Svatební hostina s farářem, máme se před jídlem modlit?

Ahojte, prosím Vás. O víkendu nás s přítelem napadlo, že pozveme našeho pana faráře, tak jsme tak udělali a neodmítl. Je v pohodě a je s ním sranda. Ale řeším jednu věc. Jestli se máme před jídlem modlit nebo jak to bude probíhat... netuším...
Odpovědět
Profilova fotka
To neřeším. Pana děkana budeme také mít na hostině, ale jelikož je polovina hostů ateisti, myslím, že ani nepředpokládá nějaké hromadné modlení :-)
Odpovědět
My jsme na hostině měli taky pana faráře a myslím, že mu nevadilo, že se před jídlem nemodlilo-bylo tam hodně nevěřících lidí. Vypadal, že se dobře baví-zůstál s námi až do pozdních večerních hodin :-)
Odpovědět
Ja osobne nejsem verici, takze to nejsem schopna posoudit, ale byla jsem na svatbach a hostinach, kde byl pozvan farar a pred jidlem ho poprosili o pozehnani/ modlitbu. Rekla bych, ze kdyz uz zvete farare, tak prezijete i modlitbu pred jidlem...:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
My jsme sice nakonec faráře na hostině neměli, ale i tak proběhla modlitba před jídlem. Část rodiny je nevěřící, ale vzhledem k tomu, že my věřící jsme, měli jsme mši v kostele (kterou nevěřící v pohodě přežili), přišla nám modlitba před jídlem samozřejmostí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?