky (existují na to šablony), kde napíšete, jak to bude vypadat a třeba napsat oficiální konec, aby nikdo nečekal, že tam může být do rána. Navíc ty jako nevěsta aspoň nebudeš muset vstávat ve 4 ráno ;) Mně to třeba přijde určitě lepší, než dělit hosty na ty, co jdou na hostinu a ty, co mohou přijít až na raut.
Odpovědět
Myslím, že je to pěkné řešení, kamarádka ta to vyřešila uplně netradičně, hostinu pojali jako zahradní party (pronajali si party stan a na louce u místa kde se brali měli dovoleno si udělat oslavu) a udělali něco málo naloženého masa plus koupili štěně piva a všichni příbuzní taky něco přinesli (třeba salát, klobásy a tak).. Nakonec z toho byla taková rodiná sešlost, na které se každý svým dílem a možnostmi podílel.. Opravdu to měli pohodové a s hezkou atmosférou.. :-)
Odpovědět
Holky, všem vám moc děkuji za názory, které mě potěšily a dodaly odvahu k tomu, to tak udělat :-) @kacenkakaca @sarkoc @simone5 Přesně tak, holky.. Mám v plánu přihodit na kartičku k oznamku takovou nějakou osnovu celého dne, aby všichni věděli, jak to bude zhruba probíhat:-) @anianka Tak to je paráda. Vše pojat jako "rodinnou" oslavu a není důvod se pak stresovat z velké akce :-)
Odpovědět
Ahoj, možná píšu pozdě, ale my jsme řešili podobnou situaci a nakonec jsme to vymysleli tak, že jsme si za 10 000 pronajali takový statek. Tam uděláme obřad, je tam takové jezírko, takže romantika:) Krásně ubytujeme 25lidí a děti k tomu. Navíc pro děti tam jsou houpačky, prolejzačky, trampolína a další. V plánu máme grilování, sud piva a další pohoštění, co si sami připravíme. Bude to rodinné a dle mého názoru příjemnější než mít někde obřad, jinde hostinu a pak ještě večerní veselici:)
Odpovědět
Profilova fotka
Já kdybych mohla tak bych udělala večerní svatbu, třeba obřad v sedum když už je tma, strašně by se mi to líbilo i ta atmosféra :)
Odpovědět
Tak já bych to udělala trochu jinak :) pokud by byla ta možnost... po obřadu bych udělala takovou garden party pro známé :) taky jsme o tom uvažovali, ale z důvodu, že se mi líbí venkovní svatby a nikde mi na to nechtějí přistoupit :) grilování... vše venku... ani restaurace není potřeba :) a myslím, že někdy je to mnohem příjemnější, uvolněná atmosféra apod :) a na to oznámení bych napsala občad (čas a místo) a následně oslava na zahradě nebo tak něco :) známí to taky tak měli.. dokonce hostům zakázali přijít nějak slavnostně oblečení a měli to super...
Odpovědět
Článek se načítá
@madinina jojo, i nad tímhle jsme přemýšleli, ale nenapadá mě žádný vhodný venkovní prostor:-/
Odpovědět
Profilova fotka
Vůbec to není špatný nápad, atmosféra bude i tak velice krásná a je škoda se o to úplně ochudit...:)
Odpovědět
@bara_27 To si myslím i já :-) Děkuji za podporu :-)
Odpovědět
@nicky215 Myslím, že to je fajn nápad. :-) Hlavně jestli vás i rodina s přáteli nabádají, abyste si šetřili peníze na baráček, tak je zajisté potěší, když je pozvete na malé pohoštění a posezení. :-) kdybychom byli v situaci jako vy, tak bychom to udělali asi podobně. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?