Svatební hostina - grilovačka?

Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli některá z vás měla místo svatební hostiny grilovačku na zahradě? Rozhodli jsme se s přítelem, že chceme jen malou svatbu a na večer bychom pozvali zbytek rodiny na "garden party". Ale mamka má s tím problém, že to nebude Svatba, že tak si to máme oslavit s kamarady, tak jsem z toho tak trochu neštastna.
Odpovědět
@vemich souhlasim s mamkou...
Odpovědět
My budeme mít svatbu pro 100 lidí a bude grilovačka. Obřad odpoledne a pak bude velký svatební raut. Také jsme nechtěli klasický oběd....
Odpovědět
Profilova fotka
@vemich budeme to mat presne tak isto ako @marky_d obrad planujeme na 15-16 hodinu takze to bude uz len grilovacka v obrovskej zahrade.... svadobna tabula bude pripravena klasicky akurat sa miesto svieckovej bude podavat grilovane maso alebo hermelin s brusinkami... takze vsetko bude tradicne... a to budeme mat asi45 ludi...
Odpovědět
@vemich My máme oběd pro rodiče a sourozence a pak odpoledne grilovačku pro kamarády a zbytek širší rodiny ;-)
Odpovědět
Ahoj, můj plán byl podobný, svatební oběd v restauraci s nejbližšími 25 lidí a potom odpolední garden párty,už i s kamarády, teda si nechám objednat raut, ale maso se taky bude péct. Má svatba je už 15.5.2015, tak teď zvažuji,jestli to neudělat raději celé na nějakém penzionu, bojim se počasí, ale už je vše dost obsazené :(
Odpovědět
Profilova fotka
taky mám svatbu a pak gril párty asi pro sto lidí u nás na zahradě, párty stan a vše u nás venku. svatba 6.6.2015
Odpovědět
@vemich svatební hostina s grilovačkou může vypadat slavnostně
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj my máme obřad ve 13:30 a hned po něm odjíždíme do restaurace kde budeme mít venku na zahrádce u vody raut s grilováním.Žádný oběd nemáme. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
náhodou si myslím,že je to super :-) nenechala bych si do toho kecat je to váš den a ten má být podle vašich představ a né podle představ maminky ;-)
Odpovědět
Ahoj, my máme obřad ve 13 hodin, máme pronajatou lesní chatu, hned po obřadu začne grilování, bude se péct sele a bude raut, který si zajišťujeme sami, takže žádný oběd s rodinou, žádné oficiality, hosté přijdou oblečení slušně, ale ležérně.. Rodiče jsou s tím také v pohodě :-)
Odpovědět
@smea Přesněěěěěěěěě, taky máme obřad v 16:00 na místě oslavy. Takže žádné přejíždění a snad žádné stresy od 6ti ráno :D plánuju klidný hezký den :D
Odpovědět
Profilova fotka
@marky_d no my to mame hlavne preto lebo to mame na drahom mieste a cela akcia by nas vysla este raz tolko ak by tam bol aj klasicky... takze radsej som stavila na krasnu prirodu ale drahsie jedlo :) zase je to oslava lasky a ma sa rodina stretnut a nie prezieracka a chlastacka :) nebudeme mat ani tvrde, len vlastne vino...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@vemich My máme oběd s nejbližší rodinou, poté obřad a odpoledne/večer grilování s ostatními z rodiny a přátely. Samozřejmě, že ti z oběda jsou na večer také pozvaní, ale je to na nich, jestli půjdou nebo nepůjdou. Moje mamka z toho taky není úplně nadšená. Spíš jí vadí, že je oběd před obřadem. Asi by spíš snesla jen grilování po obřadě. Ale ať bychom to udělali jak chtěli, nezavděčíme se všem :-D Vymysleli jsme si to tak a za tím si stojíme.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Dobrý den, doporučujeme náš web :-) S možností grilování, dřevěného srubu a dalších výhod ;-) Hezký zbytek dne Pavla
Odpovědět
Ahoj mi to mame podobne- svatba v patek, poté oběd pro nejbližší rodinu a svědky cca 17lidi a potom v sobotu od cca 14:00 grilovacka u nás na zahradě. Mame slíbené dva vojenské stany, takze i kdyby pršelo, tak to nevadí... Ale pršet nebude ja tomu věřím ;)
Odpovědět
markynkamajky udělejte si to jak chcete vy, je tady pro mě ta nejpříšernější věta. Mamka je jako vzduch? Kdyby mi to někdy řekla takhle dcera, tak budu asi hodně smutná. Myslím, že když mě někdo vychová a stará se o mě xxx let, tak bude rád tak trochu do toho "kecat", jak bude svatba vypadat, vždyť vdává svou dceru! Nemyslím, šílenou matku nebo tchyni, co bude trat na tom, jak to bude, kde to bude, s kým to bude, ale má právo říct, že se ji to tak nelíbí a dcera by to mohla respektovat ;-)
Odpovědět
Taky se o tom s mamkou bavím, ale myslím, že ze strany rodičů je spíš fajn vzít si nějakou zkušenost než představu o svatbě. Tam má podle mne každá nevěsta/ pár právo to mít podle sebe. Jinak my máme obřad, kam může kdokoliv, a pak pro tak 60 lidí rovnou poté párty. Vyhodnotili jsme, že bychom složitě dávali dohromady rozumnou skladbu lidí na hostinu. Čistě v rodinném kruhu by to bylo spíš k pláči. Čistě pragmaticky popisuji: ode mne jen mamka, tatínek minulý rok zemřel a bohužel senilní babička, ze strany přítele mamka, zmatený otec a hluchý děda. Dodávat k tomu našich pár přátel a platit navíc za hostinu to radši dáme všechny najednou na párty.
