Svatebni hostina doma...

ahojky holky, svatebni debaty u nas neustavaji. Pritel by chtel svatebni hostinu- spise oslavu(, klasicky obed nechceme), u nas doma na zahrade.. me se do töho nechce, protoze se bojim, ze si svatbu neuzijem. budeme neustale skakat a chystat a nosit a podavat... do toho vse si pripravit.. ja na to cas mit nebudu, takze to bude na zbytku rodiny a to by me mrzelo. chtela bych aby si to vsichni uzili a ne byli nasi "zamestnanci a obsluha". :( co s tim?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud přítel trvá na tom mít to doma na zahradě, tak si zkuste najmout nějaký catering i s obsluhou. Otázkou jen je jestli to pak nevyjde stejně jako někde v restauraci :-( My taky řešili jestli to mít v restauraci nebo v pronajatém sále. Já jsem ale řekla ze si ten den chci užít a ne řešit kdy jít ohřívat guláš :-)
Odpovědět
@alexah89 jedině objednat catering s obsluhou, pokud to bude u vás doma stejně se bude obsluha pořad něco dotazovat, bude to jiné jako když si catering objednáš do pronajatého prostoru,a počasí , a také stoly, židle, nádobí (to už vlastně cat.firmy přivezou). A ta zahrada je vaše nebo rodičů? pokud tvojich tak to zůstane na jejich bedrech a jeho část rodiny budou hosté. Nešla bych do toho :-)
Odpovědět
My měli podobný problém. Měli jsme sice oběd v restauraci, ale zbytek oslavy na zahradě. Taky jsem nechtěla, abych kolem všeho musela běhat já nebo maminky. Nakonec jsme to vyřešili tak, že moje mamka poprosila pár svých dobrých kamarádek, jestli by nám nepomohly. V podstatě šlo jen o to, aby dohlédly, jestli je na tácech dost jídla, a postaraly se o to, aby nechyběly čisté talíře a skleničky. Jídlo si z táců brali všichni sami, pro pití si taky chodili sami, případně s někým z nás nebo rodičů na panáka :) Pekli jsme ještě kýtu, ale to nám zajišťoval najatý pán. Já to jen občas proběhla a zeptala se, jestli někomu něco nechybí a jestli se dobře baví (což bych ale dělala v restauraci taky). Mamčiny kamarádky se nakonec stihly i bavit a s mamkou plánujou, jak si to oplatí, až se budou vdávat nebo ženit jejich děti :) Problematičtější byly přípravy. Tam to oddřela rodina. Většinu jídla jsme připravovali sami, ale naštěstí mám super mamku, tchýni, babičky a tety. Byly jsme sehraný tým a během dvou dnů jsme všechno připravily - první den jsme pekli cukroví a dorty, druhý den jsme připravovaly maso, chlebíčky a zdobily první den upečené dorty. Na jednu stranu to byla docela dřina, na druhou ale i dobrý babinec a zábava :) Je ale jasné, že ne všude to takhle jde. Další varianta je najatý catering, který se vám o všechno postará. Nevím, jestli chcete hostinu na zahradě z finančních důvodů, nebo prostě proto, že je to domácí a pro vás příjemné prostředí. Pokud řešíte finance, tak nevím, jestli by ten catering nevyšel cenově podobně, jako restaurace...
Odpovědět
@alexah89 pokud to chcete dělat doma doporučuji buď catering, anebo si "najmout" pár studentů a vysvětlit jim co a jak, abyste nemusela pořád někde lítat. Dobrý personál a obsluha jsou k nezaplacení.
Odpovědět
taky jsme nad tím uvažovali, nakonec jsme to zavrhli, ale budem to mít vmístní hospůdce na sále, kde se stejně budem starat my,ale jak napsala hanih,vidíme to na to, že poprosíme nějaké známé, zda by nám za pár kaček za večer nechtěli pomoct:)
Odpovědět
zname jsou sice reseni, ale stale se nevyhnem tomu, ze pripravy pred odnese rodina... catering je sice reseni, ale presne, to uz muzeme do restaurace.. mam nabidku od 195 kč/osoba na raut, coz je nadherna cena... jen jak mu to vysvetlit.. 8-(
Odpovědět
My jsme měli celou oslavu na zahradě, většinu jídla zajistil catering, vše bylo dohodnuté předem, na místě už nás s ničím neobtěžovali, byli naprosto samostatní a nebylo potřeba nic dalšího řešit, to byla určitě dobrá volba, jen pár chuťovek, aby raut byl pestřejší, jsem připravovala sama nebo někdo z rodiny a je mi jasné, že bychom jídlo připravit sami rozhodně nezvládli. Neměli jsme žádný organizovaný oběd, obřad byl odpoledne a následoval raut, kde si všichni brali jídlo sami, ale stejně jsme měli najatou obsluhu - právě na doplňování jídla, odnášení a mytí nádobí, na bar - jak si začnou lidi točit pivo sami, dost to drhne - a roznášení jídla babičkám atd., nádobí a ubrusy jsme měli svoje, stolů a židlí nebyl dostatek, tak jsme museli půjčit pár lavic a hlavně bylo potřeba půjčit a postavit obrovský stan pro případ děště, to byl ten největší oříšek. Jo a toalety, to je potřeba taky vzít v úvahu...A jestli jsme ušetřili? Myslím, že jo, tipuju, že nás to vyšlo tak na 60% výdajů v porovnání s tím, co bychom za jídlo na podobné úrovni zaplatili v restauraci. Pro nás to ale nebyla priorita, prostě jsme to na zahradě chtěli už proto, že neznáme v okolí žádnou, alespoň slušnou restauraci, kde by nebylo riziko, že nám protivný personál absolutně zničí svatební den. Celkově bych to dneska neudělala jinak, ačkoli to chce opravdu dost práce předem - hodně promyslet a připravit, ačkoli čím míň lidí, tím snazší - my měli cca 100.
