Svatební hostina pro 20 lidí, v restauraci nebo catering?

Ahoj, vůbec do toho nevidím a tak si vytvářím předběžné představy.. Dnes jsem našla, že někdo dělá hostinu formou catteringu, tak mě to zaujalo. Co podle vás při 20 lidech vyjde levněji? Pokud by se jednalo o restauraci, máme v plánu oběd a pak raut (všeho s mírou- ani nedostatek a ani nadbytek jídla, možnost průběžně doplňovat). A co ten cattering? Zajišťují tyto společnosti i oběd nebo jen ty různé obložené mísy atd? Každopádně trvám v obou případech na tom, že budeme mít vlastní dort, koláčky a cukroví. Takže co radíte?
Odpovědět
Nikdo neví?
Odpovědět
Myslím že co se týče dortu, cukroví a koláčků tak to si do restaurace dodáváš sama... tedy aspon tak to bylo na svatbách kde jsem byla já... Co se týče toho co vyjde levněji.... asi obejít restaurace a poptat se a rozhodnout podle cen...
Odpovědět
Profilova fotka
@elineckaaa Nejlevnější varianta, kdy chcete nechat oběd a občerstvení na někom jiném, je mít pronajatý prostor a zajištěný cattering. V tomto případě většinou svatební hostina je na místě kde není kuchyň, či to není v nějakém restauračním zařízení. Větší volnost má člověk při pronajatém prostoru. Kde si může dodat jakýkoli sortiment. Ve většině případů je to levnější varianta, nicméně má to také své kouzlo, protože můžete zvolit netradiční exteriéry či interiéry bez omezení. Jak bylo řečeno, dort, koláčky nějaké sladkosti Vám ve většině případů povolí.
Odpovědět
Profilova fotka
Sladke vetsinou restaurace v ramci svatebniho menu ani nenabizi, ale urcite to chce se zeptat, jestli si nebudou neco uctovat za uskladneni, servirovani, atd.. Cateringove spolecnosti naprosto bezne zarizuji i teplou kuchyni, vcetne moznosti vareni nekterych jidel i primo na miste napr. grilovani masa, zapekani raclette, apod. Co se ceny tyka, tak to asi nejde porovnavat, zalezi na restauraci, prostorech, typu jidla, chce se to proste poptavat, ale obecne bych rekla, ze catering pro takto malo hostu se vyplati jen pokud chcete hostinu v nejakem specialnim miste a moznost restaurace neni
Odpovědět
No, my budeme mít hostů jen o málo víc a budeme mít hostinu a grilování v restauraci. Možnost cateringu mě ani nenapadla, to beru jako vhodnou možnost třeba pro hostinu někde na zahradě, zámku, kde není restaurace ebo pokud ti jde o konkrétní prostory. Cenu si netroufám odhadovat, to musíš poptat konkrétní restaurace a firmy. Jinak sladké v restauracích běžně nedodávají, takže dort, koláčky apod. si každý obstarává sám. Někde povolují dokonce i víno a alkohol za špuntovné, někde snad i vlastní nealko a dokonce jsem t někde četla i jídlo (ale to je mi pak záhadou, z čeho ta restaurace žije).
Odpovědět
Dobře, děkuji za odpovědi. Popravdě mě ta možnost catteringu původně taky nenapadla, ale četla jsem tady různé dizkuze, kde se to trochu řešilo, tak mě napadlo se zeptat. Ale asi zůstanu u klasiky, protože s tím catteringem by bylo složitější zařizování a vzhledem k tomu, že možná bude svatba na druhém konci republiky, než teď žijeme, tak by to bylo komplikované to zařizovat přesně dle představ. Ta restaurace bude jednodušší.
Odpovědět
@kacenkakaca Tak to je opravdu zvláštní, takovou restauraci bych chtěla potkat, taky by mě zajímalo z čeho žije. možná pak člověk platí jen pronájem prostor a obsluhu, ale to se jim přeci nemůže vyplatit??
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?