Odpovědět
budeme to mit podobne.V 11h obrad,pak obed jen s rodinou a svedkama a odpoledne raut a grilovani na penzionku s koupackou v bazene a vecerni zpev za spolecnosti kytar :D .Prijde nam to s pritelem lepsi,nez sedet cely den v nejaky restauraci.Takhle si tam kazdy najde svoje
Odpovědět
A jakou představu má mamka? Podle mě je grilovačka dobrý nápad, dneska to tak dělá spoustu lidí. Možná si ale máma představuje grilovačku jako takové opékání buřtů a přijde jí, že to znevažuje tu událost. Mně se třeba taky nelíbí takové ty svatby, kde se všichni po obřadu převléknou do riflí a kecek a jediná nevěsta je v honosných šatech, ale na druhou stranu vy to tak mít nemusíte a svatba s grilováním pod party stanem má své kouzlo a může být i elegantní a moc krásná (viz obrázky). Zkuste se s mamkou domluvit na kompromisu. Taky zastávám názor, že samozřejmě hlavní slovo máte mít vy, ale rodina by měla být součástí příprav (jen to nesmí přehánět ;-)). Když je rodina spokojená, bývají svatby nádherné (mluvím z vlastní zkušenosti...přípravy nás úplně krásně stmelili na obou stranách).
Odpovědět
Profilova fotka
Kamarádka měla svatbu před 2 roky, obřad měli na fotbalovém hřišti, pak se jelo na oběd do restaurace (kousíček), kde byla nejbližší rodina a pár blízkých lidí (i já :-D) a po obědě a kafíčku se pomalu přejelo k nim domu a měli pokračování na zahradě. Grilované maso a tak. :-) My chystáme svatbu příští rok a jelikož přítel nechce svatbu jen ve čtyřech (to já bych i překousla, když by prostě nebyly peníze a abychom se vzali), tak jsem řekla, že obřad, pak někde oběd v restauraci a pak grilovačka doma, v party stanu, s podiem a muzikou :-) Takže budeme mít taky venku :-) Tak hlavně aby to počasí vyšlo. Máme i druhou možnost, jelikož si tady u nás můžeme pronajmout sál, tak že když by bylo nějak ošklivo, tak by se to nechalo domluvit, že bychom to měli tam.
Odpovědět
Ahojte,tak my budeme mat svadbu az buduci rok ale mame to podobne,svadbu mame v stredu (aby nam vysiel nas datum),priatel chce svadbu len so svedkami..a v sobotu mame grilovacku aj s kapelou pre celu rodinu a priatelov cca.130 ludi..Ja si myslim,že grilovačka je dobrý napad... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my to máme podobně ve 12 h obřad... pak nějaké focení a tak na 14 h příjezd do místa, kde bude svatební raut... :-) Máme to v jedné restauraci, kde mají venku nádherný a velký altán (který má vydlážděnou podlahu, tam se bude skvěle tančit) s pěknou a velkou zahradou :-) Bude se točit maso na grilu a ořezávat, k tomu budeme mít rautové stoly se sladkým, slaným a tak podobně, taková klasika. Já hlavně oběd hned na začátku sabotovala, nechci se v létě (když bude vedro) cpát teplým jídlem... :-D I když jsem to zvažovala, jestli udělat oběd se svatební tabulí, jako ze svatebního magazínu (o čemž jsem snila), ale ráda jsem si tuto drahou záležitost nechala vyškrtnout z naší svatby... přítel měl stejný názor... radši se pobavíme a oslavíme to s přáteli a rodinou, raut si zařídíme sami, budeme platit jen pití a obsluhu budeme mít z restaurace, která se nám bude plně věnovat. K tomu DJ a celkem 25 lidí :-) Venkovní grilovačky (rauty) jsou fajn :-)
Odpovědět
Tak asi záleží na vašich rodinách a na tom, co zkousnou, zase udělat si svatbu bez ohledu na ně pak může znamenat, že se budete dívat na jejich otrávený výrazy a ještě dlouho po svatbě čelit různým poznámkám ;-) . Pokud máte rodinu v pohodě a jediný problém je v tom, že se to mamce jen nezdá vhodné, protože představy o tom, aby něco "byla svatba" má hodně tradiční, možná by stálo za to jí ukázat, že to jde udělat i netradičně a přitom důstojně ;-).. I taková grilovačka na zahradě může být krásně nazdobená, party stany s kulatými stolky vypadají super, nějaké svíčky, lampionky, lidé se oblečou jako na svatbu a ne jako k táboráku- zkus mamce ukázat nějaké inspirační fotky, aby viděla, jak to může vypadat, třeba změní názor. Ono je fajn dělat si věci podle sebe, ale stejně pak člověka mrzí, když se to zrovna rodičům nelíbí, ne?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?