Odpovědět
Ja bych do toho nesla. Jak uz tu bylo zmineno, je s tim vic problemu nez uzitku. - x dni pred svatbou stravite varenim, pecenim a pripravami jen na hostinu, misto abys doladovala detaily - mate dostatecnou kuchyni pro takovy napor? lednice apod. - v zavislosti na pocasi budes potrebovat partystany ci velkou pergolu - v den svatby bude potreba dodelat vsechno jidlo, aby bylo pripraveno na odpoledne - at budes chtit nebo ne, budes nucena zaprahnout bud rodinu nebo kamaradky - zda se mi nefer, ze si hoste svatbu neuziji - pokud pozadas kamaradky o obsluhu, pokud jim nezaplatis, je to jako pracovni sila zdarma - za me nefer - bude nutny nekdo, kdo se bude starat o piti - at uz tak nebo tak, budou vam courat desitky lidi po dome - mne by to bylo neprijemne - budete muset zajistit nabytek - stoly a zidle, potom nadobi, nekoho, kdo bude nadobi umyvat - pokud vas bude hodne, zvazte, jestli vam vystaci kapacita toalety - fajn moznosti je catering, ale to uz to muzete mit bez starosti nekde jinde. Navic vam doma budou courat cizi lidi, byt profesionalni, ale za me neprijemne.
Odpovědět
@alexah89 nad výší té ceny bych se pozastavila
Odpovědět
no dobra, vsechny mi tu pisete minusy o kterych vim, ale zadna zadim neporadila, jak to vysvetlit jemu :D @majanax z jakeho duvodu??
Odpovědět
@majanax Mně se ta cena zda taky nizka... @alexah89 A to mu to nemuzes vysvetlit diky tem nevyhodam? Nebo bys rada nejaky konkretni navod? Ja tomu moc nerozumim, co tedy vlastne chces.
Odpovědět
@kacenkakaca a myslis, že jsem me to nenapadlo mu to rict? ze jsem si rikala, vsechny nevyhody mu zatajim a pak urcite rekne, ze je to blbost.. :D cena nizka neni, v tom co vse a kolik to obsahuje, to odpovida.. mame nekolik verzi, tohle je ta nejnizzsi..
Odpovědět
Článek se načítá
@alexah89 Apelovala bych na mnozstvi prace a starosti, pripadne to dala na starost jemu, at se o to tedy postara sam, kdyz neni ochotny z toho ustoupit.
Odpovědět
@alexah89 cena se mi zdá nízká, a nakonec mu dej přečíst tuto diskuzi, možná neví co taková domácí oslava obnáší
Odpovědět
@alexah89 jo ještě něco, naši příbuzní dělali loni a předloni svatbu. Jednu v pronajatém prostoru s cateringem a jednu v restauraci, cena té první nabyla prý o moc nižší a navíc si prostor museli připravit, uklidit, po svatbě zase uklidit, nakoupit pití (pochopitelně víc než bylo nutné - aby nechybělo) :-D . Při třetí svatbě budou určitě volit restauraci.
Odpovědět
Profilova fotka
@alexah89 Mne stacilo delat oslavu mych narozenin pro 12 lidi a vubec jsem si to neuzila, musela jsem planovat predem co nakoupit, co uvarit, pak si to pripravit, hlidat kdy co donest apod., tim ze to bylo u rodicu v baraku tak s tim samozrejme meli praci i oni, jen uklidit pred a po bylo dost prace :-/ jak to vysvetlit nastavajicimu aby to opravdu pochopil? at si to zkusi sam zorganizovat nejakou akci, nevim za jak dlouho planujete svatbu ale nejaka prilezitost na oslavu by se mohla do te doby vymyslet ;-)
Odpovědět
problem je, ze u nich se bezne dela oslava narozeni snad celeho pribuzenstva, takze se sejde az 30 lidi.. a presne, maminka si tyden predtim bere dovolenou, v ten den vsichni mazou, kraji... a proto presne vim, co to vse obnasi.... a to nemluvim o samotne oslave.. jeho jedina funkce tam je grilovat kytu, takze mu to az tak hrozne neprijde... no uvidime... diky vsem...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?