Svatební hostina. Co vše je potřeba domluvit?

Profilova fotka
Ahoj, tak nejak v tom tapu. Chytam se vydat do restaurace domluvit na podrobnostech a doslo mi, ze vlastne nevim na jakych :-))) Nepredstavuji si nic zvlastniho ..nicmene nejak vubec nemam jasno v tom co je potreba .... tak kdybyste se podelili o zkusenosti budu rada... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
may, já se tam taky teprve chystám,ale předpokládám, že hlavně nabízet budou oni a ty se budeš pouze rozhodovat.-)
Odpovědět
mna to caka tiez - v prvom rade kolko si pytaju za prenajom resp. kolko sa plati obsluhe, ja budem mat len svedske stoly takze ja sa budem este musiet dohodnut co vsetko mi tam za tu cenu daju, urcite sa treba spytat co vsetko si mozes priniest, cimaju dost velky priestor na odlozenie napr. kolacov v chladnicke...potom napr. ako je to z vyzdobou - ci mozes dojst den pred, ci ti to su ochotny nazdobit oni a ak ano za kolko, este ma napadlo ci je tam miesto na parkovanie...no a urcite je este toho dost, ked ma este nieco napadne tak napisem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak uz mame udelanou rezervacku... parkovani je tam v pohode chodivam tam tak to mam ocihle...kazdopadne diky co se tyce toho mista v lednicce apod me tohle vubec nenapadlo... obrad budeme mit ve dve odpoledne.. takze predpokladam ze kolem treti bychom se pohli dostat do ty vinarny, pak asi nejaky ten pripitek a hlavni jidlo .... snad vybereme neco vhodnyho....asi knedlickovou polevku a pak me zaujal - • „Svatební talíř princezny” - svíčkové řezy a vepřová panenka s krůtími játry, šunkou a vejcem, zeleninová obloha cukrovi a kolacky mame uz z jinych zdroju...takze to tam asi dodat a poresit kdy co jak apod... vyzdoba me vubec nenapadla..snad to teda poresi oni :-))) bude nas jen 14 ....
Odpovědět
čau holky,já už mám restauraci za sebou a chtěla jsem od nich vědět: -kolik za pronájem(nad určitou útratu to někde dávají i zdarma) -počet hostů a kolik z toho bude dětí(kvůli porcím a třeba i dětským židličkám) -jestli můžete mít svoje víno(popř. kolik tvrdého by jste si museli vzít,ale pozor přepočítávají láhev na panáky) -do kolika budete moct tam být(večerní klid a taky po půlnoci mají příplatky za číšníky) -kde budete mít hudbu a aby tam bylo připojení do zásuvky -kolik a kdy budou chtít zálohu -jestli se vám postarají o výzdobu stolů(i když si donesete svoje věcičky) -jaké dělají tradice a aby udělali ty o které stojíte -jestli mají stojan na dort(aby jste věděli jestli si máte půjčovat) -večeře -do kdy potřebují potvrdit přesný počet hostů(není to jen kvůli porcím,ale spíš o zasedací pořádek) -pokud mají ubytování tak kolik pokojů a za kolik(někde dávají novomanželům pokoj zdarma) -kolik se vám bude věnovat(hosté by neměli čekat na nápoj půl hodiny) -na tolik kolik budete mít lidí vám můžou spočítat předběžnou kalkulaci. Tak snad vám to pomůže,už mě nic nenapadá tak dobrou :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak penize jsme vubec neresila :-)) to jsem teda zvedava :-) pocet lidi na hostine i pocet pokoju mam zamluveny :-) a budeme mit pronajatou rotundu ve vinarne... vinarna je podlouhly sklipek na jehoz konci je rotundicka asi pro 20 lidi..tu si zabavime my... tak snad nebudou chtit majlant :-))
Odpovědět
mna este napadlo ak mate hostinu aj ubytovanim ci su v cene ubytovania aj ranajky :-D
Odpovědět
To nejinka: na kolik si myslis ze by vysel jen obed pro 24 lidi? Po obede bychom sepresunuli uz na jine mistecko...
Odpovědět
Profilova fotka
Myslim, ze Nejinka to nemohla napsat lepe... my mame pronajem zadarmo, v cene je novomanzelsky apartman alkohol jseme museli vzit za 3tisice nealko za necelyh 2, pak uz vse nase mame o dnich obed, kafe, pivo, teply a studeny raut casove nejsme omezeni, budeme mit 3, pozdeji 2cisniky, spropitne je na nas, ale pocitam tak 1000Kc na osobu priplatky za cisniky nemaji, zaloha staci v cervnu, svatba je v cervenci Mochomurka: nas vychazi obed na 400Kc-pripitek, prekrm, polecka, hlavni a kava vlastniho vyberu. Ono je to orientacni, zalezi za kolik mas pripitek, zda mas predkrm, co si das za hlavni jidlo. Muzes se to dostat myslim od 200Kc klidne po tisic korun, kdyz mas steaky a tak. Treba, kdyz jsme vybirali pripitek, tak metropol je za 25Kc, cinzano za 45-to mame my a Bohemia Sekt 55Kc. Predkrm mame za 55Kc a v nabidce je od 30Kc po 70Kc, to same hlavni chod-my mame prilohu, maso a oblohu za 170Kc cele. Myslim, ze standardne 10-12tisic by to melo byt pro 24lidi. My s tim, o jsem ted napsala pro 37dospelych lidi mame spocitano na 22tisic Ubytovani je v cene, maji to tam moc pekne, snidane je taky jako bonus, normalni cena snad 1200Kc, coz taky trosku pomuze:) Taky bych pri vyberu spolehala na doporuceni znamych ci z BRMS, zajit si tam na jidlo a prohlednout si interier, toalety, jak je rychla obsluha, ochota a dulezitou soucasti j taky provozni zarizeni, na ni/nem vesmes hodne zalezi. Jinak odpoledne mame teple a studene rauty, nemame kvetinovou ale ovocnou vyzdobu a se vsim vsudy, zapocitano i povinne mnozstvi alkoholu a nealka, potom pecivo, kafe,salaty jsme pro 52lidi(odpoledne prijde 14pratel) na cene 32tisic. Pocitam, ze celkem to bude 40tisic, navyseno o dalsi kavy a pivo, ktere bereme od nich...
Odpovědět
Profilova fotka
uf kdyz ctu ty tisice je mi spatne...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 letech
@kami1984 ahoj, kde jste to měli? 😊
Odpovědět
Profilova fotka
@leeeeeeeeeenicka v Orlové, bývalý hotel Sport. Změnil se od té doby provozovatel a prý to stojí za starou bačkorku. Osobně nevím,oslavu jsme tam měli naposledy v roce 2014.